Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa in comutatie pt amplificatoare

Vizitator DJ_tymy

Postări Recomandate

Vizitator DJ_tymy

m-am gandit sa fac un amplificator de putere ( 500W / 8 ohm) insa ma lovesc de marimea si costul mare al trafului :rolleyes: , o solutie ar fi sursa in comutatie insa nu am gasit pana acum o schema care sa poata scoate mai mult de 200W poate ma poate ajuta cineva ...... :prayer: :prayer: multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

pai se poate cu doua surse in paralel sau una care sa o modifici mai tare:finali care comanda traful 2sd1710,diode redresoare la intrare mai puternice,in secundar byw29.,traful facut cu sarma mai groasa pe un miez etd39,redimensionat divizorul pe intrarea lui tl 494,putina cercetare dar ...poate se merita.daca nu ,comanda la petra ca nu e fff scump si e ceva sigur :drinkers:

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator TheOne

pai se poate cu doua surse in paralel sau una care sa o modifici mai tare:finali care comanda traful 2sd1710,diode redresoare la intrare mai puternice,in secundar byw29.,traful facut cu sarma mai groasa pe un miez etd39,redimensionat divizorul pe intrarea lui tl 494,putina cercetare dar ...poate se merita.daca nu ,comanda la petra ca nu e fff scump si e ceva sigur :drinkers:

zau ? surse in comutatie in paralel ?? :axe: poate doar daca le sincronizezi !
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu o sursa veche, de prin '82, dintr-un PC antic. E FOARTE bine lucrata, condensatoare Rifa, traf-uri Antec (astia parca sunt buni la surse de PC), dar nu stiu daca e sursa clasica sau in comutatie? La prima vedere pare in comutatie, dar eu inca sper ca mai sunt sanse sa scape cu viata (adica sa fie sursa clasica) inainte sa o dezmembrez (carcasa e utilizabila).Vreau sa o folosesc in audio si nu stiu daca ma pot baza pe ea. Scoate la fel ca o sursa PC, doar ca la amperaj mic, adica 1.5A pt 12V; am atasat poze, poate ma lamureste si pe mine cineva.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Pai e sigur sursa in comutatie... De exemplu se observa redresarea cu o singura dioda pe secundar, ca sa nu mai vorbim despre tranzistorul respectiv si redresarea din primar... :smt003 Si daca mai faci fotografii, incearca sa le faci mai de la distanta ca sa fie imaginea clara... :yawinkle:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări