Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie CB Superstar CRT 77-114: se aude foarte incet

cosmin_cosmin_1

Postări Recomandate

salut. Am o statie superstar CRT 77-114 care se aude foarte incet cu difuzorul intern, chiar si cu volumul dat la maxim. Cu difuzor extern conectat, se aude mai bine, dar si asa trebuie sa stau cu volumul maxim ca sa inteleg cate ceva.ma poate ajuta cineva cu un sfat? de la ce ar putea fi? o schema ar fi iar buna pentru ca nu ampoate fi de la finalul audio? sau daca asta ar fi ars nu s-ar auzi nimic?pe finalul audio scrie UTC 7217 si am inteles ca e echivalent cu kia7217 care e mai comun

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin_cosmin_1

1

• soi

1

Daca tot vrei sa schimbi finalul audio, eu intotdeauna bag in loc un mic modul cu TDA2003 cu 3 rezistori si 2 condensatori pe langa el, la care pot modifica amplificarea cum imi place mie. Plus ca puterea de iesire audio e mult mai mare decat cea a integratului original. Plus ca e si mult mai ieftin.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator valentin_70

Daca tot vrei sa schimbi finalul audio, eu intotdeauna bag in loc un mic modul cu TDA2003 cu 3 rezistori si 2 condensatori pe langa el, la care pot modifica amplificarea cum imi place mie. Plus ca puterea de iesire audio e mult mai mare decat cea a integratului original. Plus ca e si mult mai ieftin.

buna seara cum a-ti realizat circuitul SQ-ului dupa inlocuirea circuitului UTC 7217 cu modulul TDA 2003 ? Eu am facut aceasta inlocuire si am zgomotul de fond permanent , indiferent de pozitia cursorului SQ. Dispare doar cand receptionez ceva.Statia este tot CRT 77-114. Am conectat C52 la intrarea TDA dar nu functioneaza SQ.(Pentru introducerea modulului cu TDA am scos C54,C55,C56,C57,C59,C60,R63)
Link spre comentariu

Da, nu se poate realiza intotdeauna, am avut statii la care nu am reusit deoarece tda2003 nu are pin "mute". La unele statii am reusit cu un tranzistor npn intre intrarea lui TDA2003 si masa, cu semnalul de squelch dat pe baza.

Link spre comentariu

buna seara cum a-ti realizat circuitul SQ-ului dupa inlocuirea circuitului UTC 7217 cu modulul TDA 2003 ? Eu am facut aceasta inlocuire si am zgomotul de fond permanent , indiferent de pozitia cursorului SQ. Dispare doar cand receptionez ceva.Statia este tot CRT 77-114. Am conectat C52 la intrarea TDA dar nu functioneaza SQ.(Pentru introducerea modulului cu TDA am scos C54,C55,C56,C57,C59,C60,R63)
Nu era mai simplu sa pui un final original? TA7217,KIA7217,TA7205 se gaseste. O modificare se face doar atunci cand o componenta chiar prezinta o problema de achizitionare, de genul: nu se mai fabrica, este prea scumpa etc. Nu mai vorbesc de aspectul estetic (fire, componente lipite pe spatele placii) dar si de cel functional-pot aparea oscilatii la modificarea punctului de masa. Un meserias care se respecta si respecta ar trebui sa tina cont de asta. Parerea mea. Va salut!
Link spre comentariu
Vizitator valentin_70

Am rezolvat problema. Am recuperat un TA 7205P si l-am inlocuit pe UTC 7217 . Problema cu SQ se datora tranzistorului (TR 16) conectat cu colectorul in pin 7 la finalul audio si emitorul la masa ,care era intrerupt si nu mai bloca zgomotul in lipsa semnalului la receptie. In baza lui tensiunea de SQ era reglabila din potentiometrul SQ. L-am inlocuit cu un BC171 (EBC) conectat corespunzator (ECB) si statia functioneaza. Multumesc pentru sugestii !

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări