Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INCINTE PODEA CU BEYMA 5MP60N

liviu

Postări Recomandate

Salutare.Dupa cum spune si titlul, as vrea sa realizez 2 incinte de podea cu aceste difuzoare.In legatura cu tweterele,inca nu sunt hotarat.Dar asta nu e o problema.Nu stiu daca e solutia ideala,pentru ca am sa le folosesc ,impreuna cu un subwoofer activ,tot beyma , de data asta 8WOOFER/P-V2, cutia, filtrul activ si amplificatorul, fiind realizate de mine.Filtrul activ ,are frecventa de taiere intre50-200hz.Nu o sa mai postez poze cu subwooferul,pentru ca am mai postat poze cu el,la alt subiect.Problema ar fii,ca,am calculat cu programul winisdbeta,calculul incintelor,si-mi rezulta ,volum interior 3,3 litri.Mie personal ,mi se pare foarte dubios 3,3 litrii.Cei din fabrica ,spun asta ...Recom. enclosure vol 10 / 20 l 0.35 / 0.7 ft.3.Care sa fie eroarea, avand in vedere ,ca am calculat de 3 ori.Deci nu cred ca,am facut vreo greaseala.Astept raspunsuri in privinta tweterelor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

7

• liviu

7

• ahegyes

2

Top autori în acest subiect

cu difurile astea poti face niste boxe de raft micute care vor fi ajutate la partea de jos.Un fel de 'minimonitoare' daca iti iese si filtrulin aceasta idee,poti realiza o cutie de ~6-7 litrii volum total interior cu o teava de apa de fi 48 mm taiata la o lungime de 13cmca tweter poti incerca fara frica tot de la beyma un T2010 f bune la pretul lor si un filtru proiectat pt aceasta combinatie cu o frecventa de taiere in zona 3khzAvand un singur subwofer,ar fi recomandat ca taierea intre sub si sateliti sa fie facuta la 70-80hz(de preferat filtrare activa).Cu cat tai mai sus cu atat se va simti mai precis localizarea subwoferului datorita diferentelor de faza (sau timp/distanta in care undele ajung la ascultator)Daca nu vei folosi satelitii separati fara subwofer,poti face si o cutie inchisa de 4-5L ,suficient cat sa iasa un aspect estetic decent si sa incapa fizic componenetelegrosimea materialului peretilor ajunge si de 16mm(de preferat mdf)bafta

Link spre comentariu

merge si cu T2030,nu stiu daca este mai mare dif de pret cu multdar daca nu ai si o sugestie de filtru verificat la proiectul indicat ,eu i-as recomanda sa mearga pe o calota softla cel metalic distorsiunile armonice cresc cam brusc sub 4khz si cum nu are experienta prea mare...

Link spre comentariu

In privinta filtrelor ,nu e o problema , o sa caut varianta cea mai potrivita, prin probe.O sa fac mai multe si incerc sa le potrivesc dupa ureche.Totusi mi se pare cam mic, volum de 7 litrii.Cei din fabrica recomanda 10/20litrii.Iar in privinta subwooferului,cel mai placut sunet ,cel putin pentru mine ,e in jur de 50/60hz.Daca tai mai sus ,se aude mai distorsionat.Cel mai bine se aude ,fara filtru,am facut un corector de ton,cu reglaj de bass ,inaltele la minim si un filtru subsonic,in care pot sa comut pe filtru activ sau corector de ton.Avand in vedere ,ca suna mai bine la frecventa de 50hz, as vrea ca boxele de podea ,sa-mi scoata si basu ala de tobe.Ma gandeam sa nu folosesc filtru la BEYMA 5MP60N,avand in vedere ca difuzorul reproduce intre 50hz-12000hz,ci doar la tweter.Eu cred ,ca o cutie de 20 litrii , e mai ideala pentru scopu asta.

Link spre comentariu

eu ti-am spus parerea mea,tu poti sa faci cum crezi de cuviinta! nu e nimic in neregula cu ce am scrisacest dif e un lowmid pro din serie de casa.Nu este facut sa dea bas jos ,cutia de 7L este f buna pt un dif de 5"(in 20L se baga 8" de regula) si intotdeauna e de preferat ca Vb sa nu fie cu mult mai mare ca Vas-ul difului pt ca in acel volum de obicei se pot gasi alte variante mai potrivite de difuzoare decat sa chinui un dif. mic sa redea niste frecv. pt care nu a fost optimizat!volumul se stabileste dupa niste reguli,nu ca vrem noi floorstander ca sa arate bine estetic...Mai studiaza si de ce nu e bine sa lasi un dif cu con mare sa functioneaze la frecv f ridicate.Ce scrie in catalog e una,tu ca constrcutor trebuie sa stii sa iti selectezi ce te intereseaza.Degeaba alegi cele mai tari si scumpe difuri de pe planeta,daca le arunci intr-o cutie facuta la nimereala si cu filtre la fel!ai multe lipsuri teoretice,incearca macar sa nu ai idei fixiste si restul sa ne racim gura de pomana incercand sa ajutam multa bafta

Link spre comentariu

Una la mana.Sunt un iubitor al muzicii.Prin mana mea au trecut multe difuzoare si incinte acustice.Ai dreptate la partea cu teoria,nu stiu cate ar trebuii sa stiu,de asta postez aici,nimeni nu le stie pe toate. In legatura cu difuzoare scumpe si cutii la nimereala,nu ai dreptate.Nu fac cutii la nimereala,dar nici sa nu fiu multumit.Inainte sa incep un proiect , am nevoie de pareri ,idei si multe altele.In legatura cu ce zici tu ,referitor la difuzoare de 8 ,o cutie de 20litrii ,e in general,in nici un caz pentru un iubitor de muzica ,care stie ce inseamna sunet.Difuzorul beyma pv2 , care l-am folosit in proiectul meu, suna mult mai bine intr-o incinta de 62 de litrii.O spun din experienta,pentru ca prima cutie care am folosit-o avea 20 de litrii si sincer lipseau multe .Am inceput cu 20 de litrii si am terminat cu 62 litrii.Astept pareri.

Link spre comentariu

referitor la cele scrise acum de tine,uite ce am zis si eu:

volumul se stabileste dupa niste reguli,nu ca vrem noi floorstander ca sa arate bine estetic...

daca iti formai aceleasi impresii ca si ale mele la deshiderea catalogului difului tau de 8",vedeai de ce a fost mai buna cutia de 62pt ca este un low mid ,nu subwofer,cu spl mare! sau celputin peste medie,si difurile cu spl mare au nevoie de cutii mari pt a cobori jos in frecv intelegi acum?nu am venit pe topicul tau sa aberez si nici sa te fortez sa faci ca minesi eu sunt tot un iubitor al muzicii dar imi plac si lucrurile de calitate facute cu simt de raspundere,sunt mai exigent de fel,e o slabiciune a mea pe care n-o pot evita :cry:
Link spre comentariu

Uite daca vrei,putem experimenta pe aceste difuzoare.O sa le cumpar si o sa fac o incinta calculata de tine cu filtre si tot ce vrei ,iar eu o sa fac una calculata de mine,o sa invit pritenii si toata lumea pe care o cunosc ,sa-si dea cu parerea.Daca se poate ,o sa trimit si un video dupa realizarea lor,problema e la inregistrare.Ce zici ,te bagi?Poate impreuna reusim sa scoatem ceva finut ca sunet.Eu incerc sa ma documentez cu pareri ,idei si in final sa ajungem la o concluzie.

Link spre comentariu

Am lucrat cu Beyma 5MP60N, T2010 si T2030.- 5MP60N - difuzor bunicel dar nu are bas mai deloc. Dupa parereamea este un difuzor de medii clasic si nu un midwoofer. La acelasi pret (sau un pic peste) se gasesc difuzoare mult mai interesante si care suna cu adevarat. Amintesc aici Tonsil GDN 13/40/2 sau Usher Audio YS-13225W-XP.- T2010 difuzor de inalte cu dom de plastic. Sunet foarte fin si rafinat. Fs cam maricel (peste 1khz) si extrem de greu de filtrat. Iarasi pot spune ca la acelasi pret sau un pic mai mare se gasesc difuzoare mai interesante (Usher UA025-10, Vifa seriile XT si DX sau chiar Tonsil).- T2030 nu il recomand pt. HI-FI.

Link spre comentariu

Uite daca vrei,putem experimenta pe aceste difuzoare.O sa le cumpar si o sa fac o incinta calculata de tine cu filtre si tot ce vrei ,iar eu o sa fac una calculata de mine,o sa invit pritenii si toata lumea pe care o cunosc ,sa-si dea cu parerea.Daca se poate ,o sa trimit si un video dupa realizarea lor,problema e la inregistrare.Ce zici ,te bagi?Poate impreuna reusim sa scoatem ceva finut ca sunet.Eu incerc sa ma documentez cu pareri ,idei si in final sa ajungem la o concluzie.

:ras: o sa pierzi intrecerea cu brio !!!
Link spre comentariu

Ar fii alta solutie sa optez pentru alte difuzoare,nu e rau,doar ca mi-am pus in cap sa realizez tot sistemul cu difuzoare beyma.In primul rand ,ca fabrica e la 140km de mine si imi place cum suna difuzorul pv2.Proiectul meu ,consta in mai multe ,vreau sa fac un sistem 5 plus unu ,in care sa am parte de toate sunetele.De medii am nevoie garantat , de asta am ales difuzoarele 5MP60N, dar vreau si culoare in sunet ,sa ma ajute cu basu asta de toba,pentru ca wooferu meu nu reproduce treaba asta si as vrea sa fie ajutat de celelalte difuzoare.Nu stiu daca sunt bine inteles.Sper ca da.

Link spre comentariu

cele 2 difuri usher le-am ascultat si eu impreuna ,exact cele facute chiar de ahegyes de mai sus,sunt pe site-ul luisi iti spun ca la banii lor sunt de departe cea mai buna alegere! sigur peste cele de la beyma sau tonsil,dar cum tu ai deschis topicul deja cu alegerile tale,am zis sa nu te mai influentez cu ale mele...au sunet audiofil in toata regula de varf si 'culoare' si stralucire si detaliu si sunet cald si aer si tot ce vrei .Basul sigur este mai bun ,dar din pacate la conditia lor(boxe de raft de dim. mici ) ofera inca prea multe si pe bas.Nu cred ca iti imaginezi acum cat ofera ca si eu am fost f placut surprinsReferitor la cererea ta,eu as putea sa incerc sa ti-o indeplinesc,dar asta ar insemna sa fie pe timpul meu liber si pe cheltuielile tale :Ddar daca vrei sa fie intr-adevar 'competitie',trebuie sa imi trimiti cate un dif. din fiecare pt testare,sa am material de studiu,sa am si eu o sansa :d Nu imi place sa lucrez asa cu 'credinte'(cred ca asa si pe dincolo)

Link spre comentariu

Difuriile nu pot sa le trimit, dar avand in vedere faptul ,ca optez pentru solutia cea mai buna , mergem pe incredere.O sa fac varianta ta si a mea.Daca sunt mutumit de varianta ta, o sa-ti multumesc si toate alea , iar daca e invers o sa vorbim pe treaba cu teoria.O sa fie pe cheltuiala mea , doar sa nu ai pretentii prea mari la filtre sau mai stiu io ce.Daca ca nu-mi permit o sa fie mai grav , dar o sa incerc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări