Vizitator vldmlt1 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Salutare!am o problema cu un magnetofon Kashtan (negru). Nu functioneaza partea de preamplificare adica nu merge redarea si nici microfonul. Cand folosesc intrarea a doua din randul de jos de la panoul cu mufe..pentru un semnal extern...functioneaza... Eu zic , ca problema ar fi la cele doua module de preamplificare. exista vreo cale de a le "proba" ca sa imi dau seama daca sunt functionale cele doua module?. Magnetofonul a stat ani buni in pod..e posibil ca unii condensatori electrolitici sa se fi "uscat" in timp ?Sigurantele fuzibile de la panou le-am schimbat cu unele noi.. iar unii condensatori electrolitici din modulele de amplificare (cele cu radiatoare) au fost schimbati de asemenea cu altii noi. am schema magnetofonului , totusi este prea complexa pentru mine..nu imi pot da seama unde ar fi problemaMultumesc anticipat Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Ati intuit foarte bine, problema montajelor electronice care nu mai functioneaza perioade lungi de timp o constituie uscarea condensatoarelor. Nu va ramane decat sa continuati inlocuirea lor pe modulul pe care deja ati spus ca-l suspectati. Abia dupa inlocuirea lor se poate trece la masuratori. Succes! Link spre comentariu
Vizitator vldmlt1 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Ati intuit foarte bine, problema montajelor electronice care nu mai functioneaza perioade lungi de timp o constituie uscarea condensatoarelor. Nu va ramane decat sa continuati inlocuirea lor pe modulul pe care deja ati spus ca-l suspectati. Abia dupa inlocuirea lor se poate trece la masuratori. Succes!deci cam ce as putea face ar fi sa inlocuiesc electroliticii cu altii noi ? am inlocuit cativa electrolitici si de pe placa principala . mi s-au parut mai "suspecti". Ar fi mai bine sa ii inlocuiesc pe toti electroliticii din toate modulele pentru ca nu este o operatiune costisitoare si in plus stiu ca nu mai am treaba o vreme. multumesc pentru raspuns Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Curata comutatoarele de praf. Link spre comentariu
Vizitator vldmlt1 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Curata comutatoarele de praf.maine am sa curat comutatoarele . E posibil sa fie si asta problema. magnetofonul cand a fost dus in pod era functional. a stat acolo cam vreo 5-6ani pana acum cateva luniAm sa fac cum a zis domnul Toni Marginean adica sa inlocuiesc toti electroliticii din modulele de preamplificare. am facut ceva masuratori pe acele module...dar nimic..nici o tensiune.. Link spre comentariu
Vizitator vldmlt1 Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 am verificat comutatoarele. functioneaza. condensatorii polarizati din modulele de preamplificare i-am schimbat pe toti in afara de cei de tantalum. ar trebui sa-i schimb si pe aia cu unii electrolitici noi ? cum imi vine multimetrul cel nou ma apuc de verificat si tranzistorii Link spre comentariu
Vizitator vldmlt1 Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Am reusit sa repar magnetofonul. Problema era la alimentarea preamplificatoarelor. Dioda Zener si rezistenta de 150ohmi erau arse. Acum totul e in regula, functioneaza si VU-metrele Multumesc userului ChRS pentru ajutor :smt103: Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Chiar asa? Dar ce ti-a spus? Link spre comentariu
Vizitator vldmlt1 Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Chiar asa? Dar ce ti-a spus?Mi-a zis ca problema alimentarii preampurilor este undeva la rezistenta da 150ohmi sau la dioda Zener. Ambele erau de vina . cele doua piese compuneau "stabilizatorul" de tensiune al preampurilor..prin cele doua componente tensiunea ajungea de la 44V DC (la bornele puntii) la aprox 23V DC.Tot el mi-a zis sa inlocuiesc rezistenta si dioda cu cate o rezistenta astfel incat sa am in preampuri o tensiune de aproximativ 22V.Cele doua rezistente sunt provizorii..ma gandesc sa pun in locul lor un LM317 si sa-l reglez in functie de tensiunea necesara. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 20, 2011 Partajează Postat Mai 20, 2011 Nu trebuie sa te complici... sint mii de aparate produse conform schemei si functioneaza! De ce nu ar functiona si aparatul tau daca piesele montate sint ca in schema originala? Link spre comentariu
Vizitator vldmlt1 Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Nu trebuie sa te complici... sint mii de aparate produse conform schemei si functioneaza! De ce nu ar functiona si aparatul tau daca piesele montate sint ca in schema originala?eu as inlocui piesele conform schemei originale, dar nu mai gasesc de cumparat dioda zener precum in schema . rezistenta de 150 ohmi 9W se gaseste, de aceea am inlocuit dioda zener cu o rezistenta de putere mare Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Ce tip e dioda aia? Ce tensiune are? Link spre comentariu
Vizitator vldmlt1 Postat Mai 21, 2011 Partajează Postat Mai 21, 2011 Ce tip e dioda aia? Ce tensiune are? http://www.nd2x.net/zeners/Russian-Zeners.htmlD816A din acel tabel (230mA, 22V) Link spre comentariu
Vizitator rDw Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Salut ma poate ajuta cineva : am un mag kashtan si am firele rupte din ala de redare .. si din fata de aklo ! nu din spate .. nu prea ma pricep cum pot sa le pun la loc??? Robeert: unit si reeditat mesaj. Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Aveti patru fire,doua de masa si doua de semnal!! cele de masa le gasiti usor!!Ala..... se numeste cap de redare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum