Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Si dupa cum zice si in filmulet,daca sursa are PFC,practic tensiunea din primar e fixaDar sarcina din secundar nu. De aici motivul pt variatia mare a tensiunii. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Nu...in filmulet caderea de tensiune e datorata si primarului! (sursa e fara pfc!)Oricum nu conteaza daca scade,exact la fel ar fi lucrat amplificatorul si cu traf clasicSi fara reactie,tranzistorii in primar lucreaza mai lejer Link spre comentariu
MrPerform Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Salutare! Am sa va povestesc si eu ce am facut aseara de plictiseala. Am luat o ferita toroidala cu diametrul exterior de aprox. 5cm am bobinat pe ea cu sarma de cablu de retea 11spire pt. primar pe urma 12+12 spire pentru secundar si pe urma iar 11 spire ale primarului si am legat in paralel cu transformatorul unei surse ATX. Dupa ce am legat si o redresare cu 4 diode MBR10150 si 4 condensatori de 470uF la 200V am tensiunea de +-89,4V. Pe urma am legat in paralel 3 becuri de 100W si le-am pus ca si consumator si am lasat asa vreo 20 de min. tensiunea ce am avut-o dupa ce am legat acele becuri a ramas la +-82,6V, dar ce nu mi-a placut sa zicem asa e ca mi s-a incalzit destul de tare radiatorul pe care sunt montati tranzistorii folositi la comutatie. Problema e ca nu am un scoloscop sa vad ce se petrece `pe acolo prin ea.Intrebarea mea e daca ar fi vreo problema daca as lasa asa si sa maresc radiatorul tranzistorilor sau eventual sa ii inlocuiesc cu ceva mosfeti de tipu IRFP460 sau ar fi mai bine sa o las balta si sa fac o sursa de la 0? Sau daca ar fi sa las totul asa ar fi posibil ca pe viitor sau la o folosire in regim zilnic sa am surprize neplacute? Ideea e ca vreau sa alimentez un Super Leach Amp la care lucrez momentan si la care am nevoie de +-85V maxim +-93V? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Daca se incalzesc tranzistorii de comutatie iti trebuie mai multe spire in primar. Link spre comentariu
MrPerform Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Daca se incalzesc tranzistorii de comutatie iti trebuie mai multe spire in primar.Asta as putea sa modific, dar cam cate spire crezi ar fi nevoie? si dupa parerea ta as putea sa folosesc fara probleme in configuratia asta? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Fara specificatiile toroidalului nu ai cum sa stii cate spire sa dai. Vezi poate'l gasesti in vreun catalog, altfel trebuie masurat... si pt aia iti trebuie osciloscop. Link spre comentariu
MrPerform Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Fara specificatiile toroidalului nu ai cum sa stii cate spire sa dai. Vezi poate'l gasesti in vreun catalog, altfel trebuie masurat... si pt aia iti trebuie osciloscop.Da...pai ast ar cam fi problema mea da am gasit ceva pe net destul de ieftin dupa parerea ta merita banii sau ii arunc pe geam degeaba? http://www.segundamano.es/pontevedra/os ... s&st=a&c=3 Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Ala'i DSO Nano nu? Vezi ca au scos unul nou care intr'adevar merita banii, DSO Quad parca se cheama. Cu prima varianta nu prea ai ce face in surse in comutatie, e banda prea mica. Link spre comentariu
MrPerform Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Ala'i DSO Nano nu? Vezi ca au scos unul nou care intr'adevar merita banii, DSO Quad parca se cheama. Cu prima varianta nu prea ai ce face in surse in comutatie, e banda prea mica.Pana la urma cred ca am sa il cumpar pe cel ce ti-am trimis in PM. Mersi mult de ajutor. Mai am inca o intrebare e posibil sa scot mai multi watti cu acel toroid? sau daca as folosi un etd44 as putea scoate vreo 600W fara alte modificari? (pe sursa scrie 400W si e destul de babana sa zic asa) asta ca sa nu folosesc 2 surse sa alimentez 2 Super LeachAmp. Link spre comentariu
moro Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Cu un etd44 poti scoate si 1500 w pe o frecventa mai mare. Eu pe un etd34 am scos la 200khz circa 600w, cu un miez etd44 ca sa scoti 600w cat vrei tu ar trebui sa il "drivuiesti" la un 100 khz si sa folosesti ceva mosfeti gen irfp450.Pentru lucrul cu frecvente de la 100khz in sus foloseste ferita 3F3, cauta pe net ca gasesti ETD44 facut din ferita 3F3, aceea are pierderile mai mici si calculeaza-ti bobinajul pentru un dB maxim 0.13 tesla (legea lui faraday) Link spre comentariu
MrPerform Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Cu un etd44 poti scoate si 1500 w pe o frecventa mai mare. Eu pe un etd34 am scos la 200khz circa 600w, cu un miez etd44 ca sa scoti 600w cat vrei tu ar trebui sa il "drivuiesti" la un 100 khz si sa folosesti ceva mosfeti gen irfp450.Pentru lucrul cu frecvente de la 100khz in sus foloseste ferita 3F3, cauta pe net ca gasesti ETD44 facut din ferita 3F3, aceea are pierderile mai mici si calculeaza-ti bobinajul pentru un dB maxim 0.13 tesla (legea lui faraday)Mersi mult. Da tare as vrea sa folosesc feritele ce le am adica cele toridale. Am vreo 40 de bucati si cea care am montat-o in sursa folosita in masina am undeva la +-75V un curent de aproximativ 11A si in sarciva tensiunea scade cu maxim 6 volti. Feritele le am din pivnita, le-am gasit acolo anu trecut si tata zice ca le are de prin 1992 si ca ar fi vrut cei de la electromures sa faca un amplificator cu sursa in comutatie doar ca nu au mai apucat si el zice ca era vorba de un amplificator de 2x550W. Deci ma gandesc ca e ceva de capu lor. Am sa fac mai multe incercari la frecventa la care e acuma sursa si am sa bobinez mai multe cu un numar diferit de spire in primar(am sa incep cu 20 10+10 si tot asa pana la 30 si daca nu o sa scad pe urma din numarul de spire). Multumesc.P.S. Momentan sursa are ca tranzistori de comutatie MJE13009 Fairchild (dupa datasheet 700V, 12A, 100W). Ar fi de ajuns astia? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 chiar nu aveti posibilitatea sa masurati inductanta la un prieten,vecin,liceu? Link spre comentariu
MrPerform Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 chiar nu aveti posibilitatea sa masurati inductanta la un prieten,vecin,liceu?Nu pentru ca eu momantan sunt in spania si nu prea cunosc pe nimeni care sa detina un sciloscop si de asta vreau sa imi cumpar unu sa il am si sa nu ma mai rog de nimeni si la magazinul la care lucrez nu ma lasa sefu sa desfac nici unu macar pt 5 min ca e spaniol incuiat si colegii ce ii am sunt de18-19 ani si ei lucreaza pt bani nu ca ar avea habar de ceva elctronica! ;)Eventual daca e cineva dispus sa faca treaba asta il sun pe fratele meu si am sa il rog sa trimita celui care se ofera sa ma ajute 2 ferite dinacestea pentru ca mai am acasa vreo 4-5. Link spre comentariu
MrPerform Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Pana la urma functioneaza destul de bine si am pus 12+12 spire in primar. Acuma revin cu o alta intrebare. Inainte sa fac vre-o prostie mai mare decat mine...daca pun un consumator mai mare decat poate duce sursa ce se inatampla? Vreau sa pun 7 becuri a cate 100W sa vad daca poate duce atat, deoarece cam de atata am nevoie pentru LeachAmp. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Cade tensiunea si frecventa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum