Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezultate aiurea pt. incinte

Vizitator Cooler

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

4

• titro

4

• MadRaper

1

Vizitator Cooler

Uita-le aici gata facute: http://www.candc.home.ro/profi.htm Se pot livra in 24 de ore oriunde in tara. Forumistii au 15% reducere

Eu am avut ceva asemanator cu C&C PS150 si m-a costat perechea 100 USD. Oricum 20 W pt. inalte mi se pare FOARTE putin...Deja am dat unui prieten sa-mi faca boxe.. estimez ca pretul final va fi de cca 2,5 max 3 mil, mochetate.
Link spre comentariu

Oricum 20 W pt. inalte mi se pare FOARTE putin...Deja am dat unui prieten sa-mi faca boxe.. estimez ca pretul final va fi de cca 2,5 max 3 mil, mochetate.

20 W RMS pt inalte este destul de mult, crede-ma.Difuzoarele din PS150 costa exact 3 milioane, filtrele 500 k/bucata, 3 mp de pal + 3 mp de mocheta = 800 k, cabluri, conectoare, holzsuruburi, adeziv etc inca vreo 400 k. In total 5200000 lei / pereche. Asta doar costuri de productie. Si eu tocmai le-am oferit mai sus la 5130000 lei / pereche. :twisted:
Link spre comentariu

Atata cer si eu pe site. Eu ma refeream la preturile de vanzare ale diferitelor "materii prime" direct din magazin. Dupa cum bine stii producatorii, ca mine si ca tine, au si niste discounturi la unele repere. :wink:Oricum, desi am si eu de vanzare, nu va recomand incintele cu difuzoare Sal. Sunt putin peste chinezariile Kon Electronik, dar tot nu e mare lucru de capul lor din pacate.

Link spre comentariu
Vizitator Cooler

20 W RMS pt inalte este destul de mult, crede-ma.

Rectific.. nu mi se pare FOARTE putin, ci doar putin... Daca inaltele alea mergeau doar pe inalte (3,5 Khz nu e chiar frecv de inalte), adica de pe la 8 sau 10 Khz in sus, era poate alta treaba. Stiu ca consumul energetic la aceeasi putere a sunetului e aprox invers proportional cu frecv, dar raportul intre bass-medii si medii-inalte mi se pare cam mare 150W/20w.

Difuzoarele din PS150 costa exact 3 milioane, filtrele 500 k/bucata, 3 mp de pal + 3 mp de mocheta = 800 k, cabluri, conectoare, holzsuruburi, adeziv etc inca vreo 400 k. In total 5200000 lei / pereche. Asta doar costuri de productie. Si eu tocmai le-am oferit mai sus la 5130000 lei / pereche. :twisted:

Preturile mi se par cam mari, dar in definitiv e treaba ta; banuiesc ca ai folosit SPA3040 (ca altele din clasa de 12" de la SAL n-au raspuns bun la 3,5 Khz) si DTF20 ca inalte; eu le pot lua sub 900.000 (bass+inalte), deci sub 1.8 Mil toate difuzoarele (pana la 3 mil sa tot fie ceva diferenta). Cat despre 3 mp mie mi se pare cam mult... Oricum e bine daca ai clienti la ele...Eu cumpar de obicei cam toate lucrurile pe care le pot lua de la sursa.. asa am dat de ex. pe o pereche de casti Sony CD-MDR380 38 de Euro (lre-am luat dintr-un magazin din Paris), cand ea costa pe site-ul oficial Sony cam 60 de USD...Sper ca nu te vei supara pe mine titro; nu asta a fost intentia postului meu...
Link spre comentariu

De ce sa ma supar? Eu am oferit doar o alternativa. Daca iei difuzoarele cu cat ai scris tu atunci e foarte bine, inseamna ca esti baiat descurcaret si le iei direct din Ungaria :wink: . Eu am scris preturile de la distribuitorul in Ro (Telezimex). Daca vrei sa folosesti SPA3040 ca in incintele PS150 atunci te sfatuiesc sa completezi sunetul macar cu un sub cu un difuzor de 15" mai sanatos (ceva de la P.Audio sau Selenium) si sa folosesti incintele cu difuzoare SAL ca sateliti filtrate la 80 Hz. Daca vrei sa le folosesti ca full-range atunci te anunt ca difuzorul SPA 3040 nu va rezista prea mult. Apropo, rezultatul optim l-am obtinut in incinte de 65 de litri acordate la 52 de Hz cu doua tuburi de 60 mm diametru si 52 mm lungimeBafta cu incintele!!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Cooler

Da, mi-au venit boxele; pana la urma am optat pt. SPA2530 + KHS105A. Prima impresie: dezolare... prietenul meu mi-a facut incintele cam mici (pana la urma m-am decis sa-l las pe el sa aleaga dimensiunile): cca 30x40x50 cm, ceea ce ca vol n-ar fi chiar rau daca ar fi cel interior; din nefericire e cel exterior. Arata foarte bine si de sunat suna destul de puternic; BTW mi-am facut rost si de o statie, Uher 2x70 W pe STK... de statie sunt f. multumit (suna incredibil pt vechimea ei.. STK-ul e nou)... Cutiile sunt cam mici.. aproape de vol maxim boxele incep sa "gafaie" (habar n-am cum sa explic), probabil aerul din interior e insuficient.. de distorsionat nu distorsioneaza, dar nu suna chiar firesc (adica nu au bas profund)... bine, nu le-am dat chiar la maxim ca ramaneam fara timpane... Am fost foarte suparat in prima faza.. apoi am mai ascultat muzica la ele seara, la volume tot mai mici si parerea mea despre ele s-a imbunatatit constant... la volume mici suna placut... chiar fain... La o boxa am scos si cele 2 tuburi de bass reflex si am constatat ca suna mai bine, ceea ce imi intareste convingerea ca boxele astea ar fi sunat mai bine daca aveau cutia >. Oricum fluxul de aer pe cele 2 gauri pt bass reflex e foarte mare... Overall sunt aprox multumit de ele, insa vreau sa-mi fac altele (astea au fost versiunea "beta" :) ).. daca intereseaza pe cineva, verificati rubrica: "vanzari si cumparari electronice" de pe forum.. O sa pun si ceva poze curand...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări