Vizitator Leru Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Select 2-restaurare1.Are cineva schema electronica Select 2 ?2.Am inlocuit ECL 82,cât și condensatoarele de filtraje și de grile. Tensiunile la ECL 82 este de 260 V, pe EBF 89 - 225 V, pe ECH 81-220 V. Consider că tensiunile sunt cam mari. De pe condensatorul variabil am brum la atingerea cu șurubelnița. Am ceva sensibilitate și când ating intrarea la antena. Se pare ca și ECH-ul este slăbit și trebuie înlocuit. Solicit sfatul pe aceasta temă.Leru Link spre comentariu
iulidan2 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Eu am aceasta schema, sper sa iti fie de folos. Link spre comentariu
kripton Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Salut,Se verifica tensiunile la ECH 81 , in pin 1 si pin 6 unde trebuie sa fie tensiuni mari ( cca. 180-200 V) . Daca nu este tensiune in pin 1 se verifica rezistenta R11 de 22 Kohmi ( este mai mare , de 1W ) si condensatorul C8. ( presupunand ca in pin 6 este acea tensiune masurata ) Apoi se verifica tensiunea in pin 8 care trebuie sa fie undeva sub 100V . Daca aici tensiunea este mult mai mare , tubul trebuie inlocuit . Daca tensiunea lipseste , se verifica R5 ( tot 22 Kohmi , similara cu prima ) . Verificarea se face avand comutatorul de unde pozitionat pe UM ( sau oricare , dar nu cu clapele in repaus sau PU ) . Ceea ce am scris este valabil daca acest comutator este bun si bobinele intacte . Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Revin si eu cu recomandarea ca atunci cand se initiaza depanarea unui aparat,primul lucru care trebuie facut dupa verificarea alimentarii este substituirea lampilor cu unele verificate,daca este posibil,pt ca la unele exemplare e mai greu de facut rost,dar la cele cu echipare uzuala cred eu,nu e mare problema...si in cazul ca tot nu munceste se verifica dupa indicatiile f precise ale colegului @kripton.Nu de putine ori am avut ocazia sa dau peste lampi bune care aveau contact intern prost,si lucrau cu intermitenta sau deloc,si de aici tot necazul,ca sa nu mai zic ...la unele exemplare e anapoda de ajuns pe verso si masurat tot ce trebuie Se evita pierderea timpului cu masuratori si interventia in cablajul aparatului,daca nu e cazul.Succes. Link spre comentariu
Vizitator Leru Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Multumesc mult tuturor pentru sfaturi!!!Leru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum