bogdanas93 Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 stie cineva cum se comporta? este recomandat? mai scot din finali?nu de alta, dar traful pe care il am scoate +-32v curent mare vro 15 amperi Link spre comentariu
Vizitator valy 05 Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 salut nu e nevoie de nici o modificare doar alimentezi modulul reglezi biasul si cam atat,e bine sa lasi toti finalii pentru ca amplificatorul va lucra mai bine si mai rece pe sarcini mici bafta si spor la treaba Link spre comentariu
bogdanas93 Postat Martie 18, 2011 Autor Partajează Postat Martie 18, 2011 dar cam ce putere ar avea? eu am calculat 220w pe 4 ohm si 160 pe 8 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 La 2x32 alternativ ai maxim +/- 45Vcc ai aproximativ la iesire puterea de 120W/8 ohm si maxim 200W/4 ohm.Daca lasi 4 finali pe brat ar trebui sa ai cam 300w/2,66 ohm. Link spre comentariu
bogdanas93 Postat Martie 18, 2011 Autor Partajează Postat Martie 18, 2011 La 2x32 alternativ ai maxim +/- 45Vcc ai aproximativ la iesire puterea de 120W/8 ohm si maxim 200W/4 ohm.Daca lasi 4 finali pe brat ar trebui sa ai cam 300w/2,66 ohm.pai sunt 4 finali pe brat..dar am impresia ca merge intre 4-16 ohm.. :nas:explicati-mi si mie cum aflu teoretic puterea de iesire.. Link spre comentariu
bogdanas93 Postat Martie 19, 2011 Autor Partajează Postat Martie 19, 2011 ce parere aveti de fata amplificatorului? e facut in paint desenul. http://tinypic.com/r/9swcia/7 cadranele potentiometrelor vor fi luminate, alb respectiv galben. va fi facut intr-o carcasa de pc cu plexic pe dinauntru, pe care vor fi atasate ledurile. Link spre comentariu
bogdanas93 Postat Martie 21, 2011 Autor Partajează Postat Martie 21, 2011 nimeni, nicio parere? :cry: Link spre comentariu
bogdanas93 Postat Martie 21, 2011 Autor Partajează Postat Martie 21, 2011 Mie imi plac3 cum arata.Dar eu nu as pune barele alea in parti.barele alea o sa le pun ,ca altfel nu am cum sa il car. si sa le pun in alta parte nu prea e practic, zic eu.astept sa imi mai vina niste piese de la firma aia de piese si sa il termin de facut. e si naspa zona mea aici, ca daca ai nevoie de ceva marunt nu poti sa iti iei, la noi nu e nici un mag de electronice Link spre comentariu
bogdanas93 Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 mda..m-am lamurit cu firma aia de piese... la comanda facuta recent, am pus 50 bucati de pad-uri izolatoare de mica. total era ~38 lei. primesc mail de confirmare al comenzii cu pret 33lei. le-am dat reply si i-am intrebat de ce e diferenta de pret? dansii mi-au raspuns: "o mare parte din mica comandata nu e pe stoc." dupa care am aflat ca mi-au pus numai 5 bucati.. logic mi s-ar fi parut sa dea mail inainte de a trimite comanda, ca eu aveam nevoie pentru mai multe kituri audio, nu 5 bucati..iar pentru 4-5 lei cat fac alea nu se oboseste nimeni sa trimita. in concluzie,restul comenzii e degeaba. bravo mi va rom, baieti de nota 20. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 asa fac si cei de la adelectrocom.............. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Firme de 2 lei, oare la ce va puteati astepta din partea lor?80% din tranzistori sint FAKE, la preturi de 3-7 lei bucata! Link spre comentariu
piglett Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Firme de 2 lei, oare la ce va puteati astepta din partea lor?80% din tranzistori sint FAKE, la preturi de 3-7 lei bucata!ma fortezi sa te contrazic. atasez doua fotografii cu BD249F facuti de ISC, la 2,50 lei bucata. finali pe care i-ai declarat ca fiind falsi in alt topic. desi ti-a fost atrasa atentia ca exagerezi cu preturile finalilor, continui sa NE sfidezi. si ca sa nu fiu total off-topic, @cipriyan123, @bogdanas93 pe viitor completati si campul "Observatii" de la finalizarea comenzii si specificati acolo sa fie atenti la ce trimit si numarul de bucati. sau cereti sa fiti contactati telefonic in acelasi camp. eu n-am avut niciodata probleme, dar am completat si observatiile.pai sunt 4 finali pe brat..dar am impresia ca merge intre 4-16 ohm.. explicati-mi si mie cum aflu teoretic puterea de iesire..nu "merge" intre 4-16 ohmi. 4-16 ohmi se refera la impedantele recomandate pentru difuzoarele de iesire. adica 4 ohmi limita inferioara. insa, pentru ca ai tensiunea mai mica decat trebuie, avand 4 perechi de finali, limita inferioara scade. teoretic poti sa mergi si pe 2 ohmi fara stres. totul se rezuma la curenti si tensiuni. deci:la +/-45V inseamna ca amplificatorul va debita maxim: p=(v x 0.707)^2/4=(45 x 0.707)^2/4= 253Wasta fara sa tii cont de pierderile din amplificator si sursa de alimentare. aka amplificator ideal, sursa de tensiune ideala.in aceste conditii, cu +/-45V alimentare si fara pierderi, o sa ai o tensiune RMS, pe sarcina de 4 ohmi, de circa 31,8V( Vrms= Vp x 0.707)asta inseamna ca vei avea un curent de 7,95A prin sarcina de 4 ohmi( I= V/R, I= 31,8/4).acei 7,95A de pe sarcina se impart la 2 ca sa afli cat curent "curge" prin fiecare ramura de alimentare a amplificatorului, deci aprox 4 amperi pe ramura. curentul pe fiecare ramura il imparti la numarul de tranzistori finali si afli cat curent curge prin fiecare, adica 4A la 4 finali= 1A per tranzistor. acum mergi la datasheet-ul tranzistorilor si vezi in graficul SOA( Safe Operating Area) daca se incadreaza tranzistorii.daca iei si refaci calculele mele de sus pentru sarcina la iesire de 2 ohmi, o sa-ti dea exact dublul curentului. adica prin fiecare final or sa treaca 2A la puterea nominala. tot in SOA-ul din datasheet te uiti si vezi daca "rezista".calculele de mai sus sunt mult exagerate pentru ca n-am tinut cont de pierderi. in realitate vei obtine maxim 200W in patru ohmi. iar daca ai bafta sa poti functiona pe 2 ohmi, atunci te duci la circa 350-400W, daca ai transformator si filtraj sanatos.sper c-am fost explicit... Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 am mai vazut ISC cu fereastra lucioasa. alea sunt mizerabile. din astea nu am vazut pana acum. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 cu +/-45V alimentare si fara pierderi, o sa ai o tensiune RMS, pe sarcina de 4 ohmi, de circa 31,8V( Vrms= Vp x 0.707) Niciodata nu va obtine acest nivel al semnalului la iesire... decit daca utilizeaza relee in loc de finali...! Si nici macar atunci - din cauza firelor de conexiune!Presupunind ca tensiunea de alimentare nu va scadea nici macar "o centima" in sarccina (imposibil de realizat - pina si conductoarele de conexiune amp-sursa au o rezistenta proprie, ceea ce inseamna cadere de tensiune...) din valoarea tensiunii de alimentare mai trebuie scazuta valoarea UCEsat ai finalilor si caderea de tensiune pe rezistenta de emitor (in cazul mosfetilor, analog, se va scadea caderea de tensiune UDS cauzata de valoarea RDSon si caderea de tensiune pe rezistenta din sursa tranzistorului final).La o alimentare de +/-45V, greu va obtine 80Vvv - 28Vef / 8 ohmi (cu finali bipolari). Link spre comentariu
piglett Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 am mai vazut ISC cu fereastra lucioasa. alea sunt mizerabile. din astea nu am vazut pana acum. am si dinalea si sunt la fel pe dinauntru. Niciodata nu va obtine acest nivel al semnalului la iesire... decit daca utilizeaza relee in loc de finali...! Si nici macar atunci - din cauza firelor de conexiune!Presupunind ca tensiunea de alimentare nu va scadea nici macar "o centima" in sarccina (imposibil de realizat - pina si conductoarele de conexiune amp-sursa au o rezistenta proprie, ceea ce inseamna cadere de tensiune...) din valoarea tensiunii de alimentare mai trebuie scazuta valoarea UCEsat ai finalilor si caderea de tensiune pe rezistenta de emitor (in cazul mosfetilor, analog, se va scadea caderea de tensiune UDS cauzata de valoarea RDSon si caderea de tensiune pe rezistenta din sursa tranzistorului final). La o alimentare de +/-45V, greu va obtine 80Vvv - 28Vef / 8 ohmi (cu finali bipolari). te faci ca nu vezi? ori nu vrei sa vezi? ce rost mai avea postul tau daca deja am scris ca: asta fara sa tii cont de pierderile din amplificator si sursa de alimentare calculele de mai sus sunt mult exagerate pentru ca n-am tinut cont de pierderi. in realitate vei obtine maxim 200W in patru ohmi. useless... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum