electriclicdoll Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Buna.Cum as putea sa imi fac un bec la 24v CA sa clipeasca fara sa folosesc 555 Timer sau sau un releu de semnalizare sau ceva de genu asta.As vrea sa il fac sa clipeasca cam aprox. ca semnalizarea de la masina?Cum as putea face lucrul acesta?Exista vreo schema anume.Cu respect!Multumesc anticipat! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Cauta "licurici cu LED" ...sau folosesti un intrerupator pe care sa-l actionezi repede ON / OFF Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Martie 15, 2011 Autor Partajează Postat Martie 15, 2011 ce vreau sa fac: am un contactor si pe contactul NI cand nu este anclansat contactorul sa clipeasca becul de 24v.este un bec normal, incandescent.si as vrea sa nu fie asa electronic...sa fie putin dar nu mult ca nu prea ma pricep la electronica Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 sa clipeasca becul de 24v.este un bec normal, incandescent.si as vrea sa nu fie asa electronic...sa fie putin dar nu multDaca cei 24V sunt AC, incercati asa.[attachment=0]Flasher.JPG[/attachment] Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Ce putere are becul? Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Martie 15, 2011 Autor Partajează Postat Martie 15, 2011 pai vreo 65 w... e bec incadescent la 24v ...ii un bec obisnuit...dar eu nu am inteles pentru ce trebe punte de redresare...? sa clipeasca becul de 24v.este un bec normal, incandescent.si as vrea sa nu fie asa electronic...sa fie putin dar nu multDaca cei 24V sunt AC, incercati asa.[attachment=0]Flasher.JPG[/attachment] Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 dar eu nu am inteles pentru ce trebe punte de redresare...?Incercati fara ea(dar cu ochelari de protectie) si o sa vedeti. Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Nu e nevoie de ochelari, daca in locul puntii se pune o simpla dioda.Dar becul va merge la jumatete din putere. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 salut piesele aferente au nevoie de curent continuu asta e clar , mai bine folosesti un circuit basculant , e plin netul de scheme , iar pe una din parti folosesti un releu care sa inchida si deschida circuitul becului , facusem o schema acu ceva ani care , genera niste impulsuri pentru aprinderea unui bec la o tensiune mai mare decat becul facandul sa functioneze ca un far, far de port vorbesc , caut ceva scheme si le postez spor la treaba Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 piesele aferente au nevoie de curent continuuDoar condensatorul electrolitic. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 am agatat repede ceva scheme din niste carti mai vechi scuzati calitatea . Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Schema cu tiristor e mai simpla si mai practica, e de preferat uneia cu releu.Se face destul de usor, nu e greu de insirat cateva piese.[attachment=1]Image3208b.jpg[/attachment][attachment=0]Image3209b.jpg[/attachment]Modelul din poze foloseste 1 dioda in locul puntii redresoare. Link spre comentariu
one Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Daca vrei sa "clipeasca" precum la masina, nu ar fi mai simplu sa cumperi un releu de semnalizare la 24V? Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 sa cumperi un releu de semnalizare la 24V?+ o dioda sau o punte pentru redresare. Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 catre em2006: ai putea te rog sa pui schema facuta pe hartie cu tot cu valori? ca din ce ai pus nu pot sa imi dau seama cum se leaga. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum