luciann Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 As vrea sa folosesc un modulator FM pentru a emite sunet din instrumentu meu muzical ( lucru pe care l-am testat deja, si totul e ok )Problema e ca ele sunt concepute pentru 12V, asa ca.. intrebarea mea e : Pot face ceva ca sa il alimentez de la o tensiune mai mica? de preferat 3-6 sau 9VMultumesc. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Incearca sa il demontezi, parca in spatele sigurantei fuzibile este un stabilizator de tensiune, vezi pentru ce tensiune este si il alimentezi cu tensiunea respectiva dupa ce anulezi circuitul respectiv. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Intern are un stabilizator de la 12v la 5v (in mod normal).Incearca sa-l alimentezi la o baterie de 9V si vezi cum se comporta Link spre comentariu
luciann Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 L-am alimentat de la 9V si la o prima vedere pare sa mearga foarte bine.Daca apar probleme, revin :DMultumesc. Link spre comentariu
luciann Postat Martie 14, 2011 Autor Partajează Postat Martie 14, 2011 Azi l-am pus pe baterie(9V), l-am agatat de cureaua de la bass si am inceput sa ma plimb cu el prin casa, in principiu imi place .Problema ar fi ca am pe fundal un fâsâit, cei drept nu foarte puternic, dar.. e unpic deranjant si am observat ca sunt zone unde pierde putin legatura.Or fi de vina cei 9V, vrea musai 12V?Ar avea nevoie eventual de o antena exterioara?mentionez ca nu e al meu deci nu pot sal "macelaresc" dar.... intreb ca idee, pentru ca dorect sa-mi achizitionez unulasa ca... dupa ce imi iauCe imbunatatiri ias ptuea aduce sa scap de fâsâit si să elimin pierderile de semnal ?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Sa nu te plimbi,antena,putere de emisie mai mare.Si incearca sa-i dai 12. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Mariti tensiunea, la 9 V (daca bateria e proaspata !) functionareanu mai este stabila. Daca nu va deranjeaza gabaritul, folositi 3 bateriide 4,5 V inseriate, autonomia va creste foarte mult. Link spre comentariu
luciann Postat Martie 14, 2011 Autor Partajează Postat Martie 14, 2011 Multumesc de sfaturi :)incerc sa-mi iau unul cat de repede si sa vad ce pot sa-i fac :)Legat de antena...... ar fi ceva indicatii? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Cumpara modulatorul,vb dupa ce identifici bobina de emisie din el. Link spre comentariu
luciann Postat Martie 18, 2011 Autor Partajează Postat Martie 18, 2011 Mi-am cumparat si eu un modulator, l-am desfacut si e cam asa : Pe partea de alimentare am gasit un IC "D11 AP34063 1029gL" o dioda "SS14 TDD" , o bobina L1 dar din pacate nu stiu ce informatii sa va dau despre ia si cum as putea afla :(, plus cateva R si C iar din cablaj pleaca 3 fire, Antena, 5V si GND spre cablajul cu USB si mai departe spre cel principal. In mare pe cablajul principal ar fi un oscilator de 12.000, IC "BK1085", "T24C02A" si cred ca mai este unu dar e acoperit de ceva negru, mai este ceva care seamana cu un tranzistor, e pus culcat si pe cap scrie CHOD, in rest.. o serie de R si C + display-u. Asa deci.. l-am alimentat de la bateria de 9V si am observat ca se aude cam slabut, semnalu devine simtitor mai puternic, mai clar.. si mai fara intreruperi daca ating cu degetu firu care vine de la baterie, respectiv cei 9V Cam ce ar fi de facut sal pot alimenta direct la 9V si sai imbunatatesc emisia cu o antena exterioara? Incerc sa revin maine si cu mai multe poze, de o calitate superioara. Multumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Dupa cum banuiam,pe cablajul mic e sursa care face din 12v 5v. Astfel,merge direct cu 9v la fel de bine ca si cu 12v.Acum,mai ramane de vazut unde conectezi antena (aici nu te pot ajuta,ca nu stiu) Link spre comentariu
luciann Postat Martie 18, 2011 Autor Partajează Postat Martie 18, 2011 Nu e nici o problema, poate sunt altii care se pricep mai bine :)As vrea doar sa stiu ce informatii sa va ofer sa ma puteti ajuta Link spre comentariu
Vizitator ba_lauru Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Nu stiu daca mai ai nevoie dar din cate stiu eu antena este legata pe firul de alimentare si foloseste reteaua electrica a masinii pt a avea un semnal bun. Am si eu o intrebare. Pot sa ii fac cumva o iesire pe jack? adica sa il fac un mp3 player? Foloseste functia de modificare a propriilor postari, editat de mircea calin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum