Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

opinie asupra tubului kt66

zaitzus

Postări Recomandate

Va salut, ce parere aveti despre KT66 ?

in AB1 are 8000 ohmi, as incerca o schema si sa-l testez pe schema de la pioneer sm-83 si sa folosesc pentru test transformatoarele acestuia ( alimentare si si iesire). Ar functiona corect ?

Daca da, ( eventual ma va ajuta un forumist, care are posibilitatea, cu masuratorile) as lua pentru iesire transformatoarele urmatoare : http://cgi.ebay.com/2-PP-Tube-Output-Transformers-30W-6F6-6V6-KT-66-7189A-/370107306580?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item562c1d5254

As merge cu schema de pioneer dar as exclude partea de corectie, strict amplificare, 2 monoblocuri.

In link aveti si schema lui SM-83: http://www.picpaste.com/pioneer_sm83_schematic_1-Jqh7iML9.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• zaitzus

3

• iulidan2

1

Top autori în acest subiect

Vezi că încet-încet ajungi tot la 6n3c ptr Pioneer? Sînt tot din aceeaşi familie, KT66 e mai forţoasă puţin şi acceptă tensiuni mai mari, e cam între 6L6G şi 807, dar în Pioneer sînt o risipă.Parcă avea trafo de ieşire, sau sînt arse?

Link spre comentariu

Vezi că încet-încet ajungi tot la 6n3c ptr Pioneer? Sînt tot din aceeaşi familie, KT66 e mai forţoasă puţin şi acceptă tensiuni mai mari, e cam între 6L6G şi 807, dar în Pioneer sînt o risipă.Parcă avea trafo de ieşire, sau sînt arse?

nu sunt arse, acum functioneaza, este in regula. Voiam sa ii folosesc schema insa in loc de 7189A sa folosesc kt-urile si sa testez schema cu trafurile de pe pioneer. daca totul este in regula as lua transformatoarele de pe ebay sa-mi fac 2 monoblocuri
Link spre comentariu

Probabil e impresionantă audiţia şi concluzia e că numai schema asta e bună. Totuşi sînt şi alte scheme, dedicate ptr lampa 6L6G/KT66/6n3C, unele mult mai bune, sigur că şi cu alte trafo. Eu aş alege Hammond de 6,6k/4-8-16 Ohmi. Sînt la juma de preţ.

Link spre comentariu

nu o se potriveasca traful de iesire !cu tot felul de experimente se alege praful de un amplificator bun

Nu-i bai, poate se vinde la preţ redus.
Ce treaba are amplificatorul..nu-l macelaresc, doar folosesc transformatoarele pentru testare dupa care le pun la locul lor.
Link spre comentariu

Nu zic că nu fac banii trafo Hashi, cine-şi permite să le cumpere fără teamă, dar am folosit Hammond şi m-am convins de calitate. Iar acele KT66 sînt similare cu 6n3c, ptr o gamă de tensiuni se comportă la fel. Mai ales că se găsesc pe forum cu 20-30 lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări