Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schneider

Vizitator adyr123

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MIHAIS

10

• mircea626

7

• Tavi

2

Top autori în acest subiect

schema dupa care te poti ghida este cea de tv9,1singura legatura dintre cele doua tranzistoare este trafo driver linii i-ti recomand sa-l schimbi (sau sa-l bobinezi)deasemeni verifica cuartul de la jungle (VDPxxxx)-20.25mhz

Link spre comentariu

exista un procedeu numit DIVIZARE DE FRECVENTA (destul de utilizat in tv)-de obicei acest procedeu este folosit pentru obtinerea unei frecvente stabile (in cazul de fata - frecventa de linii ) prin divizarea unei frecvente stabile dar mai mari -frecventa unui oscilator pilotat de un CRISTAL DE CUARTNOTA : -daca acel cristal de cuart prezinta defectul stricat (variatii ale frecventei de lucru, contact imperfect intern,precum si orice alta problema , suficient de mare , ca sa-l putem considera defect) frecventa oscilatorului este diferita de cea care trebuie sa fie si astfel frecventa de linii este diferita de 15,625khz-asta chiar este o problema!!ca sa te lamuresti intreaba pe cei care au reparat (NU DOAR AU VAZUT) tv ca :SABA , TELEFUNKEN (cele cu TEA 2029) , NIPPON (svm2000)NOTA: -a vedea multe nu inseamana in mod neaparat si a intelege multe!!(parerea mea)

Link spre comentariu

cu riscul sa par nashpet pot spune urmatoarele:1.ce spui tu e apa de ploaie(orcie fraier care stie putin,are habar si de asta.divizare...)2.eu nu am intlnit pina acu un quarz cu intreruperi(ori bun ori nashpa).asta nu inseamna ca nu exista :finga: 3.saba ,telefunken....man?fumate.cit se poateam 25 de ani ,dar te rog sa ma crezi ca (ma abat de la subiect)e o traditie la mine in familie electronica ...asa ca nu comenta tare multin ce priveste topicul ,ma gindesc.. :supz:

Link spre comentariu

bc618 (c618) este tranzistorul driver linii si este darlington daca se arde el atunci sigur cauza nu este condensatorul de intoarcere(9.1nf)repet : defect este trafo driver linii (eu am schimbat multe la tv 9.1 si la) tv 9.3-ca sa te convingi incearca sa tii mana pe s2055n dupa ce a mers vre-o 5 minute ca sa vezi daca frige tare sau foarte taremircea 626 - la prima garantie pe care o sa o am (curand) cu tv9 o sa te chem sa vezi cu ochii tai ce se arde daca pui un cuart de 20.25mhz defect la vdpxxxx (sa stii ca si de astea am schimbat destule -si nu fara rost )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări