Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor pentru tuburi CCFL

cipriyan123

Postări Recomandate

as dori o schema simpla de invertor pentru tuburi ccfl...sunt recuperate din monitoare defecte.as dori sa le folosesc pentru a ilumina un acvariu.am cautat pe forum dar nu gasesc scheme pentru asa ceva.invertoarele din monitoarele din care am scos tuburile sunt defecte(tuburile sunt bune,probate pe alt invertor).va multumesc.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Din toate invertoarele, nu ai avut curiozitatea sa repari macar unul ?. Sunt convins ca unele pot avea defecte simple ca tranzistor mosfet ars, condensatori serie cu tubul in scurt, unele au sigurante smd pe placa, masoara-le cu atentie. Vezi ca laptopurile au de obicei un singur tub deci invertorul este relativ simplu, din trei-patru invertoare identice, poti face unul bun, fara sa cumperi piese.

Link spre comentariu

Cauta dupa IR2153... sau cu tranzistoare un oscilator cu 2 tranzistoare (e plin netul de ele).Afli la ce tensiuni lucra ccfl si faci o sursa,numai sa respecti A si K ca altfel retezi viata tubului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări