Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru boxe tesla

Mihai85

Postări Recomandate

A incercat careva un filtru pentru boxele TESLA 15w/4R echipate cred cu ARN567(woofer: ) si ARV161(tweeter). Dupa cum stiti ele vin din fabrica cu un condensator 10uF inseriat cu dif de inalte.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai85

4

• mircea888

2

• VTP

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Eventual pui un condensator de calitate mai buna. Ca sfat general, vezi sa aiba vatelina destula in ele (in caz ca a mai umblat cineva) pentru ca se schimba mult raspunsul pe bass, cu vatelina coboara mai jos si au cursa mai controlata difuzoarele.Apropo, ce difuzoare de inalte sa pun in locul celor originale la o pereche de boxe din astea? Mentionez ca boxele nu mai au difuzoarele de inalte originale dar wooferele sunt in stare foarte buna, deci ar merita sa le pun ceva mai bun pe inalte pentru ca-mi plac foarte mult cum suna wooferele.Nu ma intereseaza sa se potriveasca perfect la dimensiunea gaurilor, pot modifica fata daca incape tweeterul intre margini si woofer.

Link spre comentariu

le-am etansat in primul rand ca fluiera aerul prin toate partile,dee... au imbatranit imbinarile, le-am pus vatelina,se aud perfect. sunt modelul cu sita din fata detasabile si magnetii imbracati in plastic.

Link spre comentariu

Ce condensator aveau original? Am desfăcut mai multe, toate făcute prin anii 80, la varianta de lemn cu diful de înalte rotund (RK-09 modernizate) am găsit de obicei cond de 8uF/160V cu ulei, iar la variantele de plastic cu diful de înalte oval, cond electrolitici de 4,7uF/40...63V, dar slabi calitativ. O pereche de plastic avea în interior cîte o pungă, nimic altceva. :rade:

Link spre comentariu

dinalea in cutie gri de plastic si cu tw oval de hartie am avut si eubasii ce sunt mai ok,i-am dus la masina ca au bas mai bun ca plasticele alea ovale auto :rade: suna bibnisor pt anii lor.Bobina e pe suport de hartie cu niste floricele asa unde e lipita de con,si se mai desface daca alearga multcam toate sunt coapte,grija la putere!si ale mele aveau fonoabsorbantul bagat in punga,ca la unitre :rade: ,ce o fi fost in capul lor :rade:

Link spre comentariu

modelul din fotografie sunt ale mele. nu le-am luat ca sa le omor cu puterea. am mai avut o pereche si au rezistat si la puteri mai mari lejer 25-30w. beleaua a fost ca mi-a cazut una de pe masa si s-a dezlipit magnetul si a stricat bobina. atea pe care le-am luat au plastic turnat pe magnet.

Link spre comentariu

Bijuterii. Am si eu unele impecabile... La fel si Pick-up-ul pereche.Pentru mine e un mister cum dracu' suna atat de bine, din 10w.........................................

Link spre comentariu

Se poate incerca filtrul de la subiectul"Incinte TENTO..." (cel din revista Radio) cu urmatoarele mentiuni:1.valorile dimensionate pentru 4 ohm.2.filtrul de rejectie pe frecventa de rezonanta a tweeter-ului.3.L-padul corelat cu sensibilitatea difuzoarelor.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Pauletta

AM SI EU O PROBLEMA CU O BOXA TESLA CRED CA ESTE RK-9.LA UNA SE AUDE BASSUL MAI RAU DECAT CEALALTA PLUS CA SUNETUL NU ESTE FOARTE CLAR.CRED CA S-A DEFECTAT CONDENSATORUL DIN EA.DE UNDE POT SA II CUMPAR ALTUL?

Link spre comentariu

Condensatorul are de a face doar cu sunetul difuzorului de inalte.Daca il deconectezi nu se vor mai auzi inaltele, dar sunetul pe bas-medii nu trebuie sa fie afectat.Din cele povestite la tine pare sa fie o problema fizica a wooferului.Condensatori identici gasesti doar SH, vezi la Bazar - Vanzari. (Fiind PIO, daca nu sunt abuzati rezista multe zeci de ani.)

Link spre comentariu

Posibil sa fie descentrat wooferul, astfel se aude mai incet si mai prost.Cauta un mester/electronist sa se uite la difuzor.Este vorba de rubrica bazar de pe acest forum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări