Vizitator adyr123 Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 buna va rog ajutati-ma cu schema de la tv SCHNEIDER MAXX850 tip: tv-9.2-85239/M/SGM. ADRESA : [email protected] Probleme este ca functioneaza 10-20 minute si pusca tranz: S-2055-S si C-618. VA ROG UN AJUTOR,VA MULTUMESC ANTICIPAT Link spre comentariu
MIHAIS Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 schema dupa care te poti ghida este cea de tv9,1singura legatura dintre cele doua tranzistoare este trafo driver linii i-ti recomand sa-l schimbi (sau sa-l bobinezi)deasemeni verifica cuartul de la jungle (VDPxxxx)-20.25mhz Link spre comentariu
mircea626 Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 adik quartul poae beli bu?ma indoiesc puternic.de fapt nici nu ma indoiesc :rock: Link spre comentariu
MIHAIS Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 cand o sa dai nas in nas cu sasiul ala o sa intelegi pana atunci priveste si asculta ca face bine la inteligenta nu pierde vremea cu indoitul -raspunde-i omului care acerut ajutor! Link spre comentariu
Tavi Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 manualul service aici ---> http://www.hi-end.ro/portal/index.php?o ... oad&gid=43 Link spre comentariu
mircea626 Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 man, am vazut multe,dar tot ma indoiesc.dak tot spui ceva da si o explicatie...asa pt inteligenta Link spre comentariu
MIHAIS Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 exista un procedeu numit DIVIZARE DE FRECVENTA (destul de utilizat in tv)-de obicei acest procedeu este folosit pentru obtinerea unei frecvente stabile (in cazul de fata - frecventa de linii ) prin divizarea unei frecvente stabile dar mai mari -frecventa unui oscilator pilotat de un CRISTAL DE CUARTNOTA : -daca acel cristal de cuart prezinta defectul stricat (variatii ale frecventei de lucru, contact imperfect intern,precum si orice alta problema , suficient de mare , ca sa-l putem considera defect) frecventa oscilatorului este diferita de cea care trebuie sa fie si astfel frecventa de linii este diferita de 15,625khz-asta chiar este o problema!!ca sa te lamuresti intreaba pe cei care au reparat (NU DOAR AU VAZUT) tv ca :SABA , TELEFUNKEN (cele cu TEA 2029) , NIPPON (svm2000)NOTA: -a vedea multe nu inseamana in mod neaparat si a intelege multe!!(parerea mea) Link spre comentariu
mircea626 Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 cu riscul sa par nashpet pot spune urmatoarele:1.ce spui tu e apa de ploaie(orcie fraier care stie putin,are habar si de asta.divizare...)2.eu nu am intlnit pina acu un quarz cu intreruperi(ori bun ori nashpa).asta nu inseamna ca nu exista :finga: 3.saba ,telefunken....man?fumate.cit se poateam 25 de ani ,dar te rog sa ma crezi ca (ma abat de la subiect)e o traditie la mine in familie electronica ...asa ca nu comenta tare multin ce priveste topicul ,ma gindesc.. :supz: Link spre comentariu
Vizitator isttvan Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 schimba condensatorul de intoarcere 9,1nF Link spre comentariu
mircea626 Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 apropo,n-am reparat 20.000 de televizoare :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator adyr123 Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 NU VA MAI CONTRATI PLS. AJUTATI-MA CA ACUSI ARUNC TV PE GEAM :smt010 :smt010 . AM SA INCERC IDEILE VOASTRE. UNDE AS PUTEA GASI SCHEMA LA ACEL TV9.1? Link spre comentariu
mircea626 Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 1.documentatie gasesti intr-o revista.depanatorul parca :finga: 2.defectul care il ai tu ma duce cu gindul ...la un trafo de linii :axe: parca8320 nu? Link spre comentariu
Tavi Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 eu ce am scris mai sus ??? am pus manualul service complet pe portal e asa de greu sa il iei ? da click aici ! http://www.hi-end.ro/portal/index.php?o ... oad&gid=43 Link spre comentariu
mircea626 Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 si inca o chestie ,as vrea sa stiu c618 unde e pus?la tv9.1 parca nu il gasesc in zona in care ar trebui sa fie.sau ma insel eu Link spre comentariu
MIHAIS Postat Noiembrie 12, 2005 Partajează Postat Noiembrie 12, 2005 bc618 (c618) este tranzistorul driver linii si este darlington daca se arde el atunci sigur cauza nu este condensatorul de intoarcere(9.1nf)repet : defect este trafo driver linii (eu am schimbat multe la tv 9.1 si la) tv 9.3-ca sa te convingi incearca sa tii mana pe s2055n dupa ce a mers vre-o 5 minute ca sa vezi daca frige tare sau foarte taremircea 626 - la prima garantie pe care o sa o am (curand) cu tv9 o sa te chem sa vezi cu ochii tai ce se arde daca pui un cuart de 20.25mhz defect la vdpxxxx (sa stii ca si de astea am schimbat destule -si nu fara rost ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum