Cristiano Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Ai masurat personal nivelele luminoase ?Unde anume?Lumenul se poate spune ca e unitatea de masura a impresiei luminoasa...Ochiul nu percepe fluxul in mod direct, ci luminanta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Cred ca nu m-am facut pe deplin inteles...Ma refeream la masurarea iluminarii subiectiva;o persoana stie ca un bec (cu filament) de 40W nu e suficient pt o camera de 5x5m,dar unul de 100W e satisfacator,iar 3 de 75W e alegerea optima.@CristianoDaca umpli un recipient cu apa si conducta de alimentare e la baza acestuia,stii ca cu cat e mai mare agitatia apei in recipient,cu atat mai repede acesta se va umple-nu vezi direct debitul de apa.Si apoi chibritul are 2(doua) capete,unul simplu,neacoperit,iar celalat... . Link spre comentariu
Cristiano Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Daca umpli un recipient cu apa si conducta de alimentare e la baza acestuia,stii ca cu cat e mai mare agitatia apei in recipient,cu atat mai repede acesta se va umple-nu vezi direct debitul de apa.Si apoi chibritul are 2(doua) capete,unul simplu,neacoperit,iar celalat... .? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 In prima fraza faceam o analogie referitor la modul de percepere real-subiectiv a marimilor fizice.A doua fraza e sugerarea inutilitatii dezbaterii (aici) a teoriilor fizicii,incepand chiar cu teoria chibritului:un chibrit are 2 capete... .Prin aceasta nu-mi manifest superioritatea,ci nepotrivirea locului de discutie. Link spre comentariu
Cristiano Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 In prima fraza faceam o analogie referitor la modul de percepere real-subiectiv a marimilor fizice.A doua fraza e sugerarea inutilitatii dezbaterii (aici) a teoriilor fizicii,incepand chiar cu teoria chibrituluiDe acord ca nu e locul potrivit, dar sa nu lasam totusi subiectul nelamurit. Nu de alta, dar s-ar putea sa mai citeasca si altii si vor prelua informatii incorecte. Revenind la subiect, n-am inteles prea bine analogia ta, nu vad legatura su subiectul, ori poate ca mi-am pierdut eu simtul subtilitatii. Ai afirmat ca "Lumenul se poate spune ca e unitatea de masura a impresiei luminoasa..." ceea ce nu corespunde realitatii. "Impresia luminoasa" e data de luminanta si nu de flux. Si ca sa exersam teoria chibritului cu o intrebare, daca luam 2 leduri care au acelasi cip, dar unul are unghi de emisie de 120 de grade si unul 30 - care emite un flux mai mare si care va lasa o "impresie luminoasa" mai mare? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Fluxul e flux,iar impresia luminoasa e subiectiva,depinde din ce unghi de vedere privesti problema: daca ai o camera de iluminat sau daca ai de inspectat un loc intunecat...numai doua cazuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum