Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena wireless sau cam asa ceva...

TESSLA

Postări Recomandate

Buna ziua! Problema mea este urmatoarea.....desi in aproperea casei mele este cineva care are internet wireless, nu pot sa ma conectez dacat foarte rar iar iar nivelul semnalul este foarte slab. Probabil din cauza peretilor grosi, etc. Daca ma duc mai aproape receptionez bine. Stiu ca sant niste dispozitive, un fel de antene, care se conecteaza prin usb si care "te aduc" mai aproape de sursa semnalului. Cum se numesc aceste dispozitive si care e pretul lor aproximativ. Deasemeni as dori sa stiu daca se poate realiza ceva in regim DIY, pentru a receptiona mai bine fara sa fie nevoie sa ma deplasez cu laptopul mai aproape de sursa semnalului. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TESSLA

6

• leoncris

4

• yo9hnf

2

• idm_luci

1

Top autori în acest subiect

Domle nu te agita si nu pune mai multe semne "?" decat trebuie...Cum am si spus..nu stiu cum se numeste dizpozitivul in mod exact...stiu ca daca esti mai departe de un ruter wireless te poti "apropia" de el cu un adaptor ceva care are niste cablu mai lung si care se conecteaza prin usb.P.S..uite ca exista si antene wireless conectate prin usb....cauta cu gogu daca nu crezi!

Link spre comentariu

Domle nu te agita si nu pune mai multe semne "?" decat trebuie...Cum am si spus..nu stiu cum se numeste dizpozitivul in mod exact...stiu ca daca esti mai departe de un ruter wireless te poti "apropia" de el cu un adaptor ceva care are niste cablu mai lung si care se conecteaza prin usb.P.S..uite ca exista si antene wireless conectate prin usb....cauta cu gogu daca nu crezi!

Si cam cum(unde) ai lega antena ta pe USB si ca sa faca ce : +5V;Data+;Data- ;GND ?Lumineaza-ne !Nota: Vezi attach pentru conformitate.
Link spre comentariu

Domle..du-te si lasa-ma..nu-mi mai polua topicul. Gaseste-ti altceva de facut. Am explicat exact ce si cum si am precizat ca am vazut asemenea "dizpozitive" despre care intreb eu cum se cheama. Inca valabil...stia cineva cum se cheama dispozitivul?

Link spre comentariu

Tesla, cred ca cel mai simplu te-ai rezolva cu un router (sau acces point) wireless care sa aibe antena pe mufa (SMA). Daca ai asa ceva , atunci ii poti pune o antena externa omnidirectionala sau unidirectionala (yagi). Vezi ca gasesti deverse antenee si pe okazii.

Link spre comentariu

Pentru ce vrei tu sa faci ai nevoie de un Wireless repeater , acces point sau un router wireless care face si functie de acces point. Asta este solutia cea mai eleganta pentru tine ca sa nu ai alte cabluri legate la laptop , solutia posibil mai ieftina ar fi un adaptor wireless pe USB cu posibilitate atasare antena externa. Antena pe USB - NU EXISTA - doar adaptor wireless pe USB+antena.Si ca sa fiu si eu putin rautacios solutia cea mai tare e un abonament la net ... :101

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salut.solutii la problema ta sunt multe.cateva dintre ele au spus colegii mai sus,placa de retea pe usb wireless,un ap pentru receptionaerea semnalului ,si redictionare la tn in laptop.eu in schimb am facut anul trecut altceva.am cumparat o antena wireless,si am atasat-o la laptopul meu.am modificat mufa de modem a laptopului,iam spus una sma,si o antena mica cu talpacar o prind de lcd.antena are prindere gen, web-cam,si o conectez cu fir la laptop.firele de la placa de wireless a laptopului leam conectat la mufa sma.si cand nu ai nevoie sa prinzi de la distantza o dai jos k sa nu te incomodeze.ca dimensiuni are cam 20 cm.din ce am vazut eu ,in locurile unde prindeam o liniutza,acum prind cam 4 cu antena,.succes

Link spre comentariu

Am cumparat o placa de retea din acea care se conecteaza prin USB, sub forma de "stick". Si am mai luat si doua cabluri usb din alea cu mufa tata si mama...si plasez "stick-ul" in exterior la coltul casei si trag firele in casa pana la laptop si ...merge binisor :dans: . Oricum va multumesc pentru interes si pentru raspunsuri. S-auzim de bine!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări