Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nokia 1600

Vizitator Mitu

Postări Recomandate

Vizitator Mitu

Cine ma poate ajuta cu niste sfaturi? Am un nokia 1600 si vreau sa scot de pe placa patratelul de langa suportul de cartela si sa montez altul bun. Imi poate da cineva cateva sugestii ?Adica, cum dezlipesc si cum lipesc la loc piesa? Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai85

3

• djdansmart

1

• strombi

1

Top autori în acest subiect

dupa cum expui problema la service daca nu vrei sa distrugi tel iremediabil. acel patratel este un filtru ESDA(protejaza impotriva descarcarilor electrostatice). nu este o treaba de incepator. cu statia cu aer cald se schimba. se protejeaza sim readerul cu un scut confectionat din tabla ca sa nu se topeasca plasticul, etc....

Link spre comentariu

Sincer iti spun , nu are cum sa iti reusasca din prima daca nu ai mana formata . Incearca pe alte placi defecte ca sa te obisnuiesti. Trebuie sa ai o statie de aer cald cu temperatura si debitul de aer controlate si un letcon de calitate special pt astfel de aplicatii.-Reglezi temperatura undeva la 380-400 grade, cu diuza mijlocie(a doua sau a treia ca marime, de obicei statia vine cu 4 diuze), aerul putin trecut de un sfert(acum depinde de la o statie la alta. nu trebuie sa se auda cum fluiera aerul la iesire). -Confectionezi o piesa din tabla cu care protejezi cititorul de sim, pui flux pasta in jurul filtrului, dai cu aer cald deasupra piesei miscand bratul suflantei circular,facand mici rotocoale deasupra piesei( nu tii nemiscat bratul ca risti sa se umfle placa si nu lasa prea jos ca sa nu atingi piesele din jur).-Cu o penseta subtire, de preferat cu varful curbat incerci sa misti usor, forte usor piesa pt a vedea daca s-au topit bilutele. Daca se misca piesa se apuca cu penseta si se ridica in sus fara a atinge a componentele din jur. -Dupa ce am extras piesa trebuie sa curatam resturile de aliaj pentru a o putea pune pe cea noua. Se curata fuxul care s-a intarit in urma incalzirii anterioare cu o periuta cu alcool izopropilic, se pune flux proaspat din tub, dam cu letconul si cu tresa absorbanta ca sa nivelam pad-urile si sa indepartam resturile de cositor, mai curatam o data cu alcool, punem flux , potrivim piesa , reducem debitul de aer la suflanta astfel incat sa nu ne fuga piesa pe placa, eventual mai crestem un pic temperatura. cand se vor topi bilutele piesa va tinde sa se aseze pe pad-uri ,eventual o ajutam f f usor cu penseta . lasam sa se raceasca, curatam zona cu alcool si facem proba.

Link spre comentariu

Da..e un decapant! Incearca pe placi defecte sa nu faci vreo istorie sau sa exfoliezi vreun pad din placa! Atentie si cand pui ESDA-ul..are un pin lipsa..sa il asezi corect pe placa!Totusi raman la parerea mea ca te ocupi cu reparatii :nebun: mai bine ai recunoaste ca nu iti ia gatul nimeni..viewtopic.php?f=18&t=77688 :ras:

Link spre comentariu
Vizitator Mitu

Nu. Doar ca amator. Cu multi ani in urma mam ocupat cu depanari electronice, radio, tv ,etc. Acum nu mai am rabdare. Cand si cand mi se mai iveste cate ceva de facut. Dar experienta am cam pierdut o ptr ca nu mam mai ocupat de asa ceva din cauza serviciului si a familiei.

Link spre comentariu

Simplu incalzesti coponente cu statia cu aer cald dupa ce o incalzesti se scoate usor cu o penseta dupaia lasi cateva min placutza sa se raceasca si dupaia o incalzesti iara si pui noua piesa si gata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări