Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa???

marshall

Postări Recomandate

http://aronnelson.com/gallery/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=4440&g2_serialNumber=2

salut,

In link-ul de mai sus este prezentata o placuta gata pregatita pentru plantarea unor componente, in vederea realizarii unui amplificator pe tuburi. Din ce vad eu, este o placa de textolit (probabil) iar pe laturile lungi sunt montate niste ... "CEVA", in care ulterior vor fi montate piciorusele componentelor.

Intrebari: Ce sunt acele "ceva"? de unde se pot cumpara in Romania?

Multumesc mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marshall

6

• The Stressmaker

1

• florincccc

1

• dan cod

1

http://aronnelson.com/gallery/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=4440&g2_serialNumber=2salut,In link-ul de mai sus este prezentata o placuta gata pregatita pentru plantarea unor componente, in vederea realizarii unui amplificator pe tuburi. Din ce vad eu, este o placa de textolit (probabil) iar pe laturile lungi sunt montate niste ... "CEVA", in care ulterior vor fi montate piciorusele componentelor.Intrebari: Ce sunt acele "ceva"? de unde se pot cumpara in Romania? Multumesc mult!

Nu stiu exact ce sunt par niste nituri dar se gasec la noi placi de test cu care zic eu se face treaba buna daca vrei sa construiesti ceva montaje si se gasesc de duferite dimensiuni.
Link spre comentariu

Multumesc, dar totusi insist sa aflu exact care este treaba cu acele "nituri". Nu a mai avut nimeni de-aface cu asa ceva? Se pare ca au un rol destul de important, pentru ca majoritatea amplificatoarelor pe tuburi (care se respecta) folosesc astfel de "nituri". Asadar mai astept raspunsuri!Numai bine!

Link spre comentariu

Cred ca acelea sunt "cose de conexiune" unde introduci firul componentei si lipesti apoi componenta. Pe vremea aceea se prefera cablajul facut cu fire izolate, punct la punct, si de aceea pe placa trebuiau sa existe puncte de conexiune fixe unde se conectau componentele si mai pot arata si asa http://64.92.125.19/~audioalc/accesorii ... areta2.jpg .

Deci "cose de conexiune" - s-a notat!Acum mai trebuie sa vedem unde gasim asa ceva? Si as mai avea o intrebare: Care este avantajul unui montaj pe "cose de conexiune"? de ce (in cazul ampurilor pe tuburi) el este prefarat cablajului tip PCB?
Link spre comentariu

Un " avantaj": costa de zeci de ori mai mult decat un PCB

Acum cateva zeci de ani tehnologiile si costurile erau altele. Intre timp a devenit mai ieftin sa folosesti calculatorul ca sa proiectezi un circuit imprimat decent, doar pentru un unicat sau o serie extrem de mica ar putea sa mai fie rentabila tehnologia cu cose.

Daca desenezi cablajul cu markerul sau cu ac de seringa iesi mai ieftin si pentru serie mica.

Se mai foloseste tehnologia asta in montaje cu tuburi pentru ca e tehnologia care se folosea in epoca de aur a tuburilor si poate aduce un plus de ceva unui proiect care sa fie facut "ca pe vremuri"

Link spre comentariu

Un " avantaj": costa de zeci de ori mai mult decat un PCB

Acum cateva zeci de ani tehnologiile si costurile erau altele. Intre timp a devenit mai ieftin sa folosesti calculatorul ca sa proiectezi un circuit imprimat decent, doar pentru un unicat sau o serie extrem de mica ar putea sa mai fie rentabila tehnologia cu cose.

Daca desenezi cablajul cu markerul sau cu ac de seringa iesi mai ieftin si pentru serie mica.

Se mai foloseste tehnologia asta in montaje cu tuburi pentru ca e tehnologia care se folosea in epoca de aur a tuburilor si poate aduce un plus de ceva unui proiect care sa fie facut "ca pe vremuri"

Sa inteleg ca tipul de cablaj nu influenteaza in nici un fel calitatea montajului? (brum, fiabilitate, fidelitate, etc)???

Totusi, unde gasesc asa ceva? continui sa intreb pentru ca toate proiectele pe care le-am gasit, sunt pe o astfel de placa ... .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

PCB-ul se face "tăciune" in 2-3 ani, de la caldura lampilor finale -din galben-deschis devine cafeniu inchis...nemaivorbind de sansa de lipituri reci, pe cand un conductor filar trecut prin gaura cosei, rasucit si apoi lipit fara economie de fludor, nu are moarte...

Link spre comentariu

PCB-ul se face "tăciune" in 2-3 ani, de la caldura lampilor finale -din galben-deschis devine cafeniu inchis...nemaivorbind de sansa de lipituri reci, pe cand un conductor filar trecut prin gaura cosei, rasucit si apoi lipit fara economie de fludor, nu are moarte...

ai mare dreptate aici. mai ales la cablajul ieftin ,nu sticlotextolit gros. am observat acest fenoment de imbatranire al cablajului la amplificatorul meu OTL,supus constant la 40-50 de grade,insa cred ca folosind un cablaj de calitate tratat cu lac termic nu apare aceasta problmea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări