Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglare temperatura rezistenta

Vizitator pi-ro

Postări Recomandate

Vizitator pi-ro

cine ma poate ajuta?vreau sa tai polistien iar nichelina nu si pastreaza temperatura constanta pe toata lungimea(1,50M), PIESELE REZULTATE NU SI PASTREZA FORMA . VAMULTUMESC ANTICIPAT! PI-RO

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• znecula

2

• yo9hnf

1

• gcom61

1

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

Niciodat nu vei avea aceeasi temperatura pentru ca portiunea ce intra in material se raceste diferit de cea care este in aer.Trebuie gasit un compromis intre temperatura si viteza de taiere si deasemenea conteaza si grosimea rezistentei.

Link spre comentariu

Cum tai cu nichelina ? Ce diametru are? La ce tensiune o alimentezi ? Folosesti masina in 4 axe pentru taiat?Eu am taiat cateva figurile (care au iesit foarte bine) cu o nichelina ordinara, cam de 0.8mm, alimentata la un redresor auto printr-o conexiune fixa intr-un capat, iar la celalalt am pus un cleste (pt. curent) din care am reglat tensiunea de alimentare a zonei "active".Daca firul e prea incins, topeste mult pe langa el. Taca e prea putin inchis, trebuie sa impingi placa in el si nu prea merge.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ideea e sa corelezi temperatura firului cu viteza de taiere.Practic nichelina nu trebuie sa atinga polistirenul, acesta topindu-se inainte.Rezulta viteze mai mici de lucru, dar nu ai probleme ne neliniaritate.Trebuie sa ai si un soft care sa compenseze grosimea taieturii (kerf) incat piesa rezultata sa fie conform cu dimensiunile din proiect.Eu lucrez cu GMFC si nu am batai de cap.Permite setarea temperaturii firului din soft astfel incat la schimbarea tipului de polistiren automat schimba temperatura firului.Stima.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pt ca laturile taiate sa fie drepte este necesar ca la un capat nichelina sa fie intinsa cu un arc.Atentie nu lega alimentarea cu tensiune a nichelinei,inseriind arcul cu nichelina ,ci leag-o direct de capatul nichelinei,chiar daca fac masa pe acelasi corp metalic.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator mihaib0nciu

Salut,

Ce sursa trebuie folosita pentru ca GMFC-ul sa ajusteze automat incalzirea nichelinei? Eu am un driver TB6560T4V5. Oare merge sa fac o astfel de legatura cu sursa sau ce imi trebuie?

Link spre comentariu

Teoretic se poate folosi atat alternativ cat si continu, dar cum aici ne e nevoie de tensiuni si curenti mari se poate folosi alimentarea la comun cu cea a termostatului; cat despre cel al motoarelor as recomanda sa ai sursa de alimentare separata.

Editat de 89-CEC
Link spre comentariu

Salut,

Ce sursa trebuie folosita pentru ca GMFC-ul sa ajusteze automat incalzirea nichelinei? Eu am un driver TB6560T4V5. Oare merge sa fac o astfel de legatura cu sursa sau ce imi trebuie?

Pt gmfc se foloseste sursa de curent continuu.

Incalzirea firului nu tine de driver.

Pt gmfc se recomanda folosirea driverului dedicat .

Gasesti toate datele pe site-ul lor.

Desigur se pot folosi si drivere individuale pt fiecare motor cu gmfc-ul dar e nevoie de unele modificari.

In cazul driverelor individuale se pot folosi alte softuri dar cu reglaj manual al curentului pentru firul de taiat.

Stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări