Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare amplificator

MazyMan

Postări Recomandate

Salut am un amplifiator omnitorinic p250 putere : 2*125 w 4 ohmi2*75 w 8 ohmi1*250 w 8 ohmi RMSare 2 finali A1294 si inca 2 finali C3263are un traf de 32 VCAINTREBAREA MEA : am un traf de 38 VCA 250VA. se arde kitul daca-l folosesc pe acesta ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MazyMan

7

• alex mm

2

multumesc Leco pt. raspuns am niste intrebari pt. tine :daca pun trafu cel nou si nu schimb nimic din kitul de amplificare, se arde ? sau rezista ?daca pun finalii tai, ce putere o sa am? si cat costa finalii ?daca racirea e pasiva se pierde din putere ?te rog raspunde-mi la toate intrebarile. te rog

Link spre comentariu

Neavind schema in fata, este greu sa ma pronunt, iti recomand sa schimbi finalii inainte de toate, pe urma pui traful mai mare, reglezi din nou biasul pentru ambele canale si vezi ce si cum.O crestere de 8-10Vcc nu este periculoasa, insa afecteaza destul de bine la bias, si ampliful va lucra mai cald decit initial, urmind riscuri de ambalare termica.

Link spre comentariu

altcineva alta idee??multumesc LecoLeco, as vrea sa te sun sa discut putin problema de amplificator, stiu si sunt sigur ca esti cel mai in masura om care poate sa ma ajute. daca doresti, vreau sa te sun sa-ti spun in detaliu. salut astept raspuns

Link spre comentariu

....da este bine să schimbi finalii , cei recomandaţi de DjLeco sunt f.buni , dar nu stiu dacă radiatorii de pe cele două canale trebuie sa fie in contact unul cu altul ..... :nas:

Link spre comentariu

vreau sa-i pe astia 2SA1943 si 2SC5200 !!!imi puteti spune care cum vin ? adica :2SA1943 = in locul cui sa-l inlocuiesc din poza? 2SC5200 = in locul cui sa-l inlocuiesc din poza ?sunt incepator, de aceea nu stiu cum sa-i conectez. Dar cu putin ajutor poate fac o treaba buna !multumesc pt. raspuns

Link spre comentariu

....ca să zic aşa , nu faci mare modificare , tranzistorul A1294 se schimba cu 2SA1943 si C3263 se schimba cu 2SC5200 .... :da Atenţie ,să nu uiţi de pasta albă ,termoconductoare şi izolaţia de mica , de sub tranzistori !Numai bine .

Link spre comentariu

ai putea sa-mi spui cu cat se mareste puterea la o tensiune de 32 V CA? cu finalii noi ?alex, te rog lasa-mi un id daca se paote sa pot sa-ti spun problema mai in detaliu. multumesc pt. ajutor

Link spre comentariu

AM REZOLVAT PROBLEMA !!!totul se tragea de la un cablu care nu era conectat corect ( dezlipit ). Am pus pasta termoconductoare si placi de mica sub finali, urmeaza sa-i pun 2 coolere pe masura, acum chiar se aude pe placul meu, tremura hainele. salut si multumesc tuturor !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări