norm Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Ce unelte mi-ar trebui ca incepator?Si ce reviste imi recomandati sau carti?Mai concret tot ce este necesar pentru aprofundarea in domeniul electronicii...pentru depanare... .Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
Kuki Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 ai mp ca sint prea multe de povestit, vezi ca au mai pus si altii intrebari similare... Link spre comentariu
strombi Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Iti trebuie si tie in primul rand pistol de lipit,sacaz, fludor,pompa de fludor cam astea sunt minim in functie de scule Am vazut niste carti la cineva care le avea in biblioteca se nume electronica pt incepatori sau electronica ca o joaca,Reviste din pacate nu mai sunt erau inainte revista tehnium connex club radio amator dar acum nu mai sunt Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 ce reviste imi recomandati sau carti?Descarca literatura de specialitate de aici viewtopic.php?f=16&t=46960&start=405 Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Iti trebuie si tie in primul rand pistol de lipit,sacaz, fludor,pompa de fludor cam astea sunt minim in functie de scule Am vazut niste carti la cineva care le avea in biblioteca se nume electronica pt incepatori sau electronica ca o joaca,Reviste din pacate nu mai sunt erau inainte revista tehnium connex club radio amator dar acum nu mai suntMai adaug eu si un multimetru pentruca fara el nu poti face nimic. Link spre comentariu
Vizitator florinbuda Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 tot amator sunt si eu si le-am luat alea de mai sus (una câte una - după cum am avut nevoie). Pe langa astea iti mai recomand un cleste cu cioc rotund (10 RON din Kaufland) că o sa gasesti 100 chestii de indoit, indreptat, smuls etc.. Si o placa breadboard breadboard - cam de o palma - eu am luat una cu 7 RON de la un e-magazin (mivarom.ro)Apoi niste crocodili (neaparat de mai multe culori) cu vre-o 3 RON parcă ca sa conectezi tot felul de sârme :P ..când imi mai cumpăr mai scriu aici tinem legatura ! ;) Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Nu uita de o penseta medicala dreapta cu zimti la virf. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Mai concret tot ce este necesar pentru aprofundarea in domeniul electronicii...pentru depanareCa si carti de depanare eu ti-as recomanda sa incerci sa faci rost de cartile scoase se editura elco de-a lungul anilor.Nu stiu daca se gasesc pe forum dar astea ar fi de un real folos.Eu le am pe toate dar nu in format electronic de aceea nu le pot trimite iar de scanat nu am timp. Link spre comentariu
norm Postat Martie 19, 2011 Autor Partajează Postat Martie 19, 2011 va multumesc!Cam ce multimetru mi-ar fi de folos? Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Cam ce multimetru mi-ar fi de folos?Multimetrul depinde mult de banii disponibili.Spune cati bani vrei sa bagi in multimetru si iti gasim ceva la acea suma. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Pentru un incepator cred ca este necesar in primul rand un pistol de lipit, fludor, sacaz, un patent , cleste de taiat sarma, penseta, o bormasina mica pentru dat gauri in cablaj(gasesti pe net diferite moduri de-a face aceasta masina home-made fara mari cheltuieli), surubelnite de diferite dimesiuni, diferite cutii si cutiute ia care sa depozitezi piesele pe categorii, si daca e posibil un birou la care sa lucrezi, dotat cu sertare, biroul vezi sa fie mai vechi daca nu vrei sa ai probleme cu sotia fiindca o sa ai ocazia sa-l zgarii, sa-l patezi sau sa picuri pe el fludor topit, si daca e de pal se face urat. Link spre comentariu
Vizitator florinbuda Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 si pungulite de alea autosigilante ! sunt grozave! poti sa scrii cu markerul pe ele ! Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 si pungulite de alea autosigilante ! sunt grozave! poti sa scrii cu markerul pe ele !Legat de asta, de mare ajutor pt. un electronist, fie el incepator sau avansat, e ORDINEA!Daca pui toate rezistoarele de 47 Kohmi intr-o punguta din aia, toate de 22 Kohmi in alta pungulita, condensatorii de 10 nF in alta, etc, etc, nu mai stai ca o Cenusareasa sa cauti o piesuta intr-o gramajoara, sa pierzi ore in sir aiurea...scrisul cu marker-ul nu prea e recomandat, nici marker-ul permanent nu tine pe polietilena, si dupa ce ca se sterge, mai ramai si negru pe maini...exista biletele adezive de hartie la rola, poti scrie pe ele perfect, si nu se dezlipesc usor de pe punguta. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 va multumesc!Cam ce multimetru mi-ar fi de folos? Un multimetru digital de 10-15 lei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Setul de scule in mod sigur,il vei completa dupa ani de practica,ce pot sa-ti spun cu certitudine,niciodata nu vei reusi sa ai de toate,tot timpul iti va mai trebui cate ceva...asta asa,ca incurajare ,numai cand lucrezi iti dai seama cam ce ai nevoie si ce nu...dar pana la scule,si alte carti in domeniu,cand ai timp,poti parcurge si ce e postat mai sus,in acest topic,sigur vei avea cate ceva de retinut...viewtopic.php?f=66&t=31016viewtopic.php?f=66&t=17771 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum