Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P15P_atac 2X6P3S

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

25

• THOMAS

18

• nouvenit

10

• adrian_pic

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred că pentru situaţia dată (hpvictor) primul şi al doilea etaj trebuie făcut în baza ECC83(sau 6n2p) astfel primul etaj poate asigura uşor un câştig 30-40 adică din 150mVvv la intrare pot să ajung cu 45Vvv la ieşire din etaj astfel pot închide bucla de reacţie negativă liniştit.Dsigur(personal) nu aş menţine cuplajul galvanic între primul etaj şi defazor.În situaţia dată este bine să se poată asigura în primul etaj voltage-gain V_0/Vi>30 (având în vedere buclă închisă).

Link spre comentariu

Domnule adigh nu ar strica să mai adăugaţi ceva astfel încât să fie on intervenţia dumneavoastră(cât de cât).

Ar fi util dacă ne puteţi sugera un Raa pentru 6P3S-PP în situaţia dată de domnul hpvictor.

......................................................................................................................................................

@adrian_pic

Marşez .

Eu nu pot marsa total cu adrian_pic. Unele observatii sunt corecte dar altele nu. In acel articol wavebourn se ocupa doar in 3 posturi de schema si tuburi (din 27) iar restul arata poze si se ocupa de tunerul radio. Daca nu a precizat Raa poate ca a uitat iar daca cineva l-ar fi intrebat ar fi raspuns. In articol doar unul mai intervine si acela intreaba altceva. Nu rezulta de nici unde ca pentru wavebourn e indiferent Raa. Nu se spune ca e indiferent ce tub se foloseste, spune ca a probat cu 20 de tuburi si spune ce a constatat. Cum in acel moment site-ul lui era la inceput mai nimeni nu-l vizita si deci nimeni nu l-a intrebat nimic. Daca ar fi existat vreun interes din partea cuiva cred ca ar mai fi dat detalii cu retusurile finale. Site-ul e activ, wavebourn poate fi intrebat.
Link spre comentariu

Domnule(adigh) nu mai posta off.Dialogăm raportat la schemă ? ,subiect ? sau dialogăm să ne aflăm în treabă ?.Mergi domnule(adigh) şi întreabă pe cine vrei ! wavebourn...,aici nu poate răspunde de moment wavebourn...................................................................................................................................................................Un model pentru etajul de intrare şi defazor ar putea fi schema Dynaco ST35(dacă se doreşte menţinerea cuplajului galvanic).

Link spre comentariu

Domnule(adigh) nu mai posta off.Dialogăm raportat la schema ? ,subiect ? sau dialogăm să ne aflăm în treabă ?.Mergi domnule(adigh) şi întreabă pe cine vrei ! wavebourn...,aici nu poate răspunde de moment wavebourn.

hpavictor a propus o schema a lui wavebourn pe care mai multi membrii au comentat-o, inclusiv dumneavoastra. Asa cum dumneavoastra aveti dreptul sa va pronuntati contra acelei scheme si eu am dreptul sa ma pronunt pro. Fie ca va place fie ca nu. Singurul lucru offtopic pe care l-am spus a fost in legatura cu denigrarea lui wavebourn. Expresii ca "ma deranjeaza ca talie mondiala ala este smecher" m-au facut sa fac un apropo discret dar cred ca trebuie sa o spun mai direct daca am fost prea subtil. Sunt unul dintre cei care iau atitudine contra acestui mod de exprimare.Asta e in legatura cu toate topicele.
Link spre comentariu

... wavebourn nu e un smecher de talie mondiala.

Vezi ce scrii cu o pagină în urmă şi fii on.

(dacă mai postaţi off sunt nevoit să vă raportez).

Dumneavoastră nu spuneţi ceva concret legat de subiect.

Link spre comentariu

Tensiune anodica = 250V, Raa = 5000 ohmi, Ia_0 = 60mA, power output = 14-15W. Cine mai incearca? :limb:

Impedanta anodica poate fi 4500 sau 4700 Ohmi pentru alimentarea specificata de rus ...., clasa A , 50 mA prin finale

tensiune anodica = ? ca sa fie complet.
Link spre comentariu

Ce vreti si voi...Omul construieste un receptor. Nu pune accent pe amplificatorul audio. Eu nici n-as fi bagat in seama acea schema. Nu ma mira absolut deloc faptul ca nu da detalii despre traful de iesire. E vorba de un receptor radio iar partea audio e considerata cunoscuta si mai putin importanta in acea discutie.Referitor la 6p15p, sunt niste superpentode. Am facut citeva teste cu ele. Nu sunt promovate in lumea audio pentru ca cineva, cindva, a lansat ideea ca pot inlocui direct, fara modificari EL84 si 6p14p. Dupa ce au luat foc citeva amplificatoare in care au fost inlocuite brutal lampile, multi au tras concluzia ca nu sunt bune. Eu sunt foarte sceptic la multe discutii de pe diverse forumuri considerate de unii ca fiind "super tari" si "super tehnice". Ramin la parerea ca sectiunea "lampi" de pe Elforum e una dintre cele mai documentate.

Link spre comentariu

... wavebourn nu e un smecher de talie mondiala.

Vezi ce scrii cu o pagină în urmă şi fii on.

(dacă mai postaţi off sunt nevoit să vă raportez).

Am spus ca NU e un smecher de talie mondiala. Calificativele "talie mondiala" si "smecher" nu-mi apartin. Poate nu trebuia sa fiu atit de subtil, trebuia sa o spun direct.

Poezia asta amenintatoare cu offtopicul am auzit-o de multe ori. Si eu pot sa va raportez desi pina acum nu am facut-o cu nimeni desi as fi avut destule ocazii. Asa cum atitia au fost ontopic referindu-se la acea schema asa sunt si eu ontopic.

Link spre comentariu

@misa :aplauze :aplauze :aplauze

Schema cu modificarile propuse de dl. si mai postez si forma si nivelul tensiunii in anodul unei finale (simetric si defazat si cealalta),forma si nivelul curentului anodic printr-o finala (simetric si defazat si cealalta),tensiunea pe sarcina de 8 ohmi si curentul prin sarcina de 8 ohmi.

Pentru ca a propus acest montaj ca fiind cu caracter didactic,cred ca din cele postate de mine se poate calcula Raa,nu???

Schema cu modificarile propuse de :

Posted Image

Semnale:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

...se poate vedea si clasa de functionare...,asa-i?!

..referitor la amplificatorul lui ...nu-i da importanta in discutia de pe acel forum dar se cam vrea amplificator HI-END(!??),parca?!...

"....And, however, the schematics is the schematics. It does not show capacitances and inductivities of components, which are close to each other, and share the same ground wires. Keep them in mind, when you build your own Hi-End. Also, pay attentions on elements that generate a heat, to place them such a way so they are properly cooled and don't overheat another elements. Couple of "ground" wires going to the power supply are enough for this particular amplifier, one for the final stage, another one for the preamp and phaseinvertor. 82 MF capacitor is located exactly near the 6N1P tube, with shortest as possible wires. Wires from phaseinverter to the final stage are twisted. However, you don't need to twist them if you place 6N1P near 6P3S's, but in my case layout of a chassis was very tight, I took a classical "Spilsbury & Tindall" mobile chassis design, it is robust, but small, so 6N1P was far enough from an output stage.

Also, heater 6.3V wires must be twisted and placed separate from signal wires...."

Ma rog,e treaba lui si ca sa fiu sincer eu cam corespondez cu el si cred ca o sa-i cel mai multe detalii,oricum pe formurile unde activeaza el discutiile sunt de cu totul o alta factura comparativ cu ce este pe forumul nostru....

@

7247 este o dubla trioda cu doua triode diferite; un aproximativ EC©83 si un EC©81,asa ca sunt folosite exact cum trebuie...,cred ca intrebarea este tot cu caracter didactic....

-EC©83 ...etaj de intrare [sectiunea 2 din 7247]

-EC©81 ...etaj defazor [sectiunea 1 din 7347]

Link spre comentariu

...

7247 este o dubla trioda cu doua triode diferite; un aproximativ EC©83 si un EC©81,asa ca sunt folosite exact cum trebuie...,cred ca intrebarea este tot cu caracter didactic....

-EC©83 ...etaj de intrare [sectiunea 2 din 7247]

-EC©81 ...etaj defazor [sectiunea 1 din 7347]

SUPER şi de aşteptat.

@lazaroiu :aplauze :aplauze :aplauze

începe să semene a sinus peste tot(cred/pare).

Foarte important ce am spus legat de 7247 şi DYNACO ST35 ,noi nu avem acum acel tub implementat(7247) ,"mergem chinuit" cu 6n1p.

Se poate scoate din "chinuri" 6n1p dacă renunţăm la cuplajul galvanic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări