Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Exista led-uri turcoaz?

raizenkohakus

Postări Recomandate

Doresc sa cumpar niste led-uri 12V si doresc neaparat asa ceva...

Posted Image

Se gaseste in Romania? Eu sincer nu am gasit nimic in afara de Alb.Rosu, Galben, Portocaliu,Verde si Albastru.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• raizenkohakus

3

• bogdan_

1

• Stefan

1

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

poti sa cumperi led bicolor (verde + albastru sau albastru+galben (nu stiu ce combinatii dau culoarea aia)) sau rgb (3 culori) ca sa obtii turcoaz. vezi ca led-urile nu se comanda in tensiune (12V) ci in curent. adica e nevoie de o rezistenta sa limiteze curentul calculata in functie de tensiunea la care le alimentezi. astfel din valoarea rezistentelor pt fiecare culoare poti obtine culori din combinatiile celor 2 sau 3 functie de ce led alegi.

Link spre comentariu

Se obtine din albastru+ verde... Deci sa inteleg ca voi obtine turcoaz doar daca am o anumita intensitate in led, bun,dar de unde pot cumpara un led bicolor sau unul rgb?

Link spre comentariu

Oare led-ul ala nu ar fi vrut sa fie alb dar l-a facut mama lui cam prost?Am mai avut laneterne ieftine cu leduri albe care tot asa aveau o tenta verzulie sau albastruie.

Link spre comentariu

Multumesc pentru link, sincer nu ma asteptam la o diferenta asa mare de pret (de la 50bani la 6ron) si eu care am nevoie de 20x Leduri....investesc prea mult pentru o simpla restilizare :rade: Ma gandeam sa incerc varianta folosirii unui marker albastru pe un led verde sau verde+albastru pe un led alb, sau chiar unul turcoaz pe albIar la Lumex 110ron transportul (S.U.A.) dar costa cam 3.3 Ron bucata ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări