Kiusro Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Salutare, Incerc sa inteleg mai bine SMD-urile si imi bat capul cu codul lor. Din cate am inteles ar fi ceva asemanator cu codul culorilor la rezistente. Am deschis SMD Codebook si nu reusesc sa fac legatura intr-e un SMD N14S si codurile de acolo. Vreau sa stiu ce anume reprezinta tranzistorul si mai mult cum il comand, are o alta denumire pentru comanda? Multumesc, Caius Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Din ce am gasit eu acel cod reprezinta tranzistorul DDTC114Y datasheetul lui il gasesti AICI vezi in datasheet parametri la el, este un tranzistor care are in el doi rezistori de compensare, de asta e mai greu de gasit sau inlocuit. Eventual poate folosesti alt tranzistor si ai loc sa pui tu rezistorii aia. Vezi AICI cred ca se potrivesc astia, compara caracteristicile lor. Link spre comentariu
Kiusro Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 Cum ai aflat ce cod are piesa? este un tabel un catalog ceva?Multumesc pentru raspuns Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Cum ai aflat ce cod are piesa? este un tabel un catalog ceva? Multumesc pentru raspuns Sunt multe tabele cu aceste coduri, uite unul din ele: SMD codebook In general cauta pe google ca se gasesc tabele din astea. Link spre comentariu
Kiusro Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 tot in asta m-am uitat si eu, dar nu este cu S este doar n14 si tranzistorul meu este n14s Link spre comentariu
Kiusro Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 S poate sa reprezinte anul? Link spre comentariu
Kiusro Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 la cel de pe Tme.eu zice ca R1=R2= 10ksi n14 are R1=10k ; R2=47k Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 din pacate pentru dvs , mai exista inca un tranzistor smd care se marcheaza tot cu n14 , anume...2sk334 -n14 , acesta fiind un mosfet n-channel...! totul depinde si de dimensiunile corecte si reale ale pieselor , astfel putindu-se face o eliminare dupa dimensiuni atunci cind exista mai multe categorii de piese marcate identic... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum