Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

,,clipire" bec

electriclicdoll

Postări Recomandate

Buna.Cum as putea sa imi fac un bec la 24v CA sa clipeasca fara sa folosesc 555 Timer sau sau un releu de semnalizare sau ceva de genu asta.As vrea sa il fac sa clipeasca cam aprox. ca semnalizarea de la masina?Cum as putea face lucrul acesta?Exista vreo schema anume.Cu respect!Multumesc anticipat! :aplauze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electriclicdoll

8

• miron1947

7

• em2006

4

• vfp_mihai

2

ce vreau sa fac: am un contactor si pe contactul NI cand nu este anclansat contactorul sa clipeasca becul de 24v.este un bec normal, incandescent.si as vrea sa nu fie asa electronic...sa fie putin dar nu mult ca nu prea ma pricep la electronica :jytuiyu

Link spre comentariu

sa clipeasca becul de 24v.este un bec normal, incandescent.si as vrea sa nu fie asa electronic...sa fie putin dar nu mult

Daca cei 24V sunt AC, incercati asa.[attachment=0]Flasher.JPG[/attachment]
Link spre comentariu

pai vreo 65 w... e bec incadescent la 24v ...ii un bec obisnuit...dar eu nu am inteles pentru ce trebe punte de redresare...?

sa clipeasca becul de 24v.este un bec normal, incandescent.si as vrea sa nu fie asa electronic...sa fie putin dar nu mult

Daca cei 24V sunt AC, incercati asa.[attachment=0]Flasher.JPG[/attachment]
Link spre comentariu

salut piesele aferente au nevoie de curent continuu asta e clar , mai bine folosesti un circuit basculant , e plin netul de scheme , iar pe una din parti folosesti un releu care sa inchida si deschida circuitul becului , facusem o schema acu ceva ani care , genera niste impulsuri pentru aprinderea unui bec la o tensiune mai mare decat becul facandul sa functioneze ca un far, far de port vorbesc , caut ceva scheme si le postez spor la treaba

Link spre comentariu

Schema cu tiristor e mai simpla si mai practica, e de preferat uneia cu releu.Se face destul de usor, nu e greu de insirat cateva piese.[attachment=1]Image3208b.jpg[/attachment][attachment=0]Image3209b.jpg[/attachment]Modelul din poze foloseste 1 dioda in locul puntii redresoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări