Vizitator valentinnr1 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Salut am si eu nevoie de o schema de redresare ,vreau so pun la masina are la baterie in jur de 12-13 si la capat sa scoata3.7v si 750mAh. daca are cineva o schema simpla ca pentru prosti so puna si mie, vreau sa incarc un telefon cu montajul .Multumesc Anticipat. :cry: :cry: :cry: :cry: Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Telefonul are nevoie de minim 4,5V pentru a se incarca, nu doar 3,7V. Curentul suportat de regulator trebuie sa fie de 0,5A. Se poate folosi un montaj in comutatie cu MC34063. http://www.eleccircuit.com/wp-content/u ... c34063.jpg Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Toate incarcatoarele au 5v Link spre comentariu
dorofteius Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Toate incarcatoarele au 5vNu prea cred. Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Aici ar fi o varianta Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Apuca-te si masoara. Eu asta am facut. Toate cele de generatie mai noua (mai exact toti care au acumulator cu litiu de 3,7V) sigur se incarca la 5v.Odata toate nokia cu mufa mica,apoi toate smartphonurile (care au mufa usb si se incarca si direct din PC) si apoi si Sony-Ericsson.+ca e mult mai ieftin ca toata lumea sa adopte 5v ca tensiune standard si sa foloseasca aceelesi circuite Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Cumpara un incarcator auto 12/5 V.E ieftin.Sau fa montajul dat de Costin , dar te va costa mai scump realizarea. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Am masurat si am gasit tensiuni si sub 5V.La ceva incarcatoare 'universale'. Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Nu trebuiesc facute prea multe masuratori....aproape toate au tensiunea inscrisa si se rotesc in jurul tensiunii de 5v...+-0.5v. Montajul se poate face foarte usor...lm7805 se gaseste in sursele de computer si in mai toate aparatele digitale.......un led nu e problema.......iar de o rezistenta ....ce sa mai zicem. Cele de cumparat au cam acelasi lucru in ele...chia unele au doar7805 si led. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Si un radiator suficient de mare!Ca sa nu mai zic,ca si curentul trebuie limitat (mobilele trag cat le da sursa)Tot un incarcator din comert e cea mai ieftina varianta Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 Am achizitionat de curand un MX-c12 (set incarcatoare cu cabluri universale pentru tel.mobile) la 17ron, compus din:1.Incarcator pentru priza cu iesire USB;2.incarcator auto cu iesire USB;3.Cupla USB cu 10 conectori alimentare tel.mobile.Nu-i o suma exagerata ,cat despre utilitate... Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 Pentru dr.1....daca te uitai un pic pe schema.....doar un pic....vedeai si cum se calculeaza curentul debitat la iesire Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 1 ala tot L il vad,dar interesant:cum limitezi curentul pe un 7805 care lucreaza ca stc,in asa fel incat sa ai si precizie? Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 pai .......acel gnd ....nu e legat la gnd......iar fizica e o stiinta exacta Link spre comentariu
Vizitator valentinnr1 Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 multumesc pentru idei si scuze ca n-am multumit mai devreme , dar nam mai avut internet in ultima perioda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum