apollo11 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Am nevoie de un astfel de defazor, vreau sa fie cat mai simplu de facut si sa fie cat mai clean. Stiu ca pot pune un tranzistor cu rezistente egale pe colector si emitor, si pot lua semnalele defazate de-acolo, in colector avand semnalul inversat fata de intrare. Insa nu-mi place varianta asta, si m-am gandit ca un circuit cu diferential ar fi mai bun, nu degeaba se folosesc la intrari in amplificatoarele cu pretentii. O schita facuta in graba arata cam asa: Sursa de curent constant si rezistentele R2,R3 egale ar garanta ca intotdeauna semnalele in cele doua colectoare vor fi defazate cu 180 grade una fata de cealalta. Tranzistorii Q1 si Q2 trebuie sa fie imperecheati. Nu am idee cum sa calculez valorile componentelor, castigul in tensiune trebuie sa fie mic (unitar e ok), zgomotul mic, si liniaritatea ... stiti voi. Presupun ca m-as putea inspira dintr-o schema de amplificator, si sa ajustez pana obtin ce vreau. Idei, comentarii sunt binevenite, multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 De ce nu abordezi acest tip de defazoare? http://sound.westhost.com/project14.htm Link spre comentariu
apollo11 Postat Martie 17, 2011 Autor Partajează Postat Martie 17, 2011 Circuitul din figura 2 de-acolo pare a fi exact ce trebuie, nu ai nimic de calculat, il faci si merge. N-am vrut sa trec pe operationale pentru ca TL072 de exemplu nu e prea stralucit la capitolul audio, si nu vroiam sa ajung sa cumpar operationale scumpe, ca sa am un defazor simplu si bun. Poate ar trebui sa incerc, oricum un TL07x sau NE5532 nu-s asa scumpe. Ar mai fi ceva, am uitat sa scriu in primul post, as avea nevoie sa functioneze si la tensiuni mici, cum ar fi 12V nesimetric. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 TL072 de exemplu nu e prea stralucit la capitolul audio Cine spune asta? Incearca si dupa aceea mai vorbim. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum