Vizitator viobio Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 pai vreau frecventa de taiere sa fie intre 2.000 – 18.000 Hz icon_axe icon_axeasta este o gama de frecventa, frecventa de taiere are o singura valoare, sa zicem 3000hz (ca exemplu). Eu ma refeream ca de obicei frecventa de taiere este de obicei undeva in intervalul [2500-5000], poate din exprimarea mea nu ai inteles bine.Spune ce difuzoare ai si poate iti recomandam o frecventa de taiere.pierzi timpul cu ei Link spre comentariu
CBI Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 pierzi timpul cu ei mai scurt de atat nu se putea :rade:mai o tii minte paia in care dupa 3 pag de balacareli si explicatii sa apara din senin 'da cum e cu frecventele astea?' Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 filtrele nu se fac asa dupa ureche citiva din cei care au dat raspunsuri,abereaza in cor cu tine tommymd este pe aceasi treapta cu cel de sus ,cunostinte O ,abereaza cind faci filtre trebuie da stii caracteristicile difuzoarelor in loc sa faci lucruri de kk mai bine pui mina si citesti si inveti cava ladoiul acela pe care il numesti SBW este jenat la fel si filmul ca sa nu mai fii luat peste picior ,posteaza la incepatori Apropo de analfabetism, daca este sa ne luam la bani marunti, ne putem scoate ochii lejer. Astea sunt o parte dintre greselile vazute din zbor doar in postarea asta , dincolo de lipsa de camaraderie, daca se poate vorbi de asa ceva. In plus, ma simt nevoit sa adaug faptul ca scrierea cu "î" este anacronica (in traducere libera, invechita), iar moda cu virgula intre subiect si predicat nu a existat niciodata. Totodata, tin sa mentionez ca verbele la modul gramatical conjunctiv ("sa faci") isi schimba forma la negativ . Asadar, "sa fii" devine "sa nu fi" (un singur "i") la forma negativa. Dar destul cu lectiile de gramatica... In ceea ce priveste topicul, sunt destul de convins ca omul nu a inteles mare lucru dar am incercat sa punctez cateva idei. In primul rand, nu am incercat sa fac un ghid de proiectare a boxelor, de aceea probabil lipsesc multe lucruri in cele mentionate de mine. In al doilea rand, stiam ca nu are difuzoare de calitate inalta, deci probabil ca nu are nici macar parametrii Thiele-Small, asadar nu se putea pune problema unui design perfectionist, cum stiti ,probabil, dumneavoastra. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 Sunt tot felul de persoane care se dau destepti pe aici (stie el la cine ma refer) dar nu dau nici o solutie practica. Le multumesc celor care mi-au explicat si mie cate ceva ( de asemenea am scris in postare ca scriu doar din ce am inteles eu) pentru ca nu prea am timp sa citesc manuale si sa mai si inteleg ceva concret. Ai nevoie de intelegerea vocabularului ca sa faci o sinteza si sa pui in practica ce citesti. Putea sa posteze toata materia pe care a parcurs-o el in facultate ca tot aia era.Intentia celor care pun astfel de intrebari nu este de a face sonorizare hi-fi ci de a-si construi niste incinte pentru acasa, probabil si cu difuzoare slabe si putin documentate. Eu am avut unele incinte la care le-am schimbat difuzoarele pe care le-am ales doar dupa diametru nu dupa specificatie dar nu am simtit mare diferenta si merg excelent.In ceea ce priveste cunostintele mele, ele sunt limitate. Eu sunt medic iar electronica oarecum domestica este doar un hobby si incerc sa mai invat si eu cate ceva de la cei cu bun simt si care inteleg adevaratul sens al acestui forum si care m-au mai desteptat si pe mine.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator dumy_93tl Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 gata ma am zis ca am facut filtrept ca si unchiul meu are acelasi tip de difuzoaresi avea bobine vechi de la fostele filtre pe care lea schimbat si mi lea dat mieleam pus eu si condensatoare poliester ca altele mai rezistente nu am gasitfiltrul e de ordinul 2filtrele functioneaza excelent Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 pierzi timpul cu ei mai scurt de atat nu se putea :rade:mai o tii minte paia in care dupa 3 pag de balacareli si explicatii sa apara din senin 'da cum e cu frecventele astea?' tin minte doi useridragon 82massacre 122 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum