firis Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Salut, sper ca am postat in locul potrivit...daca nu imi cer scuze!Caut de cv timp o schema de licurici cu un bec\led foarte simpla...avea un rezistor, un tranzistor, condensator si cam atat...foarte foarte simpla...ma ajuta cnv sa o gasesc? ms Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 avea un rezistor, un tranzistor, condensator si cam atat...Avea sigur cel putin doua tranzistoare !Incearca-l pe cel de aici : (poti folosi montajul si ca tester pentru tranzistoare bipolare) Link spre comentariu
firis Postat Martie 19, 2011 Autor Partajează Postat Martie 19, 2011 da, probabil avea 2 tranzistori...oricum ms mult, este buna si aceasta! Raman dator Link spre comentariu
one Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Daca vrei si mai simplu, sa stii ca exista leduri care au integrat circuitul de "clipire". Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 unde pot sa gasesc leduri care au integrat circuitul de clipire? Daca vrei si mai simplu, sa stii ca exista leduri care au integrat circuitul de "clipire". Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 20, 2011 Partajează Postat Martie 20, 2011 La aproape toate magazinele de electronica...te duci si ceri "led intermitent". Sant si modele "rosu/verde", etc. Link spre comentariu
Vizitator florinbuda Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Ce nume au tranzistoarele ? Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 bc171 si BC461 sau echivalenti Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 florinbuda : Am spus ca acel montaj se poate folosi si ca incercator simplu pentru tranzistoare, deci practic se poate monta cam orice tranzistor npn, respectiv pnp ! Dl. adicontakt ti-a raspuns corect, 3 picioare = orice tranzistor de structura respectiva. Daca ma gandesc mai bine, montajul functioneaza si cu tranzistoare cu 4 picioare ! Adica de radiofrecventa, cum sunt cele din seria BF (npn) in capsula metalica ! Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 si daca as pune un led intermitent la masina(12v)ce rezistenta mi-ar trebui? Link spre comentariu
Vizitator yAliny Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Un singur led ? De câţi milimetri ? Eu am realizat săptămâna trecută schema , am folosit tranzistori BC546A şi BC556B . Dacă vrei pun şi o poză cu el . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum