Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator de firma

Vizitator

Postări Recomandate

:ras: Dynacord PM 1000......Desi este singurul model in clasa AB de la ei , PM 2 fiind clasa H iar PM3 fiind clasa D , putem concluziona ca erau totusi in pana de inspiratie , acel mini radiator fiind eficient doar pana la o limita de bun simt numai datorita multiplelor bucle de reactie ce includ protectia SOA multipanta VI , ventilatia directa , tranzistorii cu P Disipata foarte mare ( dar care oricum nu au scapat ) , limiterul IOC etc .Rezultatele evaluarii lui Leco sunt incomplete momentan ( eronate partial ) si ar trebui completate conform descrierii de mai jos, datorita faptului ca Dynacord , in goana dupa " pacalitul " urechilor clientilor , beneficiind de prezenta unui limiter acceptabil ca performante , a hotarat montarea unui circuit " minune " care face ca in raspunsul total al amplificatorului sa existe un boost ( + 9 dB ) in jurul frecventei de 70 Hz , dar pentru a nu amplifica excesiv infrasunetele , au montat si un filtru trece sus la 50 Hz / 12 dB oct , care are ca rezultat ( relativ ) urechiometric senzatia de punch / kick sau alte sinonime, si in anumite cazuri nu se mai simte nevoia de subwoofer , sistemul total fiind mult mai ieftin si mai usor de transportat . Acest circuit " minune " ei il numesc " low pass notch filter " si este util celor ce au boxe cu woofer mare ( minim 12 " ) dar intr-un volum mic , exact ca si boxele furnizate de Dynacord , si reprezinta o corectie activa ce liniarizeaza caracteristica amplitudine-frecventa . In marea majoritate a cazurilor , aceasta corectie este daunatoare naturaletei sunetului , impunandu-se interventia in corectorul de ton de pe canal sau EQ ( care oricum nu are reglaje sub 80 Hz , o grava scapare a lui Dynacord ) fiind necesara atenuarea frecventelor joase .De aceea toate masuratorile lui Leco nu sunt complete , eu considerar fi trebuit sa injecteze semnalul pentru test dupa acel filtru , exact la intrarea in limiter ( intrarea in etajul final ) .....Schema etajului final este o " ciordeala " dupa firma Crest Audio , de la amplificatoarele seria profesionala CA , ( la PM2 au pastrat schema Crest Audio dau au " ciordit " si de la QSC circuitul cu surse comutate ( nu SMPS ) pentru clasa H ) si este o schema extrem de performanta , careia i s-a adaugat un limiter si un circuit de protectie de buna calitate , tipic proiectarii scolii germane .Daca cumva mai este posibil , il invit pe Leco sa refaca testul tinand cont de existenta acelui filtru . Iar noi , vom putea accepta ca absolut orice produs industrial are inglobate o serie de compromisuri , scopul lor unic fiind marirea profitului producatorului , in genul " saraciei " de radiator sau valoarea condesatoarelor de filtraj , mult prea anemica , subdimensionarea trafo retea pentru functionarea la sarcini sub 4 ohmi stereo etc . Oricum acest mixer este din gama semiprofesionala , deci nu putem avea pretentii pe masura faimei firmei Dynacord , umflata ( promovata .....) artificial de cativa negustori ( care oricum nu stiu ce vand ) sau lautari semianalfabeti si semidocti care oricum nu stiu sa puna in valoare performantele acestui mixer..... Dynacord ramane totusi o firma buna , cu produse de calitate .

Atasez o schema virtual identica cu cea a filtrului de pe intrarea in amplificatorul mixerului Dynacord , care contine si grafice si explicatii privind rolul si functionarea sa in intrarea oricarui amplificator Dynacord de generatie noua...............
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 126
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

23

• hpavictor

21

• mișa

18

• UNIX

6

Top autori în acest subiect

In cadrul acestui subiect , va prezint si eu " minuni " nu numai Leco ................un amplificator " de firma " care va va lasa cu gura cascata . Garantez .

Este vorba de seria LPS de la .......Crown Audio . Mai intai de toate , merita sa aruncati o privire pe datele tehnice.................priviti banda de frecventa , dar si puterea declarata ! Cu finalii 2SC5359=2SC5200, 2SA1987=2SA1943 , am putea spune ca totul este OK , dar daca aruncam o privire inauntru , gata , s-a terminat definitiv cu mitul CROWN . DEFINITIV

Si acum sa lasam imaginile sa vorbeasca : este strict necesar sa faceti download !!!

Incredibil pretul de vanzare , dar si schema folosita : o ciordeala ordinara dupa o schema clasica QSC , ca daca au copiat-o toti , si vand la prosti , de ce sa nu faca bani si Crown Audio ? Cu o schema de o simplitate incredibila , cu limiter inclus , cu indicatie de clip signal , fault , cu protectie la scurtcircuit etc preluata dupa seria RMX850 ( dar cu doar 2 perechi de finali , nu cu trei ca la QSC ) si produse in China , pretul este de doar 222 Euro ( TVA inclus ) http://www.conrad.de/ce/de/product/3045 ... Detail=005 , dar stati linistiti , cat dai , atata face ! Cred ca este ultima zvacnire a lui Crown...........................................................

Cum comentati ?

Link spre comentariu

In cadrul acestui subiect , va prezint si eu " minuni " nu numai Leco ................un amplificator " de firma " care va va lasa cu gura cascata . Garantez .

Este vorba de seria LPS de la .......Crown Audio . Mai intai de toate , merita sa aruncati o privire pe datele tehnice.................priviti banda de frecventa , dar si puterea declarata ! Cu finalii 2SC5359=2SC5200, 2SA1987=2SA1943 , am putea spune ca totul este OK , dar daca aruncam o privire inauntru , gata , s-a terminat definitiv cu mitul CROWN . DEFINITIV

Si acum sa lasam imaginile sa vorbeasca : este strict necesar sa faceti download !!!

Incredibil pretul de vanzare , dar si schema folosita : o ciordeala ordinara dupa o schema clasica QSC , ca daca au copiat-o toti , si vand la prosti , de ce sa nu faca bani si Crown Audio ? Cu o schema de o simplitate incredibila , cu limiter inclus , cu indicatie de clip signal , fault , cu protectie la scurtcircuit etc preluata dupa seria RMX850 ( dar cu doar 2 perechi de finali , nu cu trei ca la QSC ) si produse in China , pretul este de doar 222 Euro ( TVA inclus ) http://www.conrad.de/ce/de/product/3045 ... Detail=005 , dar stati linistiti , cat dai , atata face ! Cred ca este ultima zvacnire a lui Crown...........................................................

Cum comentati ?

Victor, aia este o facatura mizera CHINA, cu inscriptia "Crown" ca au aflat si galbejitii ca,,, Crown este un renume in lumea amplificatoarelor profesionale de putere!

Chiar pe eticheta de pe spate scrie Made In CHINA.

Amplificatorul prezentat NU are NICI O LEGATURA cu Crown Audio.

Link spre comentariu

Dece sau zgarcit sa puna al 2-lea CONTACT termic pe al 2-lea radiaotor NU MAI AVEAU FIRE SI SURUBURI!!!!!

Urasc aceasta chestie la MAXIM!!!!!! "

cu CLIP si DOSTORSIUNU DE 100% THD!!!!" :ras: :ras: :ras:

24102010902.jpg[/attachment]

[attachment=0]24102010903.jpg[/attachment]

Inca ceva: Trimmeri de la curentul de mers in gol FARA SA PUN MANA!!!!!! erau diferiti in tre ei: unu era spre ora 2, apropate 3 pe canalu dreapta si treceau 0.06A=60mA. Celat in schimb era la ora 1 !!! treceau 0.80A prin tro pereche de tranzisotri!! nu stiam eu dece cand il aprindeam dupa putin timp incepea culeru ca mearga mai tare!!

Posted Image

Posted Image

(pozele se vad asa ca sant de pe alt forum unde am discutat de asta si ca sa nu mai incarc am linkat pozele, vad ca merge)

Nici 50€ nu as da pe asa ceva!!!!!!!! Le as da pumni in gura la aia care ii fabrica!!!!! Scuzatima expresile dar merita!!!!

Asta e TOT!!! PIATA DE C..A DIN ZIUA DE AZI!!!

Link spre comentariu

Crown LPS 01 zip

Crown LPS 02 zip

Crown LPS 03 zip

Dupa download-area arhivelor sper sa intelegeti exact motivul ( FOAMEA ) de ce CROWN a ales GUANGZHOU CHINA ca oras de ansamblare pentru seria LPS ( LOW POWER SHIT ) de catre firma americana PHONIC ( binecunoscuta deja Dvoastra ) in batalia deja pierduta cu ALTO si BEHRINGER pe zona LOW COST , cu proiectele Phonic PSL 2500 sau ciordeala gen QSC seria RMX .......

De altfel , asa cu sublinia SORTEH , calitatea recunoscuta Crown nu mai are legatura cu acest proiect..................................

Totul este o cacialma ..........................................garantia supercunoscuta de la toate seriile Crown de minim 3 ani NO FAULT cu exceptia incredibila de la seria LPS care este de maxim 1 an ( la QSC acum garantia este oferita pe 6 ani ......eheeeeeeeeeee ! ) limitata , banda de frecvente cuprinsa intre 40 -20000 la -3 dB ( incredibil , mai rau ca amplificatoarele din anii 1960 !!! ) si uitand sa specifice functionarea garantata la sarcini de 2 ohmi absolut tipic CROWN pentru ca proiectele au extrem de putini tranzistori finali ) iar ca standard de electrosecuritate CE si UL , abia daca pentru a pacali clientii de Europa are marcat pe spate standardul CE dupa 2010 ( lansarea seriei Crown LPS a avut loc in 2007 ) , dar am mari suspiciuni cum ca ar fi conform cu standardele CE de elecrosecuritate ! Parerea mea..................

Link spre comentariu

Sorin, chestii de genul asta ar trebui sa ne bucure, pt ca noi facem chestii de calitate, si cu timpul daca ne aliem cu totii, Tu, Victor, Eu si poate si altii, scoatem ceva pe piata la pret bun si scula de calitate!Am pus la Crown pe forum, intrebare la Staff, sa vad ei ce parere au despre toata chestia asta.Eu inclinsa cred o chestie si anume, esue o phonic cu design Crown la carcasa(furaciune), ca nu cred ca se combina Crown cu Phonic...Sa-l ia dracu pe concernul HARMAN CARTON, au nenorocit cele mai bune firme cu traditie.Astept sa vad ce imi raspunde staff-ul de la Crown, si revin.

Link spre comentariu

Nu cred ca vei primi un raspuns direct , nu mai exista nimeni la Crown , care sa cunoasca o limba europeana.....pana la urma Phonic este tot firma lor ! In poza se vede clar ce scrie pe trafo retea , dar din manualul service al seriei LPS rezulta clar pentru cine este proiectat.......

Link spre comentariu

Cum sa nu, vorbesc frecvent pe forum cu inginerii lor, Kip Whitehead si Kevin Herber, uneori si cu David Glass care am inteles ca s-a mutat nu stiu unde cu departamentul.

Asta am scris:

Hi, are the Crown LPS series, Crown amplifiers manufactured in CHINA, or are some PHONIC farses?

Because it lools like an Crown on outside design, but inside is PHONIC transformer and schematic of LPS model looks like an ClassH 2 step amplifier, and from as I know, Crown never used Class H in their designs...

So, anyone from STAFF can tell the truth about this LPS series amplifiers of Crown?

Since Crown becomed Harman concern, alot of low end products on market, including XLS series... :angry:

Where are the old times when macrotech series (5000VZ) was the king of the quality on big power amplifiers class AB+B on the market?

Here's some photos:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Si asta mi-a raspuns dl ing Kevin Herber:

Just like our competition, Crown has both entry-level amps and premium-level amps for all budgets. And just like our competition, we make the lower-price products overseas and the higher-price products in the USA. The LPS is the least expensive of all and is currently only sold in certain markets, not including North America, for example.

The new XLS amps are actually a cutting-edge design, using some of our own proprietary IC's, and are quite high-performance for the price.

As far as the 'good ole stuff', the major difference is in the weight. The older Class AB+B designs were much, much heavier because they were so much less efficient and wasted a lot of power into heat. The move to efficiency is an industry-wide trend and actually results in better-performing amps that can withstand more punishment and ultimately last longer.

Link spre comentariu

Ahaaaa , de aia nu are standardul de electrosecuritate UL , pentru ca nu se vinde in America ! Si pana de curand in 2010 , nici in Europa ( CE ) . Deci le este rusine cu gunoiu " din poze , dar nu au incotro !Asta daca nu cumva este o alta intelegere / conventie intre " greii " productiei de electronice din Asia , facuta in asa fel incat , prin preturile super mici sa distruga orice " concurent " si dupa un timp oarecare , sa creasca treptat preturile la produsele lor , deoarece va fi monopol global , iar " concurenta " va muri definitiv , cu sprijinul inevitabil al Dvoastra ( care cumparati inevitabil doar ce este mai ieftin , fara posibilitate de alegere ).........................voi dezvolta acest subiect in curand .

Link spre comentariu

Aia e schema de la phonic max2500, nu e furaciune dupa QSC.Si daca te uiti in interior arata al dracului de asemanator.Coaja ieftina. MAcar merge. Avand in vedere ca e clasa H cred ca nu comenteaza nimeni ca nu ar tine finalii. :ras: Din pacate nici puterea nu e aia din specificatii. In punte pe 8 ohmi phonicu nu da mai mult de 1kW dupa care incepe sa limiteze.Pe un canal/8ohmi da cam 450W apoi intra limitarea.Stereo 8 ohmi sau 4ohmi nu am testat.Clone QSC sunt Tamp 2000 nu stiu cat, behringer ep 2500, tapco j2500.

Link spre comentariu

Eu am mai intrebat si asta:

So, the LPS series are or not, CROWN?

So if it's Crown, why Phonic Transformer?

Acum sa vedem ce va raspunde, oricum le-am dat peste nas cu concernu' HARMAN CARTON, care au nenorocit marea majoritate a producatorilor de chestii serioase...

Vad ca a tacut milc, a dat-o cu greutatea mare si caldura multa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări