Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator lumina complet digital

Vizitator alex1914

Postări Recomandate

Ai masurat personal nivelele luminoase ?

Unde anume?

Lumenul se poate spune ca e unitatea de masura a impresiei luminoasa...

Ochiul nu percepe fluxul in mod direct, ci luminanta.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

7

• Dr.L

2

• bogdan_

1

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

Cred ca nu m-am facut pe deplin inteles...Ma refeream la masurarea iluminarii subiectiva;o persoana stie ca un bec (cu filament) de 40W nu e suficient pt o camera de 5x5m,dar unul de 100W e satisfacator,iar 3 de 75W e alegerea optima.@CristianoDaca umpli un recipient cu apa si conducta de alimentare e la baza acestuia,stii ca cu cat e mai mare agitatia apei in recipient,cu atat mai repede acesta se va umple-nu vezi direct debitul de apa.Si apoi chibritul are 2(doua) capete,unul simplu,neacoperit,iar celalat... .

Link spre comentariu

Daca umpli un recipient cu apa si conducta de alimentare e la baza acestuia,stii ca cu cat e mai mare agitatia apei in recipient,cu atat mai repede acesta se va umple-nu vezi direct debitul de apa.Si apoi chibritul are 2(doua) capete,unul simplu,neacoperit,iar celalat... .

?
Link spre comentariu
Vizitator tyc

In prima fraza faceam o analogie referitor la modul de percepere real-subiectiv a marimilor fizice.A doua fraza e sugerarea inutilitatii dezbaterii (aici) a teoriilor fizicii,incepand chiar cu teoria chibritului:un chibrit are 2 capete... .Prin aceasta nu-mi manifest superioritatea,ci nepotrivirea locului de discutie.

Link spre comentariu

In prima fraza faceam o analogie referitor la modul de percepere real-subiectiv a marimilor fizice.A doua fraza e sugerarea inutilitatii dezbaterii (aici) a teoriilor fizicii,incepand chiar cu teoria chibritului

De acord ca nu e locul potrivit, dar sa nu lasam totusi subiectul nelamurit. Nu de alta, dar s-ar putea sa mai citeasca si altii si vor prelua informatii incorecte. Revenind la subiect, n-am inteles prea bine analogia ta, nu vad legatura su subiectul, ori poate ca mi-am pierdut eu simtul subtilitatii. Ai afirmat ca "Lumenul se poate spune ca e unitatea de masura a impresiei luminoasa..." ceea ce nu corespunde realitatii. "Impresia luminoasa" e data de luminanta si nu de flux. Si ca sa exersam teoria chibritului cu o intrebare, daca luam 2 leduri care au acelasi cip, dar unul are unghi de emisie de 120 de grade si unul 30 - care emite un flux mai mare si care va lasa o "impresie luminoasa" mai mare?
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Fluxul e flux,iar impresia luminoasa e subiectiva,depinde din ce unghi de vedere privesti problema: daca ai o camera de iluminat sau daca ai de inspectat un loc intunecat...numai doua cazuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări