Vizitator VaD_Sunete Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Va salut! Stiu ca nu este un site de facut teme sau ceva de genul dar sunt la lectia ,,Inductia magnetica" iar dragul nostru profesor ne-a dat o formula matematica ,aceea fiind : 1T=1N/A*m.Cerinta lui a fost ca aceasta definitie matematica sa o transformam intr-una literara!La formula de mai sus am ajuns astfel,de la o definitie:,,Experimental se constata ca valoarea f.em depinde de marimea inductiei magnetice B ,de valoarea intensitatii I a curentului si de lungimea ,,l" a conductorului aflat in campul magnetic.F=B*I*l => B=F/I*l => 1T= 1N/A*mSimbolurile formulei sunt : T-Tesla; 1N-Newton; A-cumva de la amper?; iar m de la lungime(metru) nu? Sa va dau un exemplu ,cum am facut la energia electrica:-Formula : W=U*I*t-Definitia literara: Marimea fizica scalara,numeri egala cu lucrul mecanic efectuat cu campul electric pt a transporta cu viteza constanta purtatorii de sarcina intre 2 puncte ale circuitului electric,se numeste energie electrica!Chiar va rog sa ma ajutati,si sa considerati intrebarea mea o incercare de a intra in lumea electronicii! Daca nu ma pasiona nu va mai ceream ajutorul!Va multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 dragul nostru profesor ne-a dat o formula matematica ...iar dragul nostru de forum are si sectiunea asta viewforum.php?f=177Poti cere acolo sa fii meditat pentru temele primite la scoala... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum