Vizitator mihai_moga Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 bună . Aşi dori să realizez o sursă de tensiune reglabila.in principiu de ce asi avea nevoie?Am un transformator de 50 V. si pe acesta asi vrea s-al folosesc.deci sursa asi vrea sa fie 0-50Vspuneti-mi cum o pot realiza si ce imi mai trebuieva rog mult! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Cauta la sectiunea de alimentatoare, sunt atatea discutii pe tema asta.... Chiar nu e greu de gasit. Link spre comentariu
Vizitator mihai_moga Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 multumesc si imi cer scuze ca am postat a doua oara acelasi subiect Link spre comentariu
Vizitator mihai_moga Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 dati-mi link unde este pe sait despre surse 0-50v si 2 amperi Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 uf.... greu viewtopic.php?f=41&t=28075 Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Cu transformatorul acela de 50V+o sursa liniara, daca doriti la un moment dat la iesire 5V cu 1A consumat de montajul alimentat, veti avea 50-5=45VX1A=45W disipati termic, adica ceva mai mult decat caldura furnizata de un bec de 40W...poate ar fi mai potrivit un stabilizator in comutatie cu LM2576HV, si chiar asa, e la limita...pentru alimentarea montajelor cu tranzistoare/IC, prea rar se intampla ca o sursa de laborator sa fie necesar sa scoata mai mult de 24V...probabil ar trebui sa uitati de acel traf/sa-l rebobinati... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum