Vizitator ttt Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 Detin o pereche de incinte Marantz HD66, an fabricatie 1975 (?). Recent m-am apucat sa le reconditionez avand in vedere ca difuzoarele de joase au extensia de membrana distrusa (a imbatranit materialul) iar unul dintre tweetere (din imagine) a avut bobina desprinsa de papucii de racordare. Pentru joase am gasit niste difuzoare Paudio, seria IMF, HP-10W care au caracteristicile cele mai apropiate de cele originale. Pe astea o sa la cumpar. Mediile sunt ok, nu trebuie schimbate, dar as avea nevoie de reparatii la tweeter-ul din imagine. Stiu, le-as putea schimba si pe astea, dar din motive de aspect mai mult (originalele au masca cu sigla "marantz" serigrafiata), as prefera sa incerc o reparatie. Momentan astept de la Marantz documentatia de produs. Le-am scris acum cateva zile si sper sa primesc de la ei "service manual-ul" produsului original. Intre timp, cunoasteti un centru de reparatii difuzoare care s-ar "risca" :tonqe: la o reparatie de acest gen ? Va multumesc. Link spre comentariu
cristimm Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 Eu zic sa le schimbi si pe astea (niste tweetere din 1975 reparate nu cred ca o sa mai sune bine fie ele si Marantz). In legatura cu aspectul poti pune peste tweeterul nou masca cu sigla marantz. Vezi daca te ajuta astea ca dimensiuni: http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... 7077#67077 ca le vand la un pret bun. Daca nu merg, nici o suparare cauti ceva sa ti se potriveasca. Link spre comentariu
sifor Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 Da-mi PM si-ti dau eu un om "bun" care repara difuzoare.Don Mario Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 nici un caz nu schimba tweeterele !!!!! suna beton ! am avut si eu 2 boxe cu astfel de difuzoare ,dar le-am dat pentru ca aveau bassul reconditionat si nu mai suna cum ar fii trebuit ... deci du-te la cineva care repara difuzoare sa lipeasca bobina sau o poti face si tu cu putin pernadez . oricum daca vanzi tweeterele le cumpar eu :tonqe: Link spre comentariu
omu_negru Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 sper ca postez unde trebuie. ce as putea sa fac cu membrana difuzorului din imagine sa arate mai bine? difuzorul functioneaza foarte bine dar e foarte inestetic. chestia e ca vreau sa le vand dar cand le vede cineva...as aprecia daca mi-ar spune cineva si unde gasesc materialul ala textil care acopera boxa in partea din fata. am ramele dar materialu e complet distrus Link spre comentariu
junior Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Poti "vopsi" membrana de celuloza folosind crema de ghete diluata cu putina apa. Se aplic a folosind buretele din dotare . Cam neortodox dar rezultatele sunt foarte bune . Link spre comentariu
vidax Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Eu te sfatuiesc sa vopsesti difuzoarele cu tus Staedler sau Rotring. Il diluezi cu apa si folosesti un aerograf sau un suflai improvizat din tevi de pix.Ai nevoie de aer comprimat.Ies perfect ,tusul fiind pe baza de apa nu dauneaza rilei de cauciuc. Pentru ramele de protectie daca nu ai bani sa cumperi material special,dedicat acestei aplicatii,poti folosi dres negru de dama.Il intinzi pe rama dupa cum iti place,mai mult sau mai putin transparent si il lipesti la interior cu prenadez. Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Pai si daca dam cu crema de ghete sau tus nu se ingreuneaza membrana si se modifica parametrii? Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 chiar la crema de ghete nu m-as arunca, dar cu tusul nu e nici o problema...cantitatea de tus de pe membrana va avea o masa neglijabila, asa ca nu modifica parametrii difuzorului. trebuie doar avut grija sa nu insisti pe un loc si sa inmoi membrana... Link spre comentariu
junior Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Tusul da un aspect mat pe cand crema devine lucioasa cu aspect de plastic dar perfect elastica . Cat despre greutate , doar nu pui "taraneste" ci doar aplici un strat superficial maxim 1g. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 diluata cu putina apa.Prin umezire,exista riscul uscarii neuniforme si se poate descentra. Link spre comentariu
omu_negru Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 as putea sa incerc cu tus de imprimanta? am un borcan intreg :P .oricum o sa experimentez pe un difuzor mic sa vad ce iese Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 as putea sa incerc cu tus de imprimanta?Tusul de imprimanta are ca solvent tot apa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum