Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtre help!!!

Vizitator dumy_93tl

Postări Recomandate

Vizitator dumy_93tl

Salut tuturor,Ma poate ajuta cineva cu o schema pentru un filtru de inalte care sa tina aproximativ la 200w rms? Pentru bass l-am realizat eu.Am o incinta facuta de mine cu difuzor de 30 cm si un tweeter de 150w rms.vreau sa fac filtrul de inalte de putere mai mare ca am de gand pe viitor sa schimb tweeterul in unul de 200w rms.daca se poate sa imi dati o schema. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

5

• tommymd

4

• CBI

1

• radu8982

1

Top autori în acest subiect

Conteaza foarte frecventa de taiere dorita si impedanta difuzorului de inalte, dupa asta se dimensioneaza componentele filtrului...

De asemenea ar trebui sa spui de ce ordin vrei sa fie filtrul, de preferat macar ordin 2.

Dupa ce stabilesti toate astea gasesti calculatoare online pentru filtre pasive:

http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/ gasesti mai mult astfel de site-uri.

Link spre comentariu

Puteti sa-mi spuneti si mie acolo unde se introduce frecventa la calculatorul de filtre cum ar trebui trecut, daca as vrea ca incinta sa scoata frecvente intre 50 si 4000 hz. Daca bag o frecventa imi da aceleasi valori pentru ambele difuzoare. Se trece prima data frecventa pentru joase, se iau valorile si apoi frecventa pentru inalte?Se poate sa vorbesc si prostii asa ca .... help!

Link spre comentariu

Puteti sa-mi spuneti si mie acolo unde se introduce frecventa la calculatorul de filtre cum ar trebui trecut, daca as vrea ca incinta sa scoata frecvente intre 50 si 4000 hz. Daca bag o frecventa imi da aceleasi valori pentru ambele difuzoare. Se trece prima data frecventa pentru joase, se iau valorile si apoi frecventa pentru inalte?Se poate sa vorbesc si prostii asa ca .... help!

Ala este un calculator pentru filtre pe doua cai; deci ai doua difuzoare, difuzorul de bass urca pana la o anumita frecventa iar de acolo preia difuzorul de inalte, frecventa dintre ele se numeste frecventa de taiere, asta trebuie introdusa acolo.Valorile uzuale ale frecventei de taiere pentru boxe pe 2 cai sunt 2500-5000hz, dar asta o stabilesti dupa performantele difuzoarelor.La calculatorul ala trebuie sa selectezi ordinul filtrului, uzual este butterworth ordin 2. Dar se poate folosi cu succes ordin 2 pentru bass si ordin 3 pentru inalte (in felul asta ai doar un condensator in plus la filtrul de inalte).
Link spre comentariu

pai vreau frecventa de taiere sa fie intre 2.000 – 18.000 Hz :jytuiyu icon_axe icon_axe

asta este o gama de frecventa, frecventa de taiere are o singura valoare, sa zicem 3000hz (ca exemplu). Eu ma refeream ca de obicei frecventa de taiere este de obicei undeva in intervalul [2500-5000], poate din exprimarea mea nu ai inteles bine.Spune ce difuzoare ai si poate iti recomandam o frecventa de taiere.
Link spre comentariu
Vizitator dumy_93tl

am pus un condensator de 6.6micro F poliester 250v si merge bine nu se incinge. dar stiu ca nu e de ajuns.mai tre vre bobina ceva. sunt nou in asa ceva. pana acum am facut filtre doar din cond simple :jytuiyu electrolitice. dar au pocnit cand am bagat la putere mai mare pe un test tone.multumesc.

Link spre comentariu

am pus un condensator de 6.6micro F poliester 250v si merge bine nu se incinge. dar stiu ca nu e de ajuns.mai tre vre bobina ceva. sunt nou in asa ceva. pana acum am facut filtre doar din cond simple :jytuiyu electrolitice. dar au pocnit cand am bagat la putere mai mare pe un test tone.multumesc.

Spune ce impedanta are tweeterul ca sa-ti zic ce frecventa de taiere ai acum.Acel condensator series pe care l-ai pus tu acolo se numeste filtru de ordin I si are o atenuare de 6dB/octava. Mai citeste despre filtre ca te lamuresti tu.
Link spre comentariu

uite aici un calculator de filtre http://www.izatech.ro/Calculator%20filtre.htm Din ce am inteles eu de la ceilalti la frecventa de taiere treci frecventa maxima (sau mai mica, sau pe cea pe care o doresti) a difuzorului de joase.

si aici daca vrei sa calculezi bobina in functie de puterea pe care o vrei treci doar valoarea in mH si iti da un tabel cu latimea, inaltimea si grosimea sarmei pe care sa o folosesti http://www.colomar.com/Shavano/inductor_info.html

Sper sa te ajute

Link spre comentariu
Vizitator dumy_93tl

multumesc pt detalii am terminat filtrele

m-am luat dupa niste filtre facute de unchiul meu

nu am camera ca sa le fotografiez

pun o poza cu originalele

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator viobio

filtrele nu se fac asa dupa ureche

citiva din cei care au dat raspunsuri,abereaza in cor cu tine

" Conteaza foarte frecventa de taiere dorita si impedanta difuzorului de inalte, dupa asta se dimensioneaza componentele filtrului...

De asemenea ar trebui sa spui de ce ordin vrei sa fie filtrul, de preferat macar ordin 2.

Dupa ce stabilesti toate astea gasesti calculatoare online pentru filtre pasive:

http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/ gasesti mai mult astfel de site-uri." ABERANT SI ANALFABET IN EXPRIMARE

tommymd este pe aceasi treapta cu cel de sus ,cunostinte O ,abereaza

cind faci filtre trebuie da stii caracteristicile difuzoarelor

in loc sa faci lucruri de kk mai bine pui mina si citesti si inveti cava

ladoiul acela pe care il numesti SBW este jenat la fel si filmul

incearca sa citesti si sa inveti ce scrie aici http://www.diyaudioandvideo.com/Tutorial/Crossover/

ca sa nu mai fii luat peste picior ,posteaza la incepatori

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări