Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Switch

marshall

Postări Recomandate

Buna ziua,Imi cer scuze ca postez aici, dar la sectiunea pentru incepatori se pare ca nu am avut pic de succes. Asadar intrebarea mea: Imi poate explica cineva (un desen ar fi mai mult decat binevenit) modul de functionare a unei chei cu 6 pini si doua pozitii? Nu am o fotografie a cheii dar arata ca un cub, pe una din laturi are cei 6 pini, dispusi pe cate doua randuri 3 cu 3, iar pe latura opusa este maneta cu care se schimba poazitia. Ma intereseaza cum arata legaturile si contactele din interiorul respectivei chei, pentru fiecare pozitie in parte. Nu posed aparat de masura asa ca va rog sa nu postati solutii care sa includa folosirea lui.Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marshall

4

• ghimpe--

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu, in locul tau as face asa:1. fac rost de o baterie + bec, sau baterie + LED (merge chiar si cu LED+baterii din brichete)2. o bucatica de sarma (chiar si cea de covrigi e buna :rade: )3. cu cele de mai sus iti faci un "tester de continuitate", adica conectezi becul/LED la baterie cu utilizand sarma de la pct.2, DAR o intrerupi intr-ul loc4. cu cele 2 capete (ale sarmei) probezi cate 2 pini ai "switch"-ului tau. Daca se aprinde becul, inseamna ca cei 2 pini sunt in scurt. Faci asa pentru toti pinii si pentru toate pozitiile "switch"-ului5. Notezi ce masori pe o hartie si asa iti faci "harta" switch-uluiPS: LED-urile sunt polarizate, se aprind numai intr-un sens, asigura-te ca atunci cand atingi cele 2 capete ale sarmei se aprinde LED-ul.

Link spre comentariu

Eu, in locul tau as face asa:1. fac rost de o baterie + bec, sau baterie + LED (merge chiar si cu LED+baterii din brichete)2. o bucatica de sarma (chiar si cea de covrigi e buna :rade: )3. cu cele de mai sus iti faci un "tester de continuitate", adica conectezi becul/LED la baterie cu utilizand sarma de la pct.2, DAR o intrerupi intr-ul loc4. cu cele 2 capete (ale sarmei) probezi cate 2 pini ai "switch"-ului tau. Daca se aprinde becul, inseamna ca cei 2 pini sunt in scurt. Faci asa pentru toti pinii si pentru toate pozitiile "switch"-ului5. Notezi ce masori pe o hartie si asa iti faci "harta" switch-uluiPS: LED-urile sunt polarizate, se aprind numai intr-un sens, asigura-te ca atunci cand atingi cele 2 capete ale sarmei se aprinde LED-ul.

Sa inteleg ca NIMENI de pe acest forum NU STIE cum functioneaza o cheie DPDT?
Link spre comentariu

Ai idee cam cate produse diferite exista care pot fi descrise prin " chei cu 6 pini si doua pozitii" ? Gandeste-te ca in lumea asta sunt vre-o 10.000 de producatori de astfel de produse; daca fiecare scoate numai un singur model si tot ai o caruta plina cu varf de "switch"-uri...Ti-e lene sa legi un bec de o baterie?Sa-mi fie rusine ca m-am obosit sa iti raspund :bataie

Link spre comentariu

Pai la sfarsitul pdf-ului atasat de tine ai exact informatia pe care o doresti... De ce ai mai deschis acest topic?

LE: majoritatea respecta acel standard, desii se poate sa existe si variatiuni.

Pentru a afla informatia din "carti" trebuie sa identifici producatorul si modelul exact, apoi sa cauti foaia de catalog.

Fara macar o poza te faci greu inteles, eu am crezut ca ai ceva de genul: http://images.tradekool.com/94855600/Ke ... -LW26S.jpg

Spor la mesterit!

Link spre comentariu

Am gasit informatia imediat dupa ce am deschis postul ... si dupa o zi intreaga de cautari ... Oricum sper ca informatia sa foloseasca si altora si sa fie bine!Rog un moderator sa mute topicul la sectiune pentru incepatori, sau sa-l stearga, deoarece am deschis si acolo unul cu acelasi subiect.Toate bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări