Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Formula fizica matematica in una literara

Vizitator VaD_Sunete

Postări Recomandate

Vizitator VaD_Sunete

Va salut! Stiu ca nu este un site de facut teme sau ceva de genul dar sunt la lectia ,,Inductia magnetica" iar dragul nostru profesor ne-a dat o formula matematica ,aceea fiind : 1T=1N/A*m.Cerinta lui a fost ca aceasta definitie matematica sa o transformam intr-una literara!La formula de mai sus am ajuns astfel,de la o definitie:,,Experimental se constata ca valoarea f.em depinde de marimea inductiei magnetice B ,de valoarea intensitatii I a curentului si de lungimea ,,l" a conductorului aflat in campul magnetic.F=B*I*l => B=F/I*l => 1T= 1N/A*mSimbolurile formulei sunt : T-Tesla; 1N-Newton; A-cumva de la amper?; iar m de la lungime(metru) nu? Sa va dau un exemplu ,cum am facut la energia electrica:-Formula : W=U*I*t-Definitia literara: Marimea fizica scalara,numeri egala cu lucrul mecanic efectuat cu campul electric pt a transporta cu viteza constanta purtatorii de sarcina intre 2 puncte ale circuitului electric,se numeste energie electrica!Chiar va rog sa ma ajutati,si sa considerati intrebarea mea o incercare de a intra in lumea electronicii! Daca nu ma pasiona nu va mai ceream ajutorul!Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări