Vizitator cristian_61 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 va salutAm sa va explic intai cum sta treaba.Am un dispozitiv medical (DM) care face un test dupa care transmite informatia prin IRDA catre PC pentru utilizarea datelor.Sunt doua modalitati prin care se face acest lucru . 1. printr-un IRDA care se conecteaza la PC printr-un COM2. exista o imprimanta speciala cu hartie atermica al DM care are incorporat un IRDA cu o mufa jack, de acolo se scoate informatia.Problema:imprimanta s-a defectat si nu se mai poate repara, iar alta nu pot cumpara pt ca nu se mai fabrica.Solutia aleasa:am cautat un IRDA care se leaga prin COM la PC pentru transferul de date, dar nu functioneaza, foarte posibil sa fie o anumita frecventa..sincer nu stiu.Am IRDAul acela mic care se leaga printr-un jack la imprimanta. Ma ajuta la ceva? Atasez pozele cu IRDAul care functioneaza cu DM si IRDAul mic cu iesire jack catre imprimanta.Va rog frumos daca aveti ideii si sfaturi. sau daca se poate face o cale de transfer intre DM si PC prin IRDA.Multumesc anticipat Link spre comentariu
volhov Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Nu stiu daca am inteles corect problema, dar "risc" un raspuns. Daca inteleg bine dispozitivul medical (DM) ar trebui sa trimita date catre PC printr-o interfata IR. Cred ca intre DM si PC/PRINTER e nevoie de o comunicatie unidirectionala si asta simplifica problema (in opinia mea). Din cate se vede, modulul mic se conecteaza la imprimanta prin 3 fire (+/gnd/data out). Firele sunt si marcate cu W/Q/+ (daca vad bine) . W probabil este GND iar Q este iesirea TTL, dar va trebui sa mai verificati dvs. mai atent acest lucru. Ideal ar fi sa aveti fisa de catalog a circuitului U2505B care echipeaza modulul. Dupa ce ati lamurit acest aspect construiti un circuit de adaptare ca in schema de mai jos: unde veti conecta modulul in locul microcontrollerului astfel : iesirea Q o veti lega in locul iesirii TX , + la +5V si W la GND. Conectorul sub D9(F) va fi conectat la portul serial al PC-ului. Succes! Link spre comentariu
Vizitator cristian_61 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 multumesc pentru raspuns, am tot cautat si am reusit sa gasesc schema circuitului U2505Bnotatiile de pe placa le-am scris eu , la un momnet dat cand mergea imprimanta.. s-au rupt firele si au trebuit inlocuite.multa apreciere pentru ajutor! Link spre comentariu
volhov Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 multumesc pentru raspuns, am tot cautat si am reusit sa gasesc schema circuitului U2505Bnotatiile de pe placa le-am scris eu , la un momnet dat cand mergea imprimanta.. s-au rupt firele si au trebuit inlocuite.multa apreciere pentru ajutor!Cu placere! Succes! Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 In loc de schema de la postul 2 se poate utiliza un MAX232. Link spre comentariu
MatyC Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Din cate am gasit eu inteleg ca U2505B este un receptor IRDA pentru purtatoare de 400 Khz si posibil sa fie si DTMF. Din asta sa inteleg ca DM transmite informatiile moduland purtatoarea respectiva. Nu intalnesti asa ceva in mod uzual. Intrebarea care mi-o pun eu este ce fel de protocol foloseste la transmisie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum