Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte acustice de exceptie

hpavictor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• felixx

4

• hpavictor

3

• Yoshiro

2

• ari_panterra

2

Top autori în acest subiect

cum ai scos luciu ala,le-ai stropit cu lac si regimul tau de slabit sau sunt unse cu ceva ulei?

Doar 2 componente de data asta:

-Danish Oil + smirghel de apa granulatie 1500,slefuit pe ulei.

-Ceara frantuzeasca pentru intretinerea mobilierului de calitate.(se foloseste in special pentru reconditionarea obiectelor de mobilier vechi....le readuce la "viata").

dar parca multe dintre ele nu ar arata/functiona bine in coliviile noastre de 16mp...ar fi mai mult chinuite...indesate asa in colturi,cu dsitanta mica intre ele,unele aproape lipite si alimentate cu puteri fabuloase de cateva sute de mw ca atat de usor se ajunge la limita auzului
Te inteleg perfect,numai ca in realitate cred ca stii in sinea ta,ca nu e chiar asa.

Stiu ca pentru unii,aspectul unei asemenea guri poate fi infricosator dar in calculul spl-ului per incinta,wooferul are ceva de spus la acest aspect.

Foarte putine woofere de calitate trec de 96 db la 50hz.....deci nu te ingrijora prea tare.

In schimb o dinamica imensa,rezolutie,detalii,o scena imensa e deschisa in fata ta,fara acele senzatii de "chircire",dealtfel destul de dese pe care le intalnim la incinte obisnuite,in special la pasaje dificile sau instrumente neprietenoase.

Usurinta cu care se percep aceste reproduceri poate fi o experienta interesanta pentru oricine.

Bineinteles si la aceste hornuri sunt cateva aspecte,unele mai greu de pus la punct....

Sunt de acord ca 5500 sunt cam mari pentru camarutele noastre dar JBL 9800 ar avea ceva sanse in cca. 20-25m2.

Aici cateva camere si camarute:

http://gtsound.web.infoseek.co.jp/engli ... ei_e2.html

http://gtsound.web.infoseek.co.jp/engli ... ei_e1.html

http://gtsound.web.infoseek.co.jp/engli ... ei_e3.html

Link spre comentariu

cele mai mari boxe pe care le-am bagat la mine in camera(3,5 x 5,5m) au fost ceva de sonorizare cu intentia de home use,cu 15' si driver pe format mare, bas reflex ,difuri de varf,150L, la care le-am facut filtru, BLH cu bm12cxa si vtp tot cu acelasi dif ,ambele dupa planurile de umbla pe forumuri plus altele personale la filtrede atunci am zis ca nu mai bag asa ceva,senzatia predominanta a fost de discoteca :rade:,nici vorba de coerenta,separare ceva in scena,echilibru tonal.Impresia era totusi de 'mare' si vizual si acustic,chiar daca camera canta odata cu boxa(si nu am ecou ca in 'baie')Nu neg sentimentul pe care il ai cand asculti o boxa mica cu spl mic si una la polul opus.Am 'gustat' si eu cate putin din toate,dar dupa cum zici si tu,sunt mai multe in spate decat vede ochiulplus ca pentru multi trecerea de la o boxa clasica comerciala direct la asa ceva ar fi un soc ,nu ar mai recunoaste melodiile :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări