Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe

Vizitator mariualin

Postări Recomandate

Vizitator mariualin

sal o intrebare am o statie de 8 ohmi si 35 watii la care vreau sa atasez doua boxe si o boxa are urmatoarele difuzoare unu de 4 ohmi 50 watti unu de 8 ohmi 50-70 watii un tweeter de 300 wati 4 ohmi sau 150 watii 8 ohmi si inca unu de 300 watti si 4 ohmi astea sunt difuzoarele doar unei singure boxe intrebarea mea este cum as putea sa le leg intre ele sa nu ard statia banuii ca o sa imi trebuiasca niste condensatori sau cv de genu daca ma puteti ajuta cu un desen cum sa leg firele si ce imi trebui la boxe condensatori si cum se numesc si unde ai pot gasi stima ms frumos !!! :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

2

• CBI

1

• zal

1

• str8klaw

1

Top autori în acest subiect

Impedanta unei boxe este dictata in principal de diful de joase (nu ca impedanta celorlalte nu ar fi importanta).Pt separarea frecventelor nu este de ajuns doar un condensator (daca vrei sa faci ceva ca lumea) iti trebuie filtre LC (bobine plus condensatori).

Daca difurile de bas au 8 ohmi atunci e ok.Daca au 4 ar trebui sa legi cate doua in serie in asa fel incat la final sa ai minim 35W si 8 ohmi in fiecare boxa.Ca o idee de baza:

-la legarea in serie a doua difuzoare: impedanta este suma impedantelor celor doua difuzoare iar puterea maxima ce se poate aplica este dictata de cel mai "slab" dif

-la legarea in paralel impedanta se calculeaza cu formula Z1xZ2

-------------------------------------------------------------Z1+Z2

iar puterea devine suma puterilor ( de preferat egale).

In felul asta obtii rezultate medii, pt rezultate hi-fi e nevoie de mai mult.Totusi pt ascultat in casa te poate ajuta.

Link spre comentariu

-la legarea in serie a doua difuzoare: impedanta este suma impedantelor celor doua difuzoare iar puterea maxima ce se poate aplica este dictata de cel mai "slab" dif

nu vreau sa ma bag in seama,dar te rog reciteste si incearca sa corectezi ce am ingrosat.Ceva e bun acolo,dar mai trebuie completat

nu-l ajuta cu nimic pe mariualin,dar asa de principiu pt altii care citesc

Link spre comentariu

Incercam sa nu dau detalii prea multe pt ca oricum asa cum ai spus nu ii vor folosi.Ma refeream la ideea (cineva ar putea sa o aiba) de a inseria sa zicem un dif de 10W/4ohmi cu altul de 20W/4ohmi. Va obtine 8ohmi dar parerea mea este ca nu ar trebui sa depaseasca 10W pe ansamblu. Si spun asta pt ca am facut-o eu.Si am prajit diful de putere mai mica (am inseriat un 25W cu unul de 50W pe un amplif de 60W home-made).Acum este adevarat ca nu am tinut cont pe vremea aceea de parametri ca frecventa de rezonanta sau spl sau altele.Oricum ambele erau de banda larga (deci nu am pus un dif de medii ca subwoofer :bataie )

Link spre comentariu

Incercam sa nu dau detalii prea multe pt ca oricum asa cum ai spus nu ii vor folosi.Ma refeream la ideea (cineva ar putea sa o aiba) de a inseria sa zicem un dif de 10W/4ohmi cu altul de 20W/4ohmi. Va obtine 8ohmi dar parerea mea este ca nu ar trebui sa depaseasca 10W pe ansamblu. Si spun asta pt ca am facut-o eu.Si am prajit diful de putere mai mica (am inseriat un 25W cu unul de 50W pe un amplif de 60W home-made).Acum este adevarat ca nu am tinut cont pe vremea aceea de parametri ca frecventa de rezonanta sau spl sau altele.Oricum ambele erau de banda larga (deci nu am pus un dif de medii ca subwoofer :bataie )

Nu trebuie sa depasesti 20w pe ansamblu...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări