Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie tweetere Marantz HD66

Vizitator ttt

Postări Recomandate

Detin o pereche de incinte Marantz HD66, an fabricatie 1975 (?). Recent m-am apucat sa le reconditionez avand in vedere ca difuzoarele de joase au extensia de membrana distrusa (a imbatranit materialul) iar unul dintre tweetere (din imagine) a avut bobina desprinsa de papucii de racordare. Pentru joase am gasit niste difuzoare Paudio, seria IMF, HP-10W care au caracteristicile cele mai apropiate de cele originale. Pe astea o sa la cumpar. Mediile sunt ok, nu trebuie schimbate, dar as avea nevoie de reparatii la tweeter-ul din imagine. Stiu, le-as putea schimba si pe astea, dar din motive de aspect mai mult (originalele au masca cu sigla "marantz" serigrafiata), as prefera sa incerc o reparatie. Momentan astept de la Marantz documentatia de produs. Le-am scris acum cateva zile si sper sa primesc de la ei "service manual-ul" produsului original. Intre timp, cunoasteti un centru de reparatii difuzoare care s-ar "risca" :tonqe: la o reparatie de acest gen ? Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• junior

2

• miron1947

2

• omu_negru

2

• cristimm

1

Top autori în acest subiect

Eu zic sa le schimbi si pe astea (niste tweetere din 1975 reparate nu cred ca o sa mai sune bine fie ele si Marantz). In legatura cu aspectul poti pune peste tweeterul nou masca cu sigla marantz.

Vezi daca te ajuta astea ca dimensiuni:

http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... 7077#67077

ca le vand la un pret bun. Daca nu merg, nici o suparare cauti ceva sa ti se potriveasca.

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

nici un caz nu schimba tweeterele !!!!! suna beton ! am avut si eu 2 boxe cu astfel de difuzoare ,dar le-am dat pentru ca aveau bassul reconditionat si nu mai suna cum ar fii trebuit ... deci du-te la cineva care repara difuzoare sa lipeasca bobina sau o poti face si tu cu putin pernadez . oricum daca vanzi tweeterele le cumpar eu :tonqe:

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

sper ca postez unde trebuie. ce as putea sa fac cu membrana difuzorului din imagine sa arate mai bine? difuzorul functioneaza foarte bine dar e foarte inestetic. chestia e ca vreau sa le vand dar cand le vede cineva...as aprecia daca mi-ar spune cineva si unde gasesc materialul ala textil care acopera boxa in partea din fata. am ramele dar materialu e complet distrus

Link spre comentariu

Eu te sfatuiesc sa vopsesti difuzoarele cu tus Staedler sau Rotring. Il diluezi cu apa si folosesti un aerograf sau un suflai improvizat din tevi de pix.Ai nevoie de aer comprimat.Ies perfect ,tusul fiind pe baza de apa nu dauneaza rilei de cauciuc. Pentru ramele de protectie daca nu ai bani sa cumperi material special,dedicat acestei aplicatii,poti folosi dres negru de dama.Il intinzi pe rama dupa cum iti place,mai mult sau mai putin transparent si il lipesti la interior cu prenadez.

Link spre comentariu

chiar la crema de ghete nu m-as arunca, dar cu tusul nu e nici o problema...cantitatea de tus de pe membrana va avea o masa neglijabila, asa ca nu modifica parametrii difuzorului. trebuie doar avut grija sa nu insisti pe un loc si sa inmoi membrana...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări