Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

switch serie - paralel

marshall

Postări Recomandate

Salut,Are cineva idee cum functioneaza un switch cu maneta cu 6 pini? (cred ca SPDT dar nu-s sigur ... )Ideea este asavreau sa alimentez doi consumatori, iar cu ajutorul swicrh-ului, sa pot schimba legarea respectivilor consumatori din circuit serie in circuit paralel. Nu stiu daca m-am expimat foarte clar dar sper sa ma fi facut cat de cat inteles ... Ei bine stiu sigur ca pentru asta imi trebuie un switch din asta cu 6 pini, dar nu stiu cum trebuie el legat. Help me please!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

12

• marshall

10

• srdjan

5

• francezu

1

Top autori în acest subiect

Deci eu inteleg asa,ai nevoie de o cheie cu 2 pozitii (sau 3 ,cu trecere prin 0 )si sase contacte pentru 2 consumatori alimentati in trifazat.Corect?Despre ce consumatori e vorba?Au aceleasi caracteristici? ...

Link spre comentariu

nu raspund de ce iese cand il realizezi practic... daca A conduce si C nu conduce vei alimenta doar un consumatordaca B si C conduc faci scurt circuitdaca A si C conduc e paraleldaca B conduce si A nu conduce e seriedaca A si B conduc alimentezi doar acel consumator ca si in primul caz

Link spre comentariu

uite-te mai bine la ce se cere si la ce am propus eu si vei vedea ca cu un spdt "dublu" (in total 6 pini) se poate face cum am spus eu fara sa faci scurt circuit si sa indeplineasca cerintele. asa ca ori argumenteaza-ti posturile ori propune solutii mai bune.

Link spre comentariu

mda...asta asa e. oricum si eu am gresit... cu spdt (2 - 4) sau trei inrerupatoare (3 - 3) actionate simultan din care daca 2 sunt inchise al treilea sa fie deschis, si invers. oricum solutia mea se aplica doar daca nu te intereseaza polaritatea la cel putin unul din consumatori daca e vorba de curent continuu.si eu cred ca mai mult feedback de atat n-o sa primim de la autor :)

Link spre comentariu

Vin cu precizari:Consumatori = 2 becuri cu aceleasi caracteristici. (putere, tensiune etc)Cheia sa fie doar cu doua pozitii 1 si 2 (fara pozitia "0")Deci, atunci cand cheia este in poz 1 = doua becuri in paralelcheia in pozitia 2 = doua becuri in serieDaca se decide ca intr-adevar o cheie cu 6 pini (spdt) este buna pentru asa ceva, v-as ruga sa-mi explicati cum trebuie sa fac legaturile pentru fiecare pin in parte ... (sau sa-mi explicati cum sunt lamelele (contactii) din interior ...MerciPS. - cer scuze daca interventiile nu sunt foarte prompte ... nu am acces tot timpil la net ...

Link spre comentariu

No, amu o plecat toata lumea?Ok, cred ca respectiva cheie, are in interior niste lamele din alama, care fac legatura intre pini. Pe mine ma intereseaza cum sunt pozitionate acele lamele in pozitia 1, respectiv pozitia 2. Are deci cineva idee?

Link spre comentariu

O cheie are contacte normal (minim 4 in cazul tau)inchise,respectiv (4)deschise functie de pozitia de operare.Atentie,cheia trebuie sa aiba 3 poziti,altfel becurile vor sta permanent aprinse indiferent de pozitia selectata.Masori cu un aparat de masura pe pozitia rezistente pentru identificarea contactelor pe fiecare pozitie,apoi...floare la ureche.Daca nu te descurci voi incerca sa fac o schita.Bafta!

Link spre comentariu

O cheie are contacte normal (3)inchise,respectiv (3)deschise functie de pozitia de operare.Masori cu un aparat de masura pe pozitia rezistente pentru identificarea contactelor pe fiecare pozitie,apoi...floare la ureche.Daca nu te descurci voi incerca sa fac o schita.Bafta!

Nu ma descurc deloc (nici aparat de masura nu am). O schita clara ar fi mana cereasca ... Sunt 6 pini. de unde stiu care cum sunt legati intre ei? care contacte sunt deschise, care sunt inchise, care cum se schimba cand se face comutarea?O schita care sa contina cei 6 pini (dispusi ca la zarul de table) si cum sunt asezate contactele in poz 1, respectiv in poz 2 m-ar ajuta enorm de mult.Multumesc!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări