Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema perturbatii

yo8rqp

Postări Recomandate

va salut.Dupa ce am terminat finalul cu 2 gu50,100w out,am avut neplacuta surpriza sa fiu atentionat de vecinul de la etajul superior,care-mi faciliteaza si amplasarea antenei inverted v in sarpanta sa,ca perturb groaznic in SSB pe sistemul sau audio.Pe frecventele CATV nu sunt probleme.Acestea apar doar pe calculatorul sau.Finalul este clasic,cu atac in grila,negativare,etc.Antena este f bine acordata pe frecventa de lucru(14mhz).Nu stiu ce sa fac.Banuiesc ca trebuie montate niste filtre de rejectie.Ma tem ca problema este si din partea de alimentare a finalului,folosesc dublare de tensiune pt anod.Un balun1;1 la baza antenei m-ar ajuta cu ceva?Ce sa fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo8rqp

4

• yo3ihg

2

• yo9hrb

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai exact asta e problema.E un sistem genius cu 4 boxe,dispuse in toata camera aflata chiar sub antena.Nu cred ca am ce sa-i fac.daca lucrez cu putere mica nu sunt probleme.Deci,QRP!

Link spre comentariu

Dar pe el nu-l deranjeaza deloc atata timp cat eu nu emit.Nu este vina lui.Vinovat sunt eu ca sunt bolnav de radioamatorism.Si cat de fericit am fost cand am aprins un bec de 100w din PA!Si cand am cuplat antena ,a inceput sa sune telefonul.Intre timp am incropit pe un tor T200-2,un balun 1;1 si m-am suit in pod.acelasi rezultat,acum individul chiar a accentuat faptul ca acum ma si intelege ce vorbesc.Cineva imi sugera sa ma bag cu letconul in blestematul sau de sistem.Cum as putea sa fac asa ceva?Nu pot sa emit,nu emit.E clar ca e de la aparatura lui ,cat timp pe FM si TV nu apar.

Link spre comentariu

Si eu am avut aceasta problema cu cativa vecini care auzeau coe vorbeam in boxele de la calculator. Dupa ce am pus balun s-a rezolvat, n-am mai avut nici o problema. Aici in Franta dau cu 450W din 4XGU-50 si nu am nici o problema.... tot cu balun, evident.

Link spre comentariu

Pentru RG-58 sunt bune si feritele recuperate de pe cablurile monitoarelor CRT (vor avea totusi un mic joc).Pentru eficienta maxima e recomandabil sa existe un soc pentru curentii de modcomun imediat dupa balunul antenei si un altul la iesirea din liniar (TRX). Numarulde ferite ce trebuiesc "insirate" pe cablul coaxial depinde de caracteristicile respectivelortoruri, in lipsa echipamentelor de masura se poate experimenta adaugandu-le pana la disparitiaperturbatiilor. Problema nu se va rezolva cu 2-3 ferite, vor trebui probabil minim 10pentru rezultate vizibile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări