Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat foto samsung S1060 ars ?

Vizitator Rey

Postări Recomandate

Salut ,am un aparat foto samsung s1060 si l-am alimentat la 12 v in loc de 3,3 ,in momentul cand l-am alimentat s-a facut alb displayul ,si acum am luat niste baterii sa-l alimentez si vad ca nu se mai aprinde deloc ,ce ziceti s=a ars displayul ? Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan BBx

4

• carageae

2

• dorofteius

1

• doru3160

1

• 8 luni mai târziu...

Plina e lumea de destepti...cat de prost trebuie sa fii sa alimentezi la 12V un aparat pe care scrie 3,3?Se poate si mai rau...am primit la reparat un radio bagat la 220V pe intrarea de baterii...ca a vazut pe altul ca face la fel...dar transformatorul si redresorul din aparatul respectiv nu l-a mai vazut...

Link spre comentariu

...cat de prost trebuie sa fii sa alimentezi la 12V un aparat pe care scrie 3,3?

Nu foarte tare,trebuie doar sa "figurezi" la liceu si cred ca e suficient,doar dupa ce se termina o facultate se poate trece la "nivel superior" si se poate alimenta direct la 220V :rade:
Link spre comentariu

alimenta direct la 220V

apropo de alimentat la 220... vroiam sa mai dau un exemplu dar nu mai gasesc linkul catre subiect:unul taiase cablul de la incarcatorul de la un i-pod si a gasit in el 3 fire si nu stia omul pe care sa le bage mai repede in priza ca sa il "puna pe direct"... :rade: :rade: :rade:
Link spre comentariu
:aplauze In cazul meu era un coleg de clasa...eram prin clasa a VII-a cred...aparatul a fost un Milcov7 sau din seria asta...ala patratos, cu doua butoane mari...s-au dus finalii si condensatoarele de filtraj, care au fost atat de solide incat s-au facut sarma...salvand astfel etajele de intrare...cand am auzit ce a facut eram sigur ca tot ce a fost semiconductor e ars, n-a fost asa: 2 EFT-uri si doua condensatoare + o rezistenta sau doua, atat a fost defectul! Aaa...si traseul de cablaj pe unde a intrat curentul la condensatoare...Din pacate electronica de azi e mai putin ingaduitoare cu asemenea puseuri de inteligenta...Colegul in cauza acum cred ca e tractorist fruntas...si castiga mai bine ca mine :)
Link spre comentariu

Eu ştiu pe un lăutar care şi-a alimentat orga Yamaha la 220V pe intrarea de alimentator. Acum se prindeau toate ledurile şi evident nu mai mergea deloc. Omul vroia să-i înlocuiesc toate piesele arse, să i-o reconstruiesc practic. A priceput cu greu că la procesoare nu am ce să-i mai fac. :bataie

Link spre comentariu

una mai actuala dar clasica...:un coleg de-al meu nu putea sa inteleaga de ce i-a luat foc combina muzicala, mileul de mobila pe care era pusa si priza, dupa ce a comutat "butonasu' ala negru din spate" pe pozitia 110 in loc de 220... :bataie :bataie mai urata e treaba ca acum cateva luni si-a prajit sursa de la PC tot prin mutarea asta... :sparge: :bataie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări