Vizitator Liviupfir Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Pentru un senzor tsop trebuie stabilita frecventa in circuit sau are stabilita prin constructie o anumita frecventa? Ca emitator pot folosi ori si ce dioda IR? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Receptoarele TSOP au filtru (ex. 36Khz, 38Khz etc) pentru a facilita receptia unui anume semnal. Daca ai o telecomanda care emite cu 36KHz, o sa-ti mearga pe un receptor de 38KHz, dar cu una care emite cu 38KHz, "performantele" sistemului emitator-receptor o sa fie mai bune. Pentru emitator poti folosi orice diode IR. Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Eu am cumparat astazi un TSOP1738, am o telecomanda a carei frecventa nu o stiu, am probat daca emite cu ajutor camerei de la telefon, rezultat pozitiv, se vede pe ecran culoarea rosiatica. Am alimentat receptorul dupa cum spune in datasheet dar atunci cand indrept telecomanda spre receptor si masor tensiunea de la output(borna negativa a voltmetrului la gnd si plusul la iesire ) nu imi arata nici o tensiune. Unde este problema? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Banuiesc ca nu iti arata nimic multimetrul deoarece semnalul este extraordinar de scurt in timp, iar multimetrul tau nu masoara semnale asa mari ca frecventa. Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 si atunci cum pot verifica daca recepteaza semnal? Oare daca pun un LED normal cu + pe iesirea de la tsop ar merge? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 si atunci cum pot verifica daca recepteaza semnal? Oare daca pun un LED normal cu + pe iesirea de la tsop ar merge?Mama masii de google... Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Am realizat circuitul de mai sus dar cand il alimentez mi se aprinde ledul, fara a ,,alimenta" TSOP-ul de la telecomanda. Din ce cauza? mentionez ca nu am folosit dioda pentru ca nu am avuto la indemana. Dar din cate stiu ea are rolul de a proteja circuitul la polarizare inversa, sau ma insel eu? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Dioda aia de sus are rolul de a scadea tensiunea de alimentare care ajunge la TSOP...deci sa ai pe TSOP 5V.Daca ledul lumineaza in continuu inseamna ca tranzistorul e blocat. Incearca sa maresti pe R3. Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Cand ai facut montajul ai conectat pinii TSOP ca in data-sheet, nu ca in poza pusa de yo9hnf, da? Tranzistorul pe care l-ai folosit e sigur pnp? Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 de conectat am conectat ca in datasheet, 2 pini apropiati cel din margine gnd, cel din mijloc + si cel mai departat dintre cei 3 pinul out-ul. Nu am gasit un tranzistor bc558 si am cumparat un bc557b. Poate fi asta o problema? In loc de dioda 4n4001 am folosit 4n4004. Am mai gasit undeva o schema, ceva mai simpla care spune sa leg ledul intre pinul out si + printrun rezistor, rezultatul, in momentul cand alimentez se aprinde ledul apoi se stinge, daca am emitatorul indreptat spre tsop lumina data de led este mai mare. Acesta trebuie sa fi rezultatul? Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 de conectat am conectat ca in datasheet, 2 pini apropiati cel din margine gnd, cel din mijloc + si cel mai departat dintre cei 3 pinul out-ul. Nu am gasit un tranzistor bc558 si am cumparat un bc557b.Pana aici pare OKAm mai gasit undeva o schema... Acesta trebuie sa fi rezultatul?Eu as zice ca da. Iesirea TSOP e de fapt un tranzistor npn, cu colectorul legatla VDD printr-o rezistenta, care iti da masa (un tren de impulsuri) cand receptioneaza ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum