Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,clipire" bec

electriclicdoll

Postări Recomandate

as vrea sa nu fie asa electronic...sa fie putin dar nu mult ca nu prea ma pricep la electronica

Cumperi un releu de semnalizare cu bimetal - poate sa fie de 12V, si va comanda fara probleme o sectiune dintr-un un bec de far de 24V.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electriclicdoll

8

• miron1947

7

• em2006

4

• vfp_mihai

2

am facut cu o baterie de 9 v cc si nu a mers

am incercat sa fac schema cu 2 tranzistori

Daca nu ati redresat tensiunea, ar putea fi o explcatie.

24v CA
Link spre comentariu

inca o data pentru EM2006: ai putea te rog frumos mult de tot sa pui schema cu tot cu valori pentru ca cred ca am materiale necesare??? Si tranzistorul ala rotund care l-ai folosit are numai trei picioare,nu???

Link spre comentariu

Pentru schema atasata iti trebe 5 piese.Un tiristor de 6A, o dioda de 3A, un electrolitic si 2 rezistente de 1W.S-ar putea sa mai trebuiasca sa umbli la rezistente, in functie de tiristorul folosit si de inertia filamentului becului.Tiristorul din schema e romanesc, T6N3P, si cu valorile puse clipeste cam o data pe secunda.E probat cu 24V luati dintr-un trafo Moeler STN0.16 si bec de Fieni 24V/60W (E27).[attachment=0]scrflasher1.png[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări