Vizitator DDT Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Salut As avea nevoie de cateva explicatii in legatura cu un circuit, e o celula care detecteaza conductivitaea unei solutii fara a avea insa electrozii in contact direct cu solutia Aici e schema, e o capilara de sticla prin care trece electrolit, cu negru sunt cei doi electrozi de argint care acopera capilara, fiind despartiti de o distanta de cativa milimetri. Tot ce am gasit despre principiu e ca printr-un electrod se aplica un curent alternativ de frecventa si amplitudine variabila si se receptioneaza prin celalat electrod un semnal diferit. Schema electrica a celulei Eu as vrea sa stiu ce se intampla din punct de vedere electric, deoarece cei doi electrozi actioneaza ca si niste condensatori, avand capilara de sticla ca si dielectric si solutia de electrolit ca si conductor Multumesc Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Doarece rezistenta serie cu semnalul este variabila si amplitudinea lui la receptor va fi invers proportionala cu aceasta, la o rezistenta mai mica, amplitudine mai mare si invers. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Si cele doua capacitati se pot calcula, stiind diametrele celor 2 electrozi, unul este cel exterior si unul este capilarul cu solutia. Iei in calcul si aerul/sticla si poti calcula capacitatile. Mai ai in plus si o capacitate intre cei doi electrozi, C0. Aplicand o tensiune alternativa la intrare si masurand valoarea de la iesire poti sa determini impedanta intre cele doua puncte. Impedanta e formata din doua reactante capacitive, date de condensatoare si una rezistiva data de rezistenta echivalenta a tubului capilar cu solutie. Totul va fi cunoscut si poti afla rezistenta echivalenta. Din rezistenta echivalenta poti sa afli rezistivitatea stiind dimensiunile tubului capilar. Link spre comentariu
Vizitator DDT Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 MultumescCred ca am inteles acuma Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum