adrian_pic Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Si daca totusi dorim cuplaj galvanic si nu avem 7247 cu ce il putem substitui? (pot incerca sa dau o cautare pe google dar nu voi fi poate asa convins de raspuns cum as fi convins de raspunsul user-ilor grei de aici).Daca se pun foarte aproape un ECC83 si un ECC82 ar merge pentru a construi un 7247? Care ar fi oare distanta maxima admisa intre cele doua tuburi pentru a putea face un amplificator cu doua canale? Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 @lazaroiu începe să semene a sinus peste tot(cred/pare). Foarte important ce am spus legat de 7247 şi DYNACO ST35 ,noi nu avem acum acel tub implementat(7247) ,"mergem chinuit" cu 6n1p. Se poate scoate din "chinuri" 6n1p dacă renunţăm la cuplajul galvanic. ......sau cu cate doua "baloane" duble triode un ECC83 si un ECC81 pentru un bloc stereo,nu?....nu cred ca ar fi probleme de diafonie?! Sau poate ca la DYNACO MIII,cu trioda+pentoda: poate lampa d'asta gasim,sau cu ceva ECF80(82) sau 6F1P,ce ziceti,ar merge??? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 DA, în acest fel(dynaco MIII) ne "doare la bască" de 6n1p "chinuit".În varianta dynaco MIII se asigură voltage-gain cât cuprine.Am fost sigur că o să veniţi cu explicaţia 7247.Dynaco scheme adevărate.6f1p leakage mare , numai sortate(ECF fără probleme ,6AN8-SUPER). Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Si daca totusi dorim cuplaj galvanic si nu avem 7247 cu ce il putem substitui? (pot incerca sa dau o cautare pe google dar nu voi fi poate asa convins de raspuns cum as fi convins de raspunsul user-ilor grei de aici). Daca se pun foarte aproape un ECC83 si un ECC82 ar merge pentru a construi un 7247? Care ar fi oare distanta maxima admisa intre cele doua tuburi pentru a putea face un amplificator cu doua canale? ...Cred ca se pot amplasa cam asa......nu? Intre cele doua ECC-uri cam 30...40mm,in rest finalele nu mai conteaza distanta la care sunt amplasate si daca ar conta foarte tare am folosi niste mici conductori ecranati.... **************************************************************************** @,intr-adevar,DYNACO sunt super scheme,am facut cateva finale in aceasta configuratie gen MARK III dar numai cu ECF80,nu am avut norocul de tuburi originale (6AN8) si acum mai curand cand am incercat si in simulari va rog sa ma credeti ca merg din prima,nu trebuie sa fac NICIO modificare,comparativ cu zecile de scheme postate aiurea pe net si luate drept excelente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Sigur că se poate ,La o "casă mare" merg şi câte două tuburi 6n2p respectiv 6n1p("costă şi mult aceste tuburi" ,se pot achiziţiona aproape degeaba). Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Adică ar fi de preferat 6n2p pentru intrare si 6n1p pentru defazorul catodina , eventual 6n6p pentru perfectiune ?Mă refer doar la variante sovietice , mai ușor de găsit si acceptabile ca preț ....cele europene , japoneze sau americane sunt " rara avis " pe la noi dar si imposibil de cumpărat datorită prețurilor ....Dacă exista bunavointa si suficient timp disponibil , îl rog pe Dnul Lazaroiu sa încerce o simulare cu cele doua variante .... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 @hpvictorAi început să te prinzi văd. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 @hpvictorAi început să te prinzi văd.*************************************************************************@;subiectul postului este :< 6P15P_atac 2X6P3S>,eu nu am mai gasit schema postata de dv.,m-ar fi interesat sa o analizez,daca nu va este cu suparare si se poate,o mai postati inca odata???...sau este si nu o gasesc eu??? Link spre comentariu
blue Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Cei cu acest tub 7247 ? Am doua exemplare si teoretic nu pot fi mai liniare ca 6n1p iar chestia cu off topic cind nu convine incepe sa fie jenanta ! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 In acest tub avem: o trioda este ECC83 si o trioda este ECC82. Prima trioda buna pentru amplificat a doua trioda buna pentru defazor. Oricum cei care nu au acest tub pot (cred) incerca asezarea propusa de lazaroiu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 @blue cum pare această triodă ?(7247) linira sau neliniara ?,adica pin 6-7-8 de aici http://diyaudioprojects.com/Schematics/ ... ematic.htm a doua caracteristică(img) fiind de bază în cazul dynaco-ST35. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 @;subiectul postului este :< 6P15P_atac 2X6P3S>,eu nu am mai gasit schema postata de dv.,m-ar fi interesat sa o analizez,daca nu va este cu suparare si se poate,o mai postati inca odata???...sau este si nu o gasesc eu???Sa şters ,nu are relevanţă în situaţia de acum. Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 In acest tub avem: o trioda este ECC83 si o trioda este ECC82. Prima trioda buna pentru amplificat a doua trioda buna pentru defazor. Oricum cei care nu au acest tub pot (cred) incerca asezarea propusa de lazaroiu.Asa este, am cautat si eu intr-o vreme asa ceva, e echivalent cu ECC832, se gasesc ceva JJ la audiotriodes...sau 12DW7 pentru cine prefera/are americane... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Cei cu acest tub 7247 ? Am doua exemplare si teoretic nu pot fi mai liniare ca 6n1p iar chestia cu off topic cind nu convine incepe sa fie jenanta !Tot aţi intervenit în acest subiect făcând afirmaţia că 7247 section1(6-7-8) nu poate fi mai liniar că 6n1p teoretic parcă spuneţi ,demonstraţi teoretic vă rog afirmaţia făcută pentru regimul U1 de aici http://postimage.org/image/4qztuxj5f/ sau un regim similar astfel încât să vedem că teoria/afirmaţia dumneavoastră are susţinere. ............................................................................................................................................................ -EC©83 ...etaj de intrare [sectiunea 2 din 7247] -EC©81 ...etaj defazor [sectiunea 1 din 7347] Sau invers , aşa cum apare în documentaţie Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 Cei cu acest tub 7247 ? Am doua exemplare si teoretic nu pot fi mai liniare ca 6n1p iar chestia cu off topic cind nu convine incepe sa fie jenanta ! Tot aţi intervenit în acest subiect făcând afirmaţia că 7247 section1(6-7-8) nu poate fi mai liniar că 6n1p teoretic parcă spuneţi ,demonstraţi teoretic vă rog afirmaţia făcută pentru regimul U1 de aici http://postimage.org/image/4qztuxj5f/ sau un regim similar astfel încât să vedem că teoria/afirmaţia dumneavoastră are susţinere. ............................................................................................................................................................ -EC©83 ...etaj de intrare [sectiunea 2 din 7247] -EC©81 ...etaj defazor [sectiunea 1 din 7347] Sau invers , aşa cum apare în documentaţie Da,corect,dar caracteristicile pentru sectiunea 2 sunt mai apropiate de EC©82,asa cum zice ...,oricum,facand o alegere atenta cred ca se poate substitui 7247 cu alte doua tuburi,nu stiu daca tuburile rusesti ar merge la fel de bine in echivalenta directa,trebuie cercetat,cine are timp poate sa faca asta. ************************************************************************************************** Personal prefer ECC81+ECC83,sau doar simplu ECC81 sau ECC83 si fara cuplaj galvanic intre etajul de intrare si defazor,cuplaj clasic prin condensator,defazajul introdus de acest condensator va fi neglijabil ca sa putem spune ca amplificatorul va scos din clasa HI-FI. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum