Den Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Nu,pui ceva de mare tonaj sa faca galagie prin fata imobilului. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 De exemplu, un batalion de tancuri grele, dar sa treaca la un intervalunele de altele, ca sa fie timp pentru masuratori, trecerea rezultatelorintr-un tabel, extrapolari, eventuale ajustari ale componentelor, obtinereaunei medii aritmetice ponderate, toate acestea avand ca obiectiv finaletalonarea aparatului ! Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 azi , neavind mai nimic bun de facut am facut un detector de vibratii si am studiat nitel treaba cu undele astea seismice. cica sunt de mai multe feluri. cele principale Psi S, undele P ajung INTOTDEAUNA inainte si sunt de mica intenssitate. sunt cu 1,7 ori mai rapide decat celelalte.ccunoscind distanta dintre orasul meu si zona Vrancea(cca200km) si cu o medie de deplasare a undelor S de cca 3,5...6km/s rezulta un timp de mai bine de 20 de secunde intre cele 2 pina sa ajunga in sudul extrem. daca detectorul detecteaza unda P atunci sunt 20 de secunde care pot face diferenta intre viata si moarte. despre undele P am gasit asa: SUNT RESIMTITE CA O BUFNITURA, O SMUCITURA, INTOTDEAUNA PE VERTICALA.astfel am facut montajul, am lipit un arc de senzorul piezo,( sa-i creasa sensibilitatea) si l am reglat. la toate probele a dat randament bun. senzorul este montat cu perpendicular pe sup. pamantului sa fie mai sensibil la miscari verticale.filmari o sa pun maine caci doarme lumea acum..(linistita ) va astept cu pareri .numai bine. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 cand o cadea blocul sper sa te gaseasca pe tine inaintea dispozitivului Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 pai o sa cada? acum eu am deschis un subiect. eu sunt convins ca merge dracia asta mica ( dealtfel o bagatela) oricum spunea cineva mai sus si daca te trezeste din somn si tot e un castig. eu iti respect parerea dar sper ca ai glumit si nu o sa cada blocul a sa vezi ca nu spun prostii..http://www.seisme.ro/device.html Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 ca sa va spun cinstit..m-au sunat cativa clienti la care le am montat alarme la magazine. am montat la mai multi. dar cei trei care m-au sunat au toti ceva i comun : au pus la centrala un senzor de presiune construit de mine dupa schema din revista conex nr 5/2006. detector volumetric se numeste.toti 3 mi au confirmat ca a sunat alarma inainte sa simta cutremurul. pe doi dintre ei i-a sunat si telefonul si asta dureaza cateva secunde bune pina formeaza apelatorul din centrala..acel senzor este extrem de fiabil( o sa ramineti uimiti cit de bine functioneaza daca il construiti avind drept traductor...un microfon). asta mi a dat de gindit si de aceea am abordat subiectul.senzorul respectiv nu se poate folosi in casa locuita pt ca orice deschidere de geam sau usa il actioneaza..de aia m am indreptat spre vibratii..stima Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Foarte distractiv subiect. Acuma, nimeni nu înţelege că orice indicator de cutremur, se activează DUPĂ ÎNCEPERA CUTREMURULUI ?Dacă vreţi ceva cu atenţionare mult înainte, chiar ore, creşteţi peştişori sau rozătoare. Găsiţi pe net cum funcţionează. Cînd mi s-a asfaltat strada, compactoarele cu vibraţii mi-au zgîlţîit blocul ore întregi, chiar şi de la 200 metri distanţă, la fel se poate întîmpla şi cu alte surse, de exemplu maşinile ''tunate'' ale şmecherilor, alea cu tobele de eşapament extirpate. Chiar şi eu cînd merg desculţ prin casă, duduie planşeul sub chintalul greutăţii mele. Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Foarte distractiv subiect. Acuma, nimeni nu înţelege că orice indicator de cutremur, se activează DUPĂ ÎNCEPERA CUTREMURULUI ?Dacă vreţi ceva cu atenţionare mult înainte, chiar ore, creşteţi peştişori sau rozătoare. Găsiţi pe net cum funcţionează. Cînd mi s-a asfaltat strada, compactoarele cu vibraţii mi-au zgîlţîit blocul ore întregi, chiar şi de la 200 metri distanţă, la fel se poate întîmpla şi cu alte surse, de exemplu maşinile ''tunate'' ale şmecherilor, alea cu tobele de eşapament extirpate. Chiar şi eu cînd merg desculţ prin casă, duduie planşeul sub chintalul greutăţii mele. pai si asa si tot e util..daca se intimpla in timpul somnului? statistica arata ca se produc cu mai mare frecventa noaptea..sa nu mi spuneti ca n-are nici o relevanta daca dormi sau nu ca nu e adevarat. va spun eu ca se poate regla dracia sa nu declanseze cind mergeti prin casa. probat de mine. acuma daca se tot zgaltaie blocul ..se tot poate sa dea o falsa dar ce e mai important? sa dea o falsa si sa fim cat de cat anuntati sau nu? dumneavoastra decideti. asa putem gasi 1 milion de argumente de gica contra..ba ca se astfalteaza ba ca trec nu stiu ce trenuri.. nu la toata lumea se intimpla acest lucru. si in linkul care l am pus mai sus sunt totusi ceva explicatii..aia vind chestia aia cu 1 mie de lei..si va spun eu ca sunt multi care au cumparat o. Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 un filmuletz cum am promis cu detectorul. se aude la inceput cum sar linga masa si nu declanseaza. trebuie intr o cutie si prins pe perete ferm. e pus de aseara pe geam si nu a declansat deloc.si au treut si masini grele pe sosea. daca lovesc in glaf, declanseaza. se poate regla si mai sensibil decat se vede in filmuletz.stima Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 eventual corecteaza titlul pe youtube (earthquake) si pune si niste detalii tehnice ca poate inspiri si pe altii. 1 like de la mine Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 eventual corecteaza titlul pe youtube (earthquake) si pune si niste detalii tehnice ca poate inspiri si pe altii. 1 like de la mine corect ..nu observasem.. multumesc de atentionare.( si pt like) la ce detalii va referiti? e un detector de vibratii. ideea e luata dintr o revista conex si am facut modificari. Link spre comentariu
srdjan Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 eventual corecteaza titlul pe youtube (earthquake) si pune si niste detalii tehnice ca poate inspiri si pe altii. 1 like de la mine corect ..nu observasem.. multumesc de atentionare.( si pt like) la ce detalii va referiti? e un detector de vibratii. ideea e luata dintr o revista conex si am facut modificari.nu-i musai sa pui detalii... dar ziceam si eu. cine ajunge la clipul ala sa vada si principiul de functionare, niste IC-uri de baza, niste marimi si valori (frecventa, amplitudine, etc) sau ce crezi tu de cuvinta. ca asa vad clipul... vad ce face dar nu-mi dau seama cum.Apropo de subiect. Cand eram mic traiam intr-un bloc a carui constructie s-a finalizat in '88 si era facut cu dedicatie pentru ofiterii unei unitati militare. in subsolul blocului erau amenajate pivnite. erau foarte solid construite fundatiile si compartimentate marunt. Pun pariu ca au avut in calcul si folosirea lor ca adapost anti-bombardament. Oricum pe peretii exteriori ai fundatiei erau cimentate pe suprafata interioara niste rigle de sticla. Care ar fi fost rolul lor? Se se asteptau sa observe cu ele? Trepidatii, scufundari sau alunecari de teren? Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 are 2 integrate in componenta..un lf 353 si un cd 4093 senzorul e un buzzer pe care s a lipit un arc pt marirea sensibilitatii. mai sunt 2 porti disponibile in 4093 cu , care se mai pot face chestii..dupa un timp sa emita alte bipuri in caz de dezastru spre exemplu... schema se poate imbunatatii , evident.ideea de baza e luata din revista conex 6/2005. iata mai jos si schema de inspiratie Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Nu am pus întrebarea de bază: ai prins cutremurul din 1977? Îţi garantez că nu ai timp să faci absolut nimic, poate numai dacă te abonezi la serviciul de alarmare naţional, care te anunţă pe mobil cu cîteva minute înainte ca unda de şoc să ajungă la tine în zonă. Link spre comentariu
cristi71 Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Nu am pus întrebarea de bază: ai prins cutremurul din 1977? Îţi garantez că nu ai timp să faci absolut nimic, poate numai dacă te abonezi la serviciul de alarmare naţional, care te anunţă pe mobil cu cîteva minute înainte ca unda de şoc să ajungă la tine în zonă. prins..chiar imi serbam ziua ( ai mei o serbau) dar numai tin minte decat ca eram pe scari..zgaltaituri puternice si jos blocuri care se clatinau. atit imi amintesc..aveam 6 ani. montajul e inca pe geam si merge..degeaba incerci sa ma convingi ca e acelasi lucru cum n-ai fi anuntat ca nu este . clar nu este. si 2, 3 secunde se pot dovedi hotaritoare..aici trebuie sa fi de acord cu mine nu exista argumente contra. desi eu sunt convins ca daca exista o unda P montajul asta o detecteaza. acum e mai greu cu calibrarea..deh ca nu s prea multe cutremure asa.. insa eu l am lasat la sensibilitatea maxima cat sa nu declanseze la miscari mai violente prin apartament..inca nu a dat nici o falsa..stima p.s. si astia cu sistemul national..de unde au acele cateva minute??? nu au decat zeci de secunde(tocmai la ce explicam mai sus ) datoritya detectarii undei P. aceste zeci de secunde sunt direct proportionale cu adincimea unde a avut loc miscarea tectonica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum