Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TCA730

aghora17

Postări Recomandate

a facut cineva preamplificator cu TCA 730?(era o schema in tehnium acum ceva vreme, prin 92 parca). lucreaza impreuna cu tca 740 daca nu ma insel. eu am echivalenetele rusesti(k174yh10/12) si vreau sa stiu daca merita efortul. daca nu merita, macar sugestii pentru altceva aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

5

• aghora17

3

• Dr.L

2

• mapostu

1

Top autori în acest subiect

• 7 luni mai târziu...

Credeti ca se poate face un control in tensiune pe 6 canale folosind 2xA274 ? Cum?Am cateva bucati pe acasa si poate le folosesc. Ma gandeam sa grupez comenzile astfel: 1/2 CI front, 1/2 CI rear, 1/2 (numai un canal) centru si 1/2 (numai un canal) subwoofer.As vrea sa incerc cu A274 nu cu A273 pt ca e mai simplu. Din cate stiu amplificatoarele comandate in tensiune sunt identice in cele 2 CI. Gresesc?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

am si eu o intrebare referitoare la acest integrat(si la ruda sa tca740)in datasheet scrie ca necesita potentiometre de 10k,dar eu am deja o placuta cu 4 potentiometre de 50kmerg folosite cele de 50k? daca da,cu ce modificari?ms anticipat

Link spre comentariu

luam da referinta articolul din Tehnium, de e prezentat la http://www.tehnic.go.ro/ton.htm unde apare ca pentru A274 trebuie intre pinii 4-16, respectiv 12-16 o plaja de tensiuni 2 la 9,2V (respectiv raspuns liniar 5,6V), redimensionezi rezistentele spre masa si spre plus in functie de valoarea potentiometrului tau, care poate fi si de 50k deoarece curentul pe intrarile de comanda e tipic 6uA si maxim 25uA, care e mult mai mic decat cel prin divizor :yawinkle:

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Multumesc pt raspuns!Pana la urma am pus toti potentiometrii in paralel si la capete rezistente calculate (pt 15V alimentare)Scuze de intarziere,acum am regasit subiectul,ca am reusit sa-i ard un canal :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări