Vizitator valy87 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Salutare! Am un Canon MP140 si am cumparat un cartus color compatibil cu aceasta imprimanta. Toate bune si frumoase pana am bagat cartusul color..de atunci numai erori..de exemplu daca aveam amandoua cartuse, cel negru si cel color , la inceput imi dadea eroare E5 cum ca nu ar recunoaste cartusul si palpaia ledul de color...Am mai incercat eu cateva chestii pe care le-am gasit pe net iar acum imi da aceeasi eroare(E5) dar imi palpaie amandoua leduri(color si negru)...am observat ca daca las doar un cartus(fie negru, fie color) nu imi mai da nici o eroare pare totul normal pana incerc sa printez ceva iar atunci iar apare aceeasi eroare...am incercat cu MP Tool sa resetez EEPROM-ul dar nu am gasit o versiune compatibila cu modelul meu :( nu stiu ce sa ii mai fac...tocmai am cumparat cartusul color siacum stau si ma uit la el...:P..am incercta si cu cartusul color original al imprimantei (reumplut de mine) si tot aceeasi erori imi da..sa nu fie cartusele compatibile intre ele? Link spre comentariu
palcu ion Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 patesc si eu aceeasi chestie cu mp150:s-a defectat colorul acum vreo 3 ani,cred,am luat altul,a mers ok ,am incarcat intre timp de vreo....poate 20 de ori ambele cartuse fara probleme!intr-o zi,acum vreo luna,in timp ce printam ceva,s-a oprit si a aparut E27!am dus imprimanta la un amic care are un magazin cu PC si componente si mi-a golit cosul de gunoi.am omis sa-i spun atunci sa nu scoata cartusul color pentru ca de cate ori il scoteam pentrtu umplere,greu il convingeam sa mai faca contact in locasul lui,afisind E5,omul n-a stiut si l-a scos pentru a-l curata.mi-a returnat imprimanta cu E5,am incercat si alte doua cartuse color functionale in imprimantele lor MP140-160....tot E5 aratas-a confruntat cineva cu asa ceva? Link spre comentariu
Vizitator valy87 Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 am uitat sa mentionez ca cartusul negru este PG-40 iar cel color este CL-38..originalul color al imprimantei era CL-41...in manualul imprimantei zice ca funtioneaza cu PG40, PG37, CL 41 si CL38...e posibil ca cartusul color ce l-am cumparat (CL 38) sa nu fie compatibil cu cartusul negru care il am (PG 40) ci doar cu PG 37??..inca ceva,: originalul color al imprimantei mergea bine pana de curand cand l-am reumplut...de atunci cum il bagam in imprimanta imi arata E5 si palpaie ledul de color... Link spre comentariu
suat Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 E 5 = cartus ars. Cipul cartusului se arde. Cartusele sunt facute astfel incat sa ... fie de unica folosinta. Dupa ce se consuma, se inlocuiesc. Sunt proiectate sa nu se poata refila. Practic imprimanta memoreaza un cod unic al cartusului contorizeaza un numar de pagini apoi il prajeste. Se arde cipul cartusului, nu exista solutie sa mai poata printa cu un cartus ars. Exista coduri servis care o face sa printeze pagini de test. Cu un cartus ars impriomanta scoate foaia alba. Solutia dv consta in inlocuirea ambelor cartuse. Imprimanta nu va functiona daca are un cartuis nou si unul ars. Se inlocuiesc ambele cartuse. Canon-urile mai dau uneori o eroare... atunci cand sunt cumparate cartuse regenerate. Unele firme colecteaza din UE cartusele folosite, le curata, le incarca cu cerneala, le lipesc sigla firmei lor pe ele, acoperind inscriptiile originale si le pun in vanzare. Acele cartuse au o viata mai scurta fata de catusele originale, iar imprimanta pe care sunt instalate acele cartuse da o eroare de lipsa cerneala. [ clipesc ledurile ambele ]. Se tine apasat pe triunghiul rosu [ tasta de anulare ] timp de 10 secunde apoi imprimanta va functiona perfect. Dar ledurile vor clipi in continujare. Atunci cand al 3-lea led [ cel cu simbolul fulger ] clipeste concomitent cu ledurile cartuiselor, va trebui sa inlocuiesti cartusul deoarece... s-a ars. E o imprimanta complexa... daca ii pot spune asa...,o alta varianta .. nu prea exista. In marfe o imprimanta ieftina la intretinere e o imprimanta veche. Foarte veche. Sau in variantele noi... mergeti pe EPSON. Dupa golirea recipientelor inlocuiti recipientele cu unele reincarcabile... cu cip autoresetabil. Atentier la calitatea cernelii cu care se face refilul. O cerneala ieftina infunda capul de printare ~ distrugerea imprimantei. Capul de printare nu se inlocuieste asa cum e la canon. Canon MP 140 v- 150 - 160 - .... sunt totusi imprimante bune, durabile, fata de noua generatie a imprimantelor pe jet de cerneala.EX Lexmark ce foloseste cartusele 15 si 16. costa o caciula de bani, vin cu niste cartuse de unic a folosinta { nu se reincarca ] printeaza 20 - 30 pagini, apoi cartusul se arde. Daca optati sa cumparati un cartus 15 ... tot 20 pagini veti printas. Veti cauta sa cumparati cartusul 15A [ cu A ], acele cartuse se pot reincarca. Pretul minim e cca 130 RON pentru negru. Ce ziceti de asta? Si sunt mai biune facute... adica se ard mai repede decat canon PG40. HP-urile cartusele 300 si 301 , sunt cartuse de mica capacitate [ 5 ml ] , foarte pretentioase la cerneala. Daca se incarca gresit.. cartusul e compromos [ curge toata cerneala prin capul de printare ] Tehnologia e astfel: EPSON nu au consumabile reincarcabile, lumea evita sa cumpere epson, aparent e scump dar se amortizeaza in timp. 99,9% din imprimantele epson au cartuse nereincarcabileHP cerneala mai speciala [ cerneala din comert , aia ieftina distruge cartusele noi. Incarcarea necorespunzatoare distruge iarasi cartusul [ grija mare pe unde si cat bagi acul seringii s cat de repede introduci cerneala in cartus ] . Primele tipuri de HP aveau cartuse .. durabile.Canon. Cartuse in general durabile... in medie. Primele tipuri de cartuse asle primelor tipuri de imprimante sunt aproape nemuritoare. [ un "All in One" foloseste acelasi cartus cu care a fost ea cumparata, imprimanta fiind veche de cca 10 ani, cartus refilat de multe ori, functioneaza perfect ]. Noile modele se infunda repede. In special cartusul color daca sd-a infundat.... la revedere.Lexmark. Foarte scumpi la consumabile. Noile modele de imprimante vin insotite de o pereche de cartuse de test. De pro\ba, un fel de.. solutie de a demonstra ca imprimanta functioneaza, nu poti sa scoti .. un referat pana la capat. au cca 0,5 ml cerneala.. cat sunt ele de mari, iar consumabilele sunt ceva mai scumpe, dar par a fi ok. In cazul imprimantelor pe LASER se observa o oarecare tendinta din 2010 in a face mai dificil de refilat tonere. Noile modele folosesc o noua generatie de prafuri, folosesc cipuri pentru tonere. Dar inca se gasesc solutii pentru aproape orice model de toner, insa atentie unde si cine va face refill la toner. Am testat pe rand 2 modeluri de imprimante... sa zic asa... ieftine la intretinere... pe laser.HP 1018 tonerul nu are cip, se demonteaza usor, praful e ieftin, printeaza de rupe, functioneaza excelent cu orice fel de toner, atat original cat si regenerate sau produse de firme "low cost printing "De regula, majoritatea HP-urilor monocrom sunt usor de intretinutCANON e sora aproape geamana a lui HP [ cipurile compatibile cu tonere de Can sunt compatibile si cu tonere de HP, diferenta dintre tonere fiind ... ala de can are o ureche in plus ce nu permite instalarea pe un HP, desi constructiv e identic. LEXMARK e inrudit cu SAMSUNG , XEROX. De regula majoritatea au cip, la refilare se inlocuieste cipul. Atentie unde va duceti sa refilati, unii au obiceiul de a umfla preturile. Am testat un Samsung ML1640. Imprimanta are un toner...cu un compartiment de praf mic, la 1200 pagini imprimanta se blocheaza [ nu imprima nimic. Se inlocuieste tonerul... cu altul cu cip si se updateaza firmware-ul, pentru a accepta noul toner cu cip, sau se reseteaza hardware si se reincarca cu praf. [ eu am modificat un toner, folosind rezervorul de praf, de mai mare capacitate decat cel original [ de 3 x mai mult praf ] de la un alt toner avariat. Functioneaza perfect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum