hpavictor Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Nu , nu este o gluma , chiar se poate ! Amplificatorul nu va fi de mare putere , va fi de inalta calitate dar va fi insotit de explicatii Adica didactic ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Nu , nu este o gluma , chiar se poate ! Amplificatorul nu va fi de mare putere , va fi de inalta calitate dar va fi insotit de explicatii Adica didactic ! Da-mi aduc aminte am realizat(vindut) si eu 2 (cu aceasta configuratie ...doar bias automat)luna trecuta ..... posesori pot confirma ups a fost de paste : Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Va rog sa contribuiti si Dvoastra la acest proiect , mai ales ca aveti experienta practica !Asteptam de mult ...... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Va rog sa contribuiti si Dvoastra la acest proiect , mai ales ca aveti experienta practica !Asteptam de mult ......Daca se va ivi ocazia sa realizez ceva de acest gen cu placere.....momentan am (iar ) o cerere pt un final...in AB2 de 2x70w cu EL509-II model JJ . Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Domnule dragă dacă vrei ceva de la o configuraţie simplă fără să modificăm arhitectura schemei trebuie că în defazor să ai circa 130V-150V anod-catod(U2) şi pe sarcina distribuită R1-R2 100V-120V adică 50V-60V cădere pe R1 şi 50V-60V cădere pe R2.Apoi dacă vrei numai 10W(şi peste) obţine domnule ăştia 10W în clasa A,adică negativare automată integral cu un ia_0 la limita disipaţiei 70mA-80mA şi cu asta basta.*************************************************************************************************Este o treaba simpla,doar se majoreaza valoarea rezistentei R6 de la 100K la 220K si in acest caz avem Ua/k de la U2=147V,insa eu am fost rugat de catre sa fac o simulare a schemei de mai sus,deoarece mi s-a spus ca este conceputa de un electronist de talie mondiala,nu am vrut sa intervin in niciun fel in "datele" de pe schema.Am fost obligat de simulare sa pun acel condensator de 100pF paralel pe R6 deoarece montajul oscila si nu puteam determina nimic.Imi cer scuze pentru interventie,dar doar atat am fost rugat sa "execut" asa ca altadata o sa fiu ceva mai rezervat,in lipsa unor specificatii CLARE. In rest sunt de acord cu dv.,putea fi aleasa o schema in clasa A PP si gata... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 ...P.S daca se vor fi strecurat greseli,mi le asum. ...P.S daca se vor fi strecurat greseli,mi le asum.Am luat ca bază.Nu am ştiut de acel electronist mondial cu talie în cm(provenienţa schemei).(cer scuze). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 lazaroiu nu trebuie sa fiti mai rezervat pe viitor. Traim in Romania si se vede de la o posta ca treaba merge specific romaneste, adica: - se pune o schema cu 6P3S ( a unui "talie mondiala" dar care nici macar nu scrie pe schema Raa la traful de iesire, nu mai amintesc ca de bun simt ar fi fost si cateva date despre traful de iesire); - se schimba 6P3S cu 6P3S-E din "mers" ca astfel de "material" are clientul; - nu "se bate in cuie" de la inceput daca se vrea clasa A sau clasa AB; - se vrea performante maxime si lista poate continua. valderama a subliniat ca este prea mica tensiunea anod catod la defazor si a pus intrebarea ce Raa are traful de iesire. Cine a pus schema nu a precizat valoarea Raa a trafului de iesire dar nici nu a cerut opinii in acest sens mai ales ca vrea 6P3S-E in loc de 6P3S. Deci ca sa se iasa din impas trebuie hotarat daca se vrea clasa A sau AB, daca se vrea cu reactie negativa sau nu, daca ramane 6P3S-E ce Raa se alege (in functie de ce clasa s-a ales) si se merge mai departe. lazaroiu cat timp simulati GRATIS si mai ales cu pretentii din partea clientului nu-i OK! Pai vrea omul sa fie dus acasa cu taxiul gratis si mai si impune si traseul??? Deci sa o luam incet de la inceput si sa se scrie lista de cerinte, ca sa se poata "bate in cuie" niste repere si apoi vor veni contributii de la diferiti useri. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 lazaroiu nu trebuie sa fiti mai rezervat pe viitor. Traim in Romania si se vede de la o posta ca treaba merge specific romaneste, adica: - se pune o schema cu 6P3S ( a unui "talie mondiala" dar care nici macar nu scrie pe schema Raa la traful de iesire, nu mai amintesc ca de bun simt ar fi fost si cateva date despre traful de iesire); - se schimba 6P3S cu 6P3S-E din "mers" ca astfel de "material" are clientul; - nu "se bate in cuie" de la inceput daca se vrea clasa A sau clasa AB; - se vrea performante maxime si lista poate continua. valderama a subliniat ca este prea mica tensiunea anod catod la defazor si a pus intrebarea ce Raa are traful de iesire. Cine a pus schema nu a precizat valoarea Raa a trafului de iesire dar nici nu a cerut opinii in acest sens mai ales ca vrea 6P3S-E in loc de 6P3S. Deci ca sa se iasa din impas trebuie hotarat daca se vrea clasa A sau AB, daca se vrea cu reactie negativa sau nu, daca ramane 6P3S-E ce Raa se alege (in functie de ce clasa s-a ales) si se merge mai departe. lazaroiu cat timp simulati GRATIS si mai ales cu pretentii din partea clientului nu-i OK! Pai vrea omul sa fie dus acasa cu taxiul gratis si mai si impune si traseul??? Deci sa o luam incet de la inceput si sa se scrie lista de cerinte, ca sa se poata "bate in cuie" niste repere si apoi vor veni contributii de la diferiti useri. Foarte corect ce ati spus,,asta voiam si eu sa spun in ceea ce priveste atitudinea mea mai rezervata pe viitor,iar referitor la schema in discutie nu doream sa intervin prin a face modificari(am motivat mai sus)...,eu am posat rezultatele simularii asa cum a fost schema conceputa. Si mai cred ca schema este extrasa din context,referindu-ma la un articol anume unde sigur a fost discutata,eu nu cred ca aceasta shema a fost aruncata pur si simplu pe net asa "goala",foarte sigur ca cel ce a canceput-o a postat undeva toate amanuntele referitoare la ce a dorit d-lui sa faca,sau ce a gandit... Pentru scheme mele imi asum toate greselile dar si criticile,mai ales cand sunt venit din partea d-lui ,am mai spus si repet,criticile d-lui sunt OK si foarte obiective. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Uite cam aşa aş proceda eu în locul acelui electronist-mondial. Dar nu mă duc să atac 6p3s în această situaţie sau ca să atac 6p3s(75-80Vvv g1-g1) aş desface cuplajul galvanic între cele două etaje şi aş reclasa etajul de intrare ,atenţie-practic primului etaj i se cere 40Vvv în cazul 6P3S tuburi finale (pentru a atinge limita clasei atunci când pentru negativare am -20V/-21V). Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Orice om poate gresi........din pacate . Aici veti gasi http://wavebourn.com/forum/viewtopic.ph ... 45020cf601 articolul complet , si eventual puteti sa-i aratati ca in schema Domniei sale s-a strecurat o eroare ! De altfel este si motivul pentru care am expus aceasta idee de proiect comun , in scop didactic . Multumesc tuturor pentru interes , chiar si lui Don Gabriele care a " scaldat-o " ca Nica a Petrei ( Ion Creanga ) cand s-a pus problema modificarii in bine a schemei originale.....dar il inteleg , este om ocupat , electronica este o meserie grea , nu un hobby , ca pentru cei mai multi dintre noi . Domnia sa mai trebuie sa si traiasca .....din electronica ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Noi discutăm aici ,"nu acolo" ,văd/cred . (cine doreşte poate deschide dialog "acolo" http://wavebourn.com/forum/viewtopic.ph ... 45020cf601). Să vină wavebourn să deschidă dialog cu noi aici dacă va fi deranjat cumva... Domnule hpvictor nu discutăm erori ,discutăm cum ar fi bine şi cum nu ar fi ..(wavebourn poate face ce doreşte , poate prezenta ce crede de cuviinţă....acolo ca şi noi aici). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 scuze de off-topic dar ma deranjeaza ca talie mondiala ala este smecher. Isi aseaza mingea la fileu cum vrea el! Ce este cu afrimatia: Also, matching pairs are not needed, since I never saw so ballanced phaseinverters and output transformers in real amplifiers people who are paying for matched pairs haveAdica, defazor perfect nu este, trafuri de iesire identice nu exista => bagam orice doua lampi ca nu conteaza doar avem acelasi rezultat. Am "sarit" prima data la tine dar vad ca el face schema cu 6P3S si apoi prezinta poze cu 6P3S-E. Na, daca aplicam ce zice el nu ar fi problema daca folosim 6P3S-E in loc de 6P3S, dar totusi trebuie sa discernem intre anumite chestii indiferent de cine sunt spuse sau scrise. Tot asa joaca ping-pong si cu clasa de functionare: prima data vrea clasa AB dar cum nu-i gata si restul il foloseste in clasa A ca sa asculte muzica. O fi roman si se da drept rus! Plus ca totusi el nu a zis ca schema este ceva deosebit. Stai linistit ca daca cineva ar incerca sa ii zica ceva despre schema lui tot pe a lui ar tine-o si s-ar pierde timp degeaba si tot fara rezultate! Sa fie sanatos si sa aiba admiratori. Acum sa revenim la topic: deci hotaram clasa A + lampa finala 6P3S-E? Cu sau fara reactie negativa? Sa vedem la ce Raa se va ajunge pentru 6P3S-E clasa A. P.S. Daca ma apuc sa caut in schemele simulate de lazaroiu gasesc semnalul din grilele lampilor finale mult mai bun este cel rezultat din simularea schemei lui! Ai fi suprins ca doar simpla schimbare a lampii poate modifica in bine simetria semnalului in grilele lampilor finale. Oricum el fiind rus, gasesc normal sa laude lampile rusesti dar nu inseamna ca lampile rusesti sunt no. 1! Pret/calitate, da, matura pe jos cu cele americane, dar daca nu luam in considerare pretul .... se schimba balanta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Orice om poate gresi........din pacate . altfel este si motivul pentru care am expus aceasta idee de proiect comun , in scop didactic . Multumesc tuturor pentru interes , chiar si lui Don Gabriele care a " scaldat-o " ca Nica a Petrei ( Ion Creanga ) cand s-a pus problema modificarii in bine a schemei originale.....dar il inteleg , este om ocupat , electronica este o meserie grea , nu un hobby , ca pentru cei mai multi dintre noi . Domnia sa mai trebuie sa si traiasca .....din electronica !Sunt perfect de acord, aloc in medie 10 minute pe ora de munca netului rescpectiv 70% pt probleme de servici si 30% forumului.....adica 3 minute adica pt 10 ore de munca 30 minute cea ce deja e mult pt mine (mai dedic si pt. caterinca desigur.....nu doar rubrica audio pe tuburi) Daca as lucra la stat sau pt patron sau pensionar ar fi cu totul alt scor......ups revin peste o ora Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 wavebourn pe acel site (http://wavebourn.com/forum/viewtopic.ph ... 45020cf601) are peste 6400 de postari iar pe diyaudio peste 10000 (zece mii). Cred ca i se poate permite si niste greseli, cu totii facem. Nu e nimeni pe aceasta sectiune a forumului care sa nu fi facut, la mult mai putine postari. Si nu ma refer la greseli gramaticale. Asta nu dovedeste decit ca suntem umani. Totusi una e sa mai gresesti din cind in cind din neatentie sau oboseala si alta e sa nu ai habar despre ce vorbesti in general. wavebourn nu e un smecher de talie mondiala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2012 Partajează Postat Iunie 7, 2012 Domnule adigh nu ar strica să mai adăugaţi ceva astfel încât să fie on intervenţia dumneavoastră(cât de cât). Ar fi util dacă ne puteţi sugera un Raa pentru 6P3S-PP în situaţia dată de domnul hpvictor. ...................................................................................................................................................... @adrian_pic Marşez . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum