Vizitator Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Exista model C15 http://www.mennovanderveen.nl/eng/project7.html cu date precise(inclusiv OT,chiar şi cablaj...,oscilograme 20Hz până la 100.000Hz) ,a dispărut(şi nu permit să reapară de moment). Acest model C15 trebuie echipat cu finale mai "nervoase" decât 6P3S. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Nu cred ca schema este o problema : Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 @hpvictorProblema ar fi , nu întruneşte cerinţele dumneata=cu lămpi ruseşti (ăla de care vorbesc întrunea).Sau renunţi la impunere ?!(lămpi ruseşti NOS).Dacă renunţi la impunere trebuie deschis subiect nou(dispare şi 6p3s...) sau mers în alt subiect ,şi aşa au apărut "contracii".Dumneata ştii ce vrei sau NU ?! ,până la urmă.Sau vrei de toate şi nimic ca să zic aşa... Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 NU cred că se poate pune problema plictiseli ,eu chiar solicit simulare 6n2p.... Şi în cazul DYNACORD foarte bine ales psf U1(ECC83) adică sinus de sinus la ieşire din defazor pentru amplitudinea dată(distorsiunile confirmă PSF-bun-U1 ECC83 DYNACORD). Etajul de intrare şi defazorul în baza ECC83 Dynacord pot asigura fără probleme atacul 6P3S-PP clasăA( există chiar un exces de amplitudine la ieşire din defazor dacă luăm în calcul 6P3S-PP-clasaA ,astfel se poate înţelege că pentru o amplitudine mai mică la ieşire din defazor şi distorsiunile vor fi mai mici decât cele prezentate acum ). În situaţia ECC83 se vede voltage-gain V_0/Vi net superior ECC82. Am reusit,fiind si la serviciu,printre picaturi sa fac si simularea cu 6N2P in aceeasi configuratie ca la DYNACORD,dar pentru a obtine aproximativ aceleasi performante ca la ECC83,observati si dv. modificarile din schema,dar si diferentele in ceea ce priveste analiza Fourier (distorsiunile) pentru acelasi nivel al semnalului la intrare,urmarind sa obtin un semnal pe cele doua iesiri egal cu cel de la DYNACORD original cu ECC83. Ca o chestie noua am pus si nivelul zgomotului la iesire pentru cele doua tipuri de tuburi. Chiar daca multi o va considera nesemnificativa aceasta proba,dar in realitate fiti sigur ca este important,diferenta dintre 1.8nV[ECC83] (nanovolti) si 0.1uV(microvolti)[6N2P] este destul de mare. Schema cu 6N2P: Semnale: Fourier: Zgomote: sper ca sa fie multumit...,daca nu il astept sa ma corecteze unde am gresit! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Mulţumesc domnule Lăzăroiu , aşa cum se vede şi tubul 6n2p(rusesc) face faţă cerinţelor(atac 6p3s-PP-clasăA chiar şi AB).Poate fi un montaj echipat cu tuburi ruseşti(ca să vezi... ,se respectă cerinţa/impunerea hpvictor).Instructiv şi zgomotul(didactic NU ?).Cred că sa ajuns unde trebuia. Cred că pentru situaţia dată (hpvictor) primul şi al doilea etaj trebuie făcut în baza ECC83(sau 6n2p) ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Va rog sa postati simularea si schema completa cu lampi NOS sovietice varianta militara , adică 6N2P EV si 6P3S-E , pentru acest amplificator PP clasa A de 15 W " didactic " ... sper sa nu fie necesară o reacție negativa prea profunda , ar fi preferabil fără ....Cred ca se poate incadra in clasa HiFi !Multumesc anticipat , Victor . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Chiar daca multi o va considera nesemnificativa aceasta proba,dar in realitate fiti sigur ca este important,diferenta dintre 1.8nV[ECC83] (nanovolti) si 0.1uV(microvolti)[6N2P] este destul de mare.In realitate ar trebui sa stim si cu ce ECC83 se obtin rezultatele alea. Cu Tesla, RFT, EI sau Tungsram nu cred ca se obtine 1.8nV .Din simulare iese Hi-Fi dar in practica depinde mult de traful de iesire. In simulare si semnalul dreptunghiular iese bine dar in realitate pe osciloscop .... treburile stau altfel. Daca se va simula schema se poate pune si semnal dreptunghiular la intrare? Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Mulţumesc domnule Lăzăroiu , aşa cum se vede şi tubul 6n2p(rusesc) face faţă cerinţelor(atac 6p3s-PP-clasaA chiar AB).Poate fi un montaj echipat cu tuburi ruseşti(ca să vezi ,se respectă cerinţa/impunerea hpvictor).Instructiv şi zgomotul(didactic NU ?). Scuze de Off!Cu mare placere.d-le ,in ceea ce ne priveste pe noi doi, facem ce putem si in masura cunostintelor noastre poate ajutam pe cei mai tineri si incepatori in acest vechi dar foarte nou domeniu. Sincer va marturisesc ca-mi place sa ajut cut tot ce pot si ce stiu,dar astept un mediu de discutie de bun simt si fara chestii personale si tot in ceea ce ne priveste cred ca avem cunostintele necesare sa putem realiza absolut tot ce ne dorim in acest domeniu al tubrilor electronice,deci oricand poate fi valabila vorba lui :"....pot sa ma las oricand..."de acest forum,adaug eu! " Cred ca voi initia un topic unde sa discutam despre amplificatoare hibride,am foarte multe proiecte in acest sens si poate vor aparea interesati,ce spuneti,incercam asa ceva???? Inca odata imi cer scuze pentru acest OFF! P.S merge pentru 6N2P dar e "din alt film",nu prea are treaba cu ECC83....**********************************************************************************************@ Modelele mele de ECC83 sunt : PHILIPS,MULLARD,TELEFUKEN,RFT si TESLA dar si TUNGSRAM,nu difera,crede-ma pe cuvant...,am si 12AX7 si tot nu difera daca vor sa recunoasca si vor sa fie cinstiti cu ei,toti cei ce au realizat amplificatoare cu 6N2P au auzit(simtit) ca sunt ceva mai zgmomotase in comparatie cu ECC83,au un "fisss" cum se exprima electronistii constructori mai experimentati.**********************************************************************************************..eiii si d-ta!....am facut destul si cred ca se pot trage multe concluzii d'aci,cand o sa am timp o sa postez si raspunsul in dreptunghi...,iar simularile de etaje finale cu OT in schema fii sigur ca eu nu le fac la "caterinca",eu am MODEL de OT pentru simularea LTC pentru fiecare tip de tub in parte si configuratie ,nu pun acolo trei bobine si gata.... Cine doreste mai multe in privinta asta ii spun sa modeleze cu MAXWELL ,apoi cu JAVA si abia atunci sa foloseasca un OT in LTC,deci va garantez ca nu glumesc nicicum cand pun anumite simulari pentru dv. (membrii acestui forum si nu numai),totul este OK,dar bineinteles ca exista intotdeauna loc pentru mai bine.Weekend placut la toata lumea si maine .......e o zi mare,nu???! icon_jook Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 DA ,şi versiune AAF hibrid poate prezenta interes ,probabil că în cazul unei versiuni hibrid ar fi bine ca reacţia negativă să fie culeasă în urma unei conversii Isd(curent sarcina dinamic) după un rezistor Rn serie cu sarcina(Rs) în capătul de masă al sarcini(de valoare mică în raport cu sarcina). Desigur necesită subiect nou(versiuni hibrid AAF). Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 De ce nu ? Doar scopul de baza al subiectului era un proiect educational , didactic . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 ... Doar scopul de baza al subiectului era un proiect educational , didactic . Ce mai trebuie spus pentru a se atinge scopul de bază ?!(educaţional , didactic , propus de dumneata hpvictor ),mai trebuie ceva ? ,dacă mai trebuie adăugat ceva , adăugă dumneata. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Lazaroiu! De curiozitate, cum tine cont LTspice de zgomot? Care parametru din model defineste zgomotul? Sau din care parametrii rezulta prin calcul zgomotul? Link spre comentariu
ggg Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Aici sunt detalii si despre cum se analizeaza zgomotul (vezi noise analysis) http://denethor.wlu.ca/ltspice/ LTSpice permite implementarea oricaror functii cu params aferenti chiar daca in mod implicit nu au existat la instalare . LTSpice nu insemna numai GUI care este foarte prietenos ci si limbajul de programare Spice care ofera flexibilitate in scrierea oricaror rutine necesare oricarei simulari . De fapt simulare este impropriu spus. Oricine poate genera un sinus pe hartie milimetrica ,folosind graficul unei functii (clasa VII). Pana la urma este vorba de proiectare asistata si economisire a unui timp foarte pretios. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Aici sunt detalii si despre cum se analizeaza zgomotul (vezi noise analysis) http://denethor.wlu.ca/ltspice/ LTSpice permite implementarea oricaror functii cu params aferenti chiar daca in mod implicit nu au existat la instalare . LTSpice nu insemna numai GUI care este foarte prietenos ci si limbajul de programare Spice care ofera flexibilitate in scrierea oricaror rutine necesare oricarei simulari . De fapt simulare este impropriu spus. Oricine poate genera un sinus pe hartie milimetrica ,folosind graficul unei functii (clasa VII). Pana la urma este vorba de proiectare asistata si economisire a unui timp foarte pretios. Corect,,prin directivele LTspice iti poti realiza orice functie doresti.In speta pentru analiza zgomotului se poate folosi direct din directva LTC editorul care poate face:"LTspice will simulate noise for you either on the output or the input of the circuit. These noise calculations are performed at each frequency step and can be plotted in probe." sau se poate implementa metoda Paul Miller prin realizarea unui generator virtual P.Miller si apoi lucrand cu acest "dispozitiv" pentru determinarea "parametrului" in aplicatia dorita. Dar se pare ca suntem in afara topicului,pentru astfel de discutii se poate deschide un topic special unde cei interesati vor discuta,eu nu sunt interesat,aici http://denethor.wlu.ca/ltspice/ si aici http://www.ni.com/white-paper/5413/en vati gasi multe in acest sens...,doar interes si rabdare trebuie. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Da, dar de unde ai avut zgomotul specific tubului? In care foaie de catalog e scris acest parametru? Doar e un parametru specific fiecarei componente si il poti avea din catalog sau din masuratori. El nu poate fi calculat din ceilalti parametrii ai tubului. (sau exista o constanta specifica pentru lampi?)Sigur ca e off, dar pentru o scurta lamurire nu cred ca e necesat sa deschid un topic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum