zal Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Ar fi tare să fie numărul ocupat, bateria descărcată, telefonul pus pe vibraţii... etc. ------------------------------------Oamenii se tot iluzionează că sînt total diferiţi de alte vieţuitoare de pe planeta asta amărîtă şi ei pot schimba cursul evenimentelor naturale cum vor. Mai bine v-aţi împăca cu realitatea. Nici mama Omida nu poate prevesti eficient. Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 eu nu zic ca putem prevesti cutremurele ( unde scrie asta????) am scris ca se poate construi un detector de vibratii sensibil la unda P . atit. cu prevestirile o las totusi pe cea care ai amintit o mai sus ca e mai in domeniu decat noi. si cu baterie si telefonul..pai tot asa de bine pot sa ramai fara frine, sa ramai fara directie sa intre altul in tine ..sa ti cada ceva de sus in cap..sa te trazneasca...ehheee si cite mai sunt Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Exact asta susţin eu: sînt atît de multe variabile şi şanse atît de slabe de reuşită, încît nu are rost. Mai ales că s-au ocupat alţii mult mai dotaţi material şi ştiinţific de asta şi tot nu le-a ieşit. Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 totusi detectorul de vibratii se poate construi cu succes. acum ramane discutia cu eliminiarea de alarme false. al meu are 2 saptamini pe perete si inca nu a dat nici o falsa. se poate construi deasemenea un detector bazat pe senzori geophone. stima.. Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 dupa cum se poate vedea pe EMSC au avut loc in Romania 3 seisme consecutive in decurs de 15 minute!! si mai ingrijorator e ca sunt cam la aeeasi adincime cu cel din Turcia. Eu nu pot sta cu mainile in sin..am cel putin detectorul asta de vibratii..tot e ceva. oricum harta de acolo nu arata deloc bine pt noi.. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Linişteşte-te omule că mori sinucis de spaimă şi ne bagi la cheltuială. Nu poţi să faci diferenţa între cutremurele mici-mici, de suprafaţă din Bucegi şi cele mari-mari, de adîncime din Vrancea? Ca să-ţi dau o mînă de ajutor: avem un bloc de 10 etaje, la ultimul etaj cineva bate un cui (ăsta e cutremurul din Bucegi)... între timp, la subsol, un terorist adună cîteva tone de dinamită ptr ziua lui (ăsta e cutremurul ăla mare din Vrancea). Ca să te îngrozesc şi mai tare, România are mai multe zone seismice, mai una e şi în Banat, dar total inofensive, doar de Vrancea să te temi! Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 e problema ta daca mi e frica mie sau nu? problema ta se pare ca e de personalitate..odata zici ca ne parasesti ..odata faci pe tatutul atoatestiutor. de ce crezi ca stii tu mai multe decat mine de tot imi explici care i treaba cu Vrancea? eu am pastrat tonul intr o limita a bunului simt insa vad ca nu ai de gind sa pastrezi aceeasi linie. si ca sa fie treaba lamurita am terminat discutia cu tine. stima Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Chiar nu-mi dau seama cu ce te-aş fi jignit, am defecte desigur, unul din ele e că mă reped să ajut.Azi au fost precizări la buletinele de ştiri despre mini-cutremurele de la Sinaia. Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 cel putin mie asa mi a facut impresia, desi am vazut in alte posturi ca sunteti un coleg respectabil. acum poate si sub prima impresie cind am citit comentul recunosc ca m am enervat.. eu am zis ca se poate face un detector de vibratii sensibil la unda P. de aici si pina la preziceri si alte alea (ca doar nu sunt Hincu ) e cale lunga. se gasesc in comert aceste detectoare http://ro.lamit.ro/sistem-avertizare-cutremur.htm . am gasit la adelaida asta http://www.adelaida.ro/advanced_search_ ... 2a&page=13 cu stima.. Link spre comentariu
Mindware Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Nu e muuult mai simplu asa? http://www.alertacutremur.ro/ Adica, WTF? Link spre comentariu
Mindware Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Intre timp arunci un ochi aici. Daca e liniste prea mult timp...(gen cum e acum, cand postez asta)...sa fii suspicios.... http://www.oe-files.de/gmaps/eqmashup.html Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Nu e muuult mai simplu asa?http://www.alertacutremur.ro/Adica, WTF? Si asta e o varianta ok. Indiferent daca vrem sa acceptam ideea sau nu, cutremurul tot va veni mai devreme sau mai tarziu. In fata unui pericol este logic sa te aperi sau macar sa incerci. Un detector home-made, un abonament ca mai sus ori alta varianta de avertizare sunt mai bune decat nimic. Va doresc vizionare placuta: http://www.youtube.com/watch?v=Lbd70yvDI28 Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 am incercat sa ma apropii de sensibilitatea unui senzor geophone..partea de declansare evident se poate regla separat fata de cea de afisare. probabil ca o sa i pot mari sensibilitatea , acum insa e tarziu. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Linişteşte-te omule că mori sinucis de spaimă şi ne bagi la cheltuială. Nu poţi să faci diferenţa între cutremurele mici-mici, de suprafaţă din Bucegi şi cele mari-mari, de adîncime din Vrancea? Ca să-ţi dau o mînă de ajutor: avem un bloc de 10 etaje, la ultimul etaj cineva bate un cui (ăsta e cutremurul din Bucegi)... între timp, la subsol, un terorist adună cîteva tone de dinamită ptr ziua lui (ăsta e cutremurul ăla mare din Vrancea). Ca să te îngrozesc şi mai tare, România are mai multe zone seismice, mai una e şi în Banat, dar total inofensive, doar de Vrancea să te temi! Vrancea??? Patria mea mama??? Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Nu cutrenurele omoara oameni, ci cladirile! In rest din cate stiu cuteremurele se pot detecta cam cu 30 secunde inainte. E inutil sa se anunte, iar panica ar crea mai multe victime. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum